Радянські школи. . .

Аквартек-філіпс:
Про нетбуків радянських школярів, офісних працівників та інженерів.
Чому я можу сказати, що? Коли я був у старшій школі, я не розумію, що комп'ютери були або які вони були.
Ми просто не мали їх. Але були калькулятори.
Практично кожен однокласник шахти носила одну або іншу модель до школи - алгебра, геометрія, фізика ... в цих уроках немає ніде без калькулятора.
Ці машини називають мікрокалькулятори - вони були сонячними або з сітки. І деякі моделі навіть прийшли з корпусом - так само, як і сьогодні мобільні телефони.
Вже на початку 90-х, ігрові комп'ютерні клуби почали з'являтися в певних місцях, де можна платити рубль або два, щоб грати в Монтезума, Маріо або повітряні тренажери, а деякі «холодні» однокласники навіть вдома Атарі або Робікі. Наші діти хотіли грати в комп'ютерні ігри, які почали отримувати моду. Деякі грали ... на калькуляторах.
Ви можете грати з. Під катоком, під всі фото калькуляторів, я розповість про це.

1,1 км Електроніка МК-51. Зручні та функціональні. Від 7 до 11 класу я пішов до школи з дзвінка.

2. Офіс Монстр електроніка B3-05 М. У нього ще не було РК-екрану, а цифри горять тонкі зелені нитки.

3. електроніка Б3-09 М. У 1976 році блок на фото був випущений.

4. електроніка B3-18 А - перший вітчизняний інженерний мікрокалькулятор. Створено з 1976

5. B3-36 електроніка. Зарядка практично як деякі телефони Sony-Eriksson.

6. Електроніка МК-37А

р.

7. Електроніка МК-41. Ще один офіс монстр

8. Електроніка МК-44. І ще один. Як життєрадісно на таких бухгалтерах збити трл, швидко зануривши отримані цифри в жовтих паперових аркушах...

9. Навігація Електроніка МК-52 - перший радянський мікрокалькулятор з електрично вилученою пам'яттю (ППОМ 4 Кбіт, кількість перезаписних циклів 10000), забезпечення безпеки програм при вимкненні та вчинанні в якості буферу при обміні даних з зовнішніми пристроями

10. Електроніка МК-56. Пам'ять 98 команд і 14 реєстрів, швидкість близько 5 простих операцій на секунду. Коли калькулятор вимкнено, вміст пам'яті стирається.

11. MK-59 Електроніка, виготовлена для національної економіки та експорту)

12. Електроніка МК-41. Я завжди любила свою форму. Якби кінь піднялася.

13. MK-60 електроніка. Перший радянський калькулятор працює сонячними клітинами

14. Електроніка МК-61. Це програмований калькулятор, який я грався. Якщо ви можете викликати це.

15.00 р. Він свого роду.

16. Електроніка МК -71 - радянський інженерний калькулятор, що працює на сонячних батареях. Виготовлений з 1986 року на заводі Ангстерем, продається за ціною 75 рублів. Повний внутрішній аналог Casio fx-950

17. MK-85 - це програмований калькулятор (мікрокомп'ютер) з вбудованим перекладачем базової мови. Виготовлений заводом "Ангстерем", Зеленградом з 1986 по 2000, продається в мережі магазинів "Електроніка" за ціною 145 рублів, який в той час був значно дешевшим, ніж будь-який інший комп'ютер, обладнаний перекладачом Basic, потім за безкоштовною роздрібною ціною.

І трохи про ігри на програмованих мікрокалькуляторах.
Було багато ігор для PMC. Багато з цих ігор зараз втрачаються і не можна знайти навіть серед великих просторів інтернету.
Яка була типова гра PMK? Щоб повністю виділити всі особливості таких ігор, ми підберемо динамічну гру, наприклад, Starfighter 4.
Ви повинні ввести код першим. Він виглядав так.

Всі цей код ретельно вводиться в пам'ять ММК (як ми можемо бачити від кількості кроків - 104 - ця програма підходить тільки для МК-61 і МК-52). Не дозволяйте Богу помилитися - це займе багато часу, щоб знайти помилку, якщо ви щасливий власник MK-52 і не завантажити цю програму з ROM.
Після внесення коду програми необхідно заповнювати реєстри (це змінні в PMC). Введіть необхідну інформацію в реєстрах. Як правило, друкується відразу після коду програми.
Традиційно дані для входу в реєстр записані у форматі пресованих ключів. У разі нашої гри це: "6 hP0; номер від 0 до 1 hP3; 3 hP7; 50 hP8; 69 hP9; 88858893 V? 336542 KV GP 7 hPA; 87 hPB; 59 hPS; 7 F10x HPD". Вступ «6 xP0» в цьому прикладі означає, що число 6 вводиться в реєстр 0.
Для порівняння, уявіть, що ви придбали аркуш (не диск, але лист) з грою Олива, і введіть його в комп'ютер, замість автоматичного встановлення його з диска. Тепер ви розумієте.
Після того, як всі необхідні дані вводяться в реєстри, ключі "V / O" і "C / P", які починають програму з кроку No 00.
Starfighter - це динамічна гра, що означає, що ми повинні уважно дивитися на екрані dimly flickering. Якщо ми в кімнаті з занадто багато сонячного світла (або, Бог заборонений, на відкритому повітрі), то краще для калькулятора, щоб зробити в'язкість з щільного картону, щоб непристосувати індикатор флигеризації.
Так ми старюємо на флікері. Спочатку це повідомлення про неперевершені номери та символи, а потім з привидною консистенцією, що те ж саме відео повідомлення починає мерехтіння:

Це вже гра)

Як ми знаємо з інструкцій (і потрібно прочитати його перед грою, щоб дізнатися, які ці або інші цифри, тому що немає інтуїтивно зрозумілої графіки тут):

«8» зліва – безглуздий малюнок, зовнішній вигляд якого на екрані неминучий (такі умови створення відеоповідомлень для PMC);
"-" означає ворожі нелеговані проби;
Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.
«L» - легкі винищувачі, «C» - середні бійці, «G» - важкі бійці, «E» - охоронці кораблі (не показані в ілюстрації).

Мета гри – знищити всі ворожі кораблі, імперії Евіла. Для знищення кожного посилання наведено 9 рухів. Якщо ми не руйнуємо зв'язок ворожих кораблів в цей час, то з задньої та знищеної сторони надійде ще один зв'язок – з'явиться напис «EHGOG», який для більшості ігор PMC є аналогом «гра над». Якщо ми встигли знищити їх, ми перейдемо до наступного посилання. Після знищення останнього посилання (охоронні кораблі "Е"), будуть докази нашої перемоги "BLESC-93".
Як зробити рух, ви запитаєте, після натискання будь-якого облікового запису перериває розрахунки (і тому гра)? Відповідь проста – важіль R-GRD-G використовується для переміщення в просторі. лівий, G право, GRD постріл.
Як ми перемістимо важіль в правильному положенні і чекаємо. Калькулятор виконує необхідний розрахунок і зараз новий розподільчих спалахів. Ми можемо зробити новий рух.

Це мікрокалькулятор гра ...

через aquatek-filips LJ

Джерело: