Північний полюс. Як це було.

Blogger і мандрівник Сергій Доля пише:

Північний полюс є одним з найбільш рідкісних місць на планеті, втративши тільки в Everest, і деякі печери.

Сам стовп не відрізняється від інших місць в арктичний океан. Немає підпису або іншого маркування. Чотири кілометри глибини покривають двометровим шаром льоду, який дрифти на швидкості 5 кілометрів на добу, щоб лід, який сьогодні був над стовпом, завтра буде плавати від нього на 5 кілометрах.

Але це місце має велике значення для людства. Багато мандрівників, які надихнули відвідати «верхню частину світу», і якщо раніше такі поїздки були пов'язані з важкою та частою смертю, то в даний час ви можете отримати тут досить комфортно льодом.

На стовпі люди завжди п'ють, виходять на лід і плавають, незважаючи на те, що температура води тут -1.1 градусів Цельсій.

43 зображень

Про кілометр до стовпа, всі заливали на палубу, які бажали давати GPS, щоб вони могли контролювати підхід до стовпа:

Я пішов на мій IPad і телефон:

Кожен був в гарному настрої, хоча всі були напружені, після того, як льодяник зламав двічі, і ми не впевнені, що ми встигли досягнути полюса:

05 мар

06 мар

І тут! Це зроблено! Ми досягали широтності 90 градусів, географічного північного полюса.

Північний полюс. Як це було. Р

Наш капітан Дмитро Лобусов, дивний чоловік і справжній капітан, посміхається зліва. Ми вдарили полю перший раз. Нерідко ви повинні розбити всю лід навколо, перш ніж ви можете зафіксувати себе на стовпі:

Лідер нашої експедиції запропонував пити не до «запиту Північного полюса», а до «запобігти ніг»:

10 хв

11.

12.

Північний полюс. Як це було. р.

На додаток до Bloggers проти Garbage прапор, я також приніс прапор Денна до полюса, який ми активно просуємо в Росії:

Після цього кожен вийшов на лід:

Пасажири стояли в колі, провели руки і провели круглу подорож по Північному полюсу:

16 мар

Дмитро Лобусов виступив з доповіддю та привітав всіх з приїзду в Польщу:

А потім закрито коло, і кожен спробував доторкнутися до символічного знака:

19.00 р.

20.

21.

Кожна людина подається по-різному. На прикладі Йозефа лежав з руками поширили більшу частину часу.

І перша Алжирська жінка, щоб дістатися до полюса, званий кимось на телефоні.

Команди фотографували перед льодом:

Або просто захоплення навколо прапорів:

В той час як кожен ходив по стовпу, я був допущений до скелелазіння радіостанцій льоду. Я думаю, що я один з небагатьох, хто так високо над полем, крім вертольотів і 7 десантів:

Для тих, хто бажає купатися на Північному полюсі, було встановлено спеціальні сходи:

З води дуже щаслива.

І вони відвертають горілку.

Я не пишу горілку, тому я не купила.

Перш ніж випускати людину в воду, кожен був пов'язаний з мотузкою, щоб вони не пливли далеко:

583442

32.

Хоча були перці, які повинні бути буквально витягнуті з води силою:

І це мій друг і супутник Діма Черкасова з Києва:

519161

35.

36.00 Р

37 хв

Останні на льоді були хлопці FSB, які захистили нас від полярних ведмедів.

На стовпах, на півночі і на півдні, є правило: все, що ви привезете з вами, все повинно бути знято. Ніж залишає будь-яке сміття на стовпі, в тому числі ознаки:

40.

І ще один погляд на радіостанцію на глобус на ноги:

Джерело: