Ця стаття для всіх, хто хоче бути донором.

Я дав кров вперше в житті. Всі мої друзі і сім'я побачили пов'язку ліктя і закруглили очі і запитали одне питання:
- Чому б ви робили це?
Після короткого роз'яснення 9 з 10 осіб впало в невеликий брод і сказав:
- Я. Я теж думаю, що про те, що кров нещодавно подарував.

Моя доповідь призначена для всіх, хто «недавно думав», але все ще не збирається. Крок за кроком я розповість вам, чому і як це робиться.

Головне питання, чому це необхідно? Відповідь дуже проста: Ваша кров допомагає зберегти життя хворої людини. Кров необхідний для пацієнтів з гемофілією, онкологією, хірургічними пацієнтами, з травмами, вагітних та дітей. До питання, чому вам потрібно особисто, кожен повинен відповісти на себе.

Донорська подорож починається з медичної експертизи. Виконується з двох причин: перший полягає в тому, щоб запобігти переливання забрудненої крові, другий полягає в тому, щоб переконатися, що ви самі перенесете кровоплин без наслідків.

Я мав звернутися до лікаря-терапевта, спеціаліста інфекційного захворювання, зробити кардіограму, приймати кров і сечу для аналізу, а також отримати сертифікат в СЕС (за 3 дні). Обстеження здійснюється безкоштовно в клініці на Вашому місці проживання. Реферал для такого обстеження може бути отриманий на перелизній станції м. Києва. До речі, можливість пройти безкоштовне обстеження – одна з мотивацій донора.

Після збору необхідної інформації, ви йдете на станцію.

Які правила необхідно дотримуватися донорів крові?

1,1 км За 72 години не варто брати тонусі крові, такі як аспірин, анальна незаймана, но-шпа та ін.
2,2 км Ви не можете пити спирт в 48 годин.
3. У Обов'язково спати добре, а в день донорації – легко їсти сніданок.
4. У Рекомендується утриматися від куріння.
5. Умань Не їсти смажені, пряні, солоні, копчені, банани, яйця, молочні продукти і масло. Краще пити солодкий чай, сік, компот, мінеральна вода. Можна їсти варення, хліб, тріщини, варені крупи, рибу, овочі, фрукти (крім бананів).
6. Жнівень Для пожертвування крові необхідно мати посвідчення особи.

Не важко, це? На вокзалі необхідно заповнити анкету:

Після цього ми йдемо на пожертвування крові від пальця, щоб визначити групу і р-фактор:

Я не хотів давати кров з дитинства, але куди піти?

Вид крові визначається відразу. Ви бачите таблетки медсестра має три краплі кольорових реагентів? У кожному з них вона додає трохи крові, що береться з пальця, перетворюється на годину і чекає на 3 хвилини. В крові в рожевих пудочках згустків і інших, не кажучи, тому моя група друга. Р-фактор визначається в лабораторії.

Далі ми відвідуємо терапевт, де вимірюємо тиск, вага. Якщо все ОК, то наступний офіс у списку є оперним блоком, але перед введенням крові обов'язково обов'язково обов'язково обов'язково обов'язково обов'язково обов'язково обов'язковий візит до чайної кімнати. Тут донор обробляється міцним чаєм з цукром і цукерками.

Всі Політ на дивані. Медсестра затягує свою руку з турнікетом, просить його працювати з фістом і глухим кладе голку в вену. Чи болить він? Ні, я важко відчував нічого. Дуже неприємно пропустити з пальця.

Тоді ми відпочиємо і не думаємо про погану. Неприємні відчуття, кров протікає безсоння, тому головне не хвилюватися.

Коли медсестра залишає, вона паніка: «Не залишаєте!» Не пропустіть! Йокінг. Просто крокування перед камерою:

Це все. 450 мілілітрів в сумці і ще 30 в тестових трубах для аналізу. Я відключився, подякував і нехай. Моє місце на дивані береться наступний донор. Тепер мій кров буде зберігатися протягом 6 місяців в карантині, після чого я знову перевіряв, і якщо не виявляють хвороби, то кров піде в дію.

Донор не доводить кров, але для кровопостачання спирається на субсидію для збільшення харчування. Особисто, як початківця, я дали 150 рублів від касового реєстру. Досить для палиці барбекю.

Донор також видав свідоцтво на презентацію роботодавця:

«На день пожертвування крові та її складових донор зберігають зарплату на місці роботи і нададуть додатковий день відпочинку, який, якщо він бажає, може бути доданий в наступний залишок.

Наказ Ради Міністрів СРСР від 30.11.55

Ще один аргумент для деяких донорів.

р.

Після доставки рекомендується добре харчуватися і уникати фізичної активності. Особисто я не відчував ніяких недоліків, запаморочення тощо. Весь день довго я хотів пити чай з цукром і їсти, що я зробив. Після видалення пов'язки він знайшов, що з усіх позначок на руці, тільки невеликий точка на місці проколів. Я прокинувся вночі.

Додано до [mergetime]1310096012[/mergetime]
Всі
Джерело: e-super.livejournal.com/122310.html

Джерело: