У Якутії знайшли унікально збережений мамонт

У мене є 4 фотографії і невеликий текст, коли я зробив.

Відчуттєві знахідки, зроблені на далекій півночі республіки, розповіли сьогодні Якут палеонтологи. У районі села Юкагір Уст-Янський урочище, утворений в результаті розплавлення пермафроста, вчені випадково виявили тушки мамонта.

Згідно з в.о. Голови Мумі-музею Північно-Східного Федерального університету імені М.К. Амосова Семіон Григор’єв, унікальний пошук може бути назавжди втрачений. Вона може бути похована в будь-який час.
Мамонт, виявився молодим жіночим. Назвищене село Юкагір – Юкій. Має майже повністю збережене волосся, стовбур, внутрішні органи. Тварина загинула у віці близько трьох років. Раніше в Якутії знайшли менше мамонтів. Або частини дорослих тварин. Недалеко від місця відкриття Юкі вже знайшли голову мамонта, яка стала в 2005 році символом світової виставки «ЕКСПО» в Японії.

Натюрморт

більше

Додано до [mergetime]1322661949[/mergetime]
Учені з почуттям гумору називають те, що Юкка з організму видобула майже всі кістки. Каркас був непристойний. На спині є надрізи. Якщо древні мисливці це робили, то незрозуміло, чому вони не з'їли м'ясо, але тільки витягують кістки і кладуть їх поруч з тілом вбитої тварини. Можливо, палеонтологи зустрілися з чіткими доказами деяких доісторичних обрядів.

Згідно з провідним науковим співробітником Інституту геології, алмазних та неповних металів Північного відділення Російської академії наук Геннадій Божкоров, міжнародна команда вчених прийме участь у вирішенні секретів Юка у лютому наступного року. Тим часом в спеціальному холодильнику зберігається мамонт під суворим наглядом.

Додано до [mergetime]1322662013[/mergetime]
Я зробив. . . . ) Спасибі всім.

Джерело:

Tags

See also

New and interesting