Ціна помилки - життя.

Один день, тридцять років тому, радянський спортсмен залишив спорт для добре. Здавалося б, є тисячі таких людей в спортивному світі. Але це лише на перший погляд. Зважаючи на те, що ми говоримо (передбачимо, щоб розраховувати!) про 11-разовий чемпіон світу, 17-разовий чемпіон світу, 13-разовий чемпіон Європи, 7-разовий чемпіон СРСР. спортсмени з таким записом треку в історії спорту можна розраховувати на пальцях. І на вершині своєї форми, на висоті полум'я і кар'єри, він раптом залишає спорту відкрити невелику майстерню для пошиття взуття в Москві протягом декількох років. Ця людина, в повному розумінні слова, поховала талант в землі, або досить погана йому в ісі і брудній воді озера Єреван. Але для того, щоб відновити його для цього навряд чи перетворити мову навіть серед найгарніших шанувальників.
... У цей день 16 вересня 1976 р. тролейбус, що проходив через дамб в воду в Єревані. На глибині десять метрів закопували 2-х пасажирів. Всі з них були допущені до неминучої смерті, якщо не за одну обставину: це було в цей час, що багаторазовий чемпіон світу з підводного плавання Шаварш Карапетян зробив курс по озері. Згодом експерти вважають, що ніхто не в світі може зробити, що Шаварш зробив. У воду, що хмариться падінням тролейбуса, він зламав заднє вікно ногами, і почав витягти несвідомі пасажири. Більше двадцяти хвилин в ісці вода. Твенти життя врятували. По суті, витягував більше людей з візки, але не всі були збережені. Коли Шаварш знову з'явився на поверхню, переповнений на дамських пасерах-побаченні, що весь організм рветься фрагментами зламаного вікна.
Тоді питання, що було найгірше? Shavarsh відповів: Я знаю, що, незважаючи на всі мої тренування, я б був достатнім для певної кількості дів. Він був нульовою видимістю в нижній частині, тому я відчував чоловіка в руках і гнав з ним. Після того, як я вийшов і побачив, що в руках ... шкіра подушки від сидіння. Я шукав її і зрозумів, що ціна моєї помилки була чужою життям. Я мріяв про цю подушку більше ніж раз на ніч.
Таке подвиг коштує його найважчої двосторонньої пневмонії, ускладненої загальним отруєнням крові - міські каналізаці виписали в озеро. Лікарі з великим утрудненням врятували своє життя, але повернення в спорт було з питання: Шаварш Карапетян був відключений.
Він зіпсував свого незвичайного купальника. Але подарунок любові для людей, однаково щедро дарував йому Господь, він багатоповно в цих жахливих двадцять хвилин багато разів.
З: Валерій Травков

р.

Джерело: