Деякі деталі про японську школу

Блоггер ralphmirebs пише на своєму блозі: японські школи не тільки японські школярки, але і сама школа, освітня і екстракуркулярна життя студентів, відомі російськомовним населенням переважно аніме і манга. Анімешники знайомі з багатьма реаліями японської шкільної реальності, такими як шкільні фестивалі, позиція президента студентської ради та самої дошки, шкільні екскурсії, але, за іменами, часто не йдуть. Намагаюся заповнити цей проміжок, на спекотний осінній день, я пішов на шкільний фестиваль в японській школі, щоб поговорити з студентами і дізнатися про нього.

34 фотографії

1,1 км Для тих, хто повністю зіткнеться з японськими школами, потрібен деякі запровадження. У Японії є три види шкіл – початкові школи, загальноосвітні школи та гімназії. У початкових школах студенти навчаються протягом шести років, починаючи з семи, в загальноосвітніх та старших школах протягом трьох років. Так, повний шкільний курс 12 років, не 11 як в Росії. Крім того, якщо в Росії школярі з першого до останнього класу навчаються в тому ж будинку, в Японії молодше, середня і вища школа є різними інститутами, хоча іноді середні і старші комбайни.

2,2 км Обов'язкові з них є тільки молодшими і середніми - у старшому ході тільки тими, хто збирається продовжити вступати в університети, і всі старші школи оплачені. Школи також діляться на комунальні та приватні школи. Приватне - це більш дорогий, але також багатший. Школа я пішов, щоб була середня і старша школа університету Японії, школа я вже знав, тому що я був в минулому році. Спочатку я хотів піти прямо на студентську раду, але вони виглядали дуже зайнятими пантелями на в'їзді, тому вибір впало на два першокласних школярів старшого віку, які сісти мирно перед входом до їх піратського класу. Кілька шкільних інтер'єрів.

3. У

доб.

4. У

р.

5. Умань Я не говорив молодшим школярам через відсутність, але основні відмінності між молодшими та загальноосвітніми школами:

- в молодших школах в день 3-4 уроків.
У початкових школах немає шкільних уніформ, студенти ходять в повсякденному одязі.
У початкових школах часто немає кондиціонерів.
У молодших школах, за останні роки відмовляються від ізольованих класів, тобто офіси не мають стіни і відкриті в коридорі. Причиною цього рішення є зменшення кількості судових справ серед студентів, оскільки вони завжди будуть бачити інші.

Але до середньої школи і старшої школи. Наомі Танака і Mizuki Kobayashi

6. Жнівень

7. Про нас

Р

8. У

9. Навігація

10. Мистецтво коло не менш різноманітні - музика різних стилів, робототехніки, каліграфія, манга, йти, хімія, біологія, ikebana, комп'ютер ... Я проходив в класі, де студенти презентували свою роботу, яка була досить вражаючою. Ось приклад манги.

11.

12. Змагання часто проводяться серед тих же гуртів різних шкіл, як спортивних, так і для мистецтва.

Під час свят школа не забуває про своїх студентів і проводить різні екскурсії по країні і за кордоном. Тип екскурсії залежить від класу. Наприклад, студенти старших класів, які подорожують в Нагано у липні, де проводять час зі студентами з місцевих шкіл Рінкан. І це не просто свято, вчиться різні ремесла - наприклад, плетіння кошиків або виготовлення вболівальників. Студенти другого року навчання плавають на озері в каное. Треті роки йдуть в Кіото, Нара або навіть Нова Зеландія на практику англійською мовою, але тут не все, але тільки ті, хто висловлює бажання.

Після повернення з таких екскурсій кожен студент зобов'язаний малювати гарну стінову газету з доповіддю про решту, яка буде надходити на громадський дисплей у вересні. Це може вважати своє завдання для шкільного фестивалю, оскільки тематичні змагання проводяться тільки студентами старших класів. Ось приклад таких газет і багато фотографій відпочинку, знятих шкільним фотографом. Кожна фотографія має номер і ви можете замовити фото. І серед стінових газет є голос серед глядачів.

Р

13 хв

14.

15.00 р.

16 мар

17.00 р.

Р

18 років

19.00 р.

Р

20.

21.

22. Студенти старших шкіл також поїдуть на шкільні поїздки, зокрема в Австралію в грудні для всіх і влітку в Канаді для здійснення прогресу англійською мовою. Є також екскурсія по Японії в квітні. Звісно, такі екскурсії можуть дозволити собі тільки багату приватні школи, з високою ціною для навчання. Наприклад, в описаній версії вступний збір становить 230,000 років, а оплата за пряму підготовку становить 441,000 років. Крім того, 165,000 витрачається на технічне обслуговування/купівля освітнього обладнання та матеріалів, 33,600 для підручників, 22,500 для бібліотеки та ін. невеликих витрат. В результаті першого року витрат на навчання майже 900 000 рр.

Один з ключових подій позаштучного життя – це фестиваль вересня, коли шкільні двері відкриті для всіх. По суті, такий фестиваль є рекламодавцем школи, адже восени є вступні іспити для тих, хто хоче навчатися в ньому, а не фестиваль можна ознайомитися з усіма аспектами освіти і зовні академічного життя. Я написав про таку подію на рік тому тут осінній фестиваль в японській школі. Зараз я знаю, що всі такі змагання організовані тільки студентами вищої школи першого та другого року навчання. Третій рік практично не бере участі в них, так як це їх закінчення, студенти відвідують додаткові підготовчі курси і в цілому, вони до них вушка в навчанні.

У другій школі, як вже згадувалося вище, не організовує конкурси, тільки готує стіни газети або презентує деякі розділи та кола. Що більше, деякі високі школи не мають активних ігрових поїздок. Наприклад, в жіночій школі Yokohama, студенти підготували лише музичні вистави, театральне виробництво та багато дослідницьких звітів. Результати були видані у вигляді декількох стінових газет, розміщених в класах, і діти сказали всім, щоб пояснити себе. До речі, де школярки вперше зайняли мене як батько.

Підготовка до фестивалю починається з початку осіннього освітнього періоду і займає близько 3 тижнів. Студенти кожного класу обираються разом і вирішили, що саме вони будуть представляти – від кафе і кімнати страху, кинути торт на обличчя. Я, ї. Цього року клас 1А (перший рік) школярі засвідчили пам'ятку під час якого 50 років було запропоновано вдарити їх обличчям з легкою паперовою пластиною, наповненою білим кремом. Як можна протистояти спокусі? Ось результати моєї "роботи" - всі школярі щасливі і ніхто не зашкодував.

23. При підготовці створюються наступні робочі групи з структурою - начальника, його заступника і посадових осіб (змішуються з різних класів).

Виконавчий комітет (голова студентської ради та депутата)
загальна група управління
- Виставкова група
- група для виробництва паплетів, листівок і плакатів.
- група на вуличних столах і наметах
- група організації харчування
- Підготовка групи для виступів

Цього року 46 людей займалися приготуванням фестивалю, не підрахунками «локальних працівників», а в минулому році 47 осіб.

Школа виділяє гроші для організації до 30 000 років (+ робить брендовані футболки), а якщо більше потрібна, студенти інвестують самостійно. Кошти йдуть на придбання фарб, паперу та інших пропсів. Призи приносять з дому - маленькі іграшки, ручки, ковпачки, книги, ювелірні вироби, DVD ... Цього року я виграв багато корисних речей – красивий 1990 щоденник з розписом кошеня, хутряні навушники для холодної погоди, модель американського авіаносця, динозавр, брелок і м'який диск з фігуркою собаки. Правда, це всі призи найвищих категорій - Я забив багато точок у стрільбі і здогадуванні конкурсів. й

В цілому, в японських школах багато залишилося до рішень самих учнів, тому навчаються дорослим. Однією з винаходів цієї природи є студентська рада - Сейтокай. Включає в себе в основному старші школярі, і перший і другий рік. Третій рік учні залишають свої посади через рік закінчення. Рада також включає в себе студентів старших класів.

На додаток до голови і заступника голови ради входить голова робочої групи, його заступник і, знову, посадових осіб.

Побажання служити нараді висуваються і проголосуються на школярів по всій школі, але голова ради вибирається після виступу на учнів і вчителів. У своїх виступах кандидати повинні показати, що вони хочуть бути головою держави, що вони будуть робити, коли вони візьмуть офіс.

Я думаю, що ми зосередимося на ролі студентської ради наступного разу і, можливо, доторкнувшись до деяких аспектів навчального процесу, і зараз, кілька фото з цього року.

24.

25.

26.

27.

28.

29 кв.м.

30.

31.

32.

33. Але цей жарт буде розуміти тільки тих, хто живе в Японії.

174989

34 кв.м.

Джерело: