Refusal від "nice" в Інтернеті

Міністерством інтер'єру запропонували відмовитися від анонімних нікостей в Інтернеті
7 грудня 2011 р. 20:02 Прес-реліз
Блог.
Щоб зменшити ступінь анонімності в Інтернеті, відмовляючи анонімних прізвищ у соцмережах, які здійснюють потенційну загрозу фундаментам суспільства, запропонували главу Бюро спеціальних технічних заходів Міністерства внутрішніх справ Росії, що включає в себе керівництво «К», генерал-лейтенант Олексій Мошков.
«Сьогодні ми ведемо активний і конструктивний діалог з інтернет-спільнотою, щоб він прийшов до рішення, щоб зменшити ступінь анонімності в Інтернеті, допомагаючи очищати Інтернет і дозволяючи громадянам, різко кажучи, дихати більш вільно в інформаційному просторі», - сказав Мошков в інтерв'ю з Россійською газетою, яка буде опублікована в питанні четвер.
«Дні, соціальні медіа, разом з перевагами, часто позбавляють потенційну загрозу фундаментам суспільства». У соціальних мережах та проводимо агітацію. Вони підвищують кошти для кримінальних груп та координують їх дії. Є ті, хто знайомиться з неповнолітніми і залучають їх до проституції, сказав Мошков.
У зв'язку з тим він згадав ситуацію, яка перебувала в кінці минулого року на площі Манеж. «Це було в соцмережах, які екстремістські слогани і дзвінки на активні дії, які звучали, в результаті рейок були організовані в центрі столиці», - сказав Мошков.

«Коли анонімна людина надходить на вашу персональну сторінку і пише щось, в тому числі всі різновиди непристойних речей», - повідомляє Інтерфакс.

«Особливо, я не зацікавила думку абсолютно невідомої людини, яка приховується під неперевершеним іменем. Якщо я знаю, що це експерт, я прочитав його уважно. Так я не відходив, Мошков сказав.

Він пояснив, що є контроль обличчя в реальних банківських офісах, ресторанах, нічних клубах. «Чому не вводити його в кіберпросторі? Зареєструватися під реальним ім'ям, дати свою реальну адресу та зв'язку. Якщо ви чесні, законно-правові особи, чому приховують? Нагадуємо, що в інтернеті немає цензури, а для критики управління «K» не буде шукати і арештувати всіх, сказав Мошков.

Завдяки можливості, що надаються віртуальною анонімністю, вже сформований кримінальний шар, який спеціалізується на наданні технологічних рішень – програмного забезпечення та інформації, а також новітніх апаратних засобів для представників кримінальних громад для всіх видів шахрайства.

«Ця спеціалізація можна побачити, наприклад, в організації атак DDoS, коли продаються послуги для блокування сайтів за допомогою botnet або персональних даних, включаючи банківські рахунки та реквізити банківської картки. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. Це перш за все шахрайці, шантасти, ексторіоністи. Все це повністю відноситься до Інтернет і стільникового зв'язку, сказав Мошков.
переглянути

Джерело: