Присвячується Дню Перемоги

Напередодні дня великого Віктора хочу розповісти про мій дід, ветеран Другої світової війни Воробйов Михайло Олександрович. Його дід народився в селі в Горькому районі, на початку війни його дід був 16 років, в перші дні війни його брат, солдатський пілот, зниклий, не повертався з виїзду, в 1943 році влітку, через шість місяців навчання він був відправлений на фронт. Боротьба була відправлена в артилерію на бойовому автомобілі SU 76. З моменту свого діда був наймолодшим екіпажем, він був призначений навантажувачем, бойовою місією Сушка була підтримка піхоти. Він боровся в одному з українських фронтів. З 1943 р. вже була радикальна зміна, потім іноді протягом дня проходив 30-50 км і іноді більше, як мій дід сказав: Нази драпіровані на таку швидкість, яка навіть залишила харчові склади, і так як Сушка пішла безпосередньо за піхоти, перед підходом захоплених бригад встигла готувати в, і так як кухня не встигла за темпом наступу нашої армії, і виготовляла поставка, так як не голодувати, реальний осмороз був воском, особливо в холодний час, так як одяг особливо не можна видалити, отрути, надягаючи рукави на рукавах на деякий час трубних проблем. Після того, як вони прийшли на склад їжі, і було вино в бочках, особливо ті, які страждали від нього безпосередньо з шоломів. У квітні 1945 р. поранено в нозі. Вони приготували до перехрестя Одера, наказ давав пересуватися вперед, і так як вони стояли на кілька днів до того, що самохідний пістолет не почався з першого разу, дід взяв покер (який стартував двигуном) і пішов на фронт автомобіля, де був отвір для неї. Я спробував прокрутити - не виходив, з'явився поворот з іншого берега Одера, вийшов над головою, кулі збив на броню, діду вдалося запустити за самохідним пістолетом, попросив екіпажу піти шпиння, вийшов, почався знову, пішов, знову, вище головок, знову кулі на броню, всі вибігли за автомобілем, а потім дід запам'ятався, що покер був забутий, і без нього ви не можете, знову отримавшись в середині поля або лісу, знову побігти, зняв черга знову, він знову побігав машину, а потім лікар побачив, В цілому вдалося поплавати і відправили в стаціонару, з передньої лінії 50 кілометрів. Далі мій дід сказав мені, як один день вранці він кинувся від того, що зйомки почалася з усіх боків і зйомки не-стопного, і дивного, якби вони водили німці, а потім вони вийшли назад? Тут солдат летить в палату і шаути "Коради!!!!" Війна над!!! 9 травня.
Слава життєрадісним воїнам і вічної пам'яті осені!!!

П.С. екіпаж і автомобіль досягла Берліна в повній силі без втрат.

Джерело: