Політ на Craterom вулкан Пінатубо

аксебан

Pinatubo Volcano, Кларк, Філіппіни
Пінтубо в Філіппінах був одним з найпотужніших в 20 столітті. 2 У.С. ВПС та ВМС були знищені, площею 40 км, що покривається золи. Сьогодні в кратері вулкана є неймовірно красивим озером з водним ніжно бірюзовим кольором. У цьому звіті я розповім про польоти над вулканом в невеликому світлі літака Cessna-172.

Ви можете літати невелику спортивну площину практично в будь-якому місці, але набагато цікавіше це зробити в дуже ідеологічному місці. Ось чому побачила можливість літати на кратер гори Пінатубо на Філіппінщині, я не думаю довго.

Пінатубо - активний вулкан, розташований на Філіппінському острові Лузон, 93 км на північному заході столиці Маніла та 26 км на заході міста Анжелес. Його висота сьогодні становить 1486 м, і перед початком в 1991 році це було 1745 м. До цього в'їзду вулкан вважається вимиренням.

У червні 1991 р., перший раз в 611 роках. Загиблим загинув 875 осіб. У зв'язку з тим, як розпочати роботу над створенням стратегічної бази ВПС США Clark, яка знаходиться в 18 км від Pinatubo і морської бази США. У ХХ ст. (6 очок на масштабі еупцій). Розвиток діяльності Пінатубо було дуже швидким. У квітні 1991 р. у квітні 1991 р. було виявлено перші ознаки діяльності. Після треморів над верхом з'явився стовпчик пари. Влада Філіппіна прийняла рішення негайно вимовляти населення в радіусі 20 км (близько 40 тис. жителів) з вулкана. 7 червня купол в'язкої магми почав формувати над вершиною вулкана, вичавленим тиском газів всередині гори.

1,1 км

У світі відчували вплив Пінатубо. У 1883 р. на чолі з найпотужнішим випуском аерозолів в стратосферу з моменту занурення вулкана Кракато в 1883 р. У атмосферу спостерігається глобальний шар сірчаної кислоти. Зменшення температури на 0,5 °C і надмірне зниження озону шару, зокрема, утворення особливо великої озонової отвору над Антарктидою. Ще одним нездатним впливом пилу в атмосферу стала поява люнарних застібків. Як правило, навіть в середині застібки, місяць залишається видимим, але протягом року після занурення Пінатубо, місяць залишається ледь помітним під час заковтання через набагато більше поглинання сонячного світла за допомогою пилу в атмосфері.

Принаймні, як мінімум, шестигранні комерційні літаки були пошкоджені після завершення з хмарою золи. Всього 10 двигунів були пошкоджені і замінені, включаючи всі чотири двигуни одного Boeing 747.

Великий кратер діаметром 2,5 км, утворений еупцією 1991 року, центральний. Утеплення не супроводжувалося спуском сміття лаванди з вершини і схилів гори. Дощове озеро, що утворюється в кратері, рівень якого поступово розросли (до 1 м в місяць), до 2008 року більшість води з кратера була виділена для запобігання затоплення навколишнього простору в разі різкого підйому на рівні під час дощового сезону. Початкова температура води в озері була +43С, тепер +26С.

Є два варіанти, щоб побачити вулкан: одноденний трек до вулкана, в тому числі провідник, всі дозволи, подорож по джипа до точки підйому. Вартість - $60-80. У озері в степу можна придбати! Другий варіант - подивитися на Пінатубо з наданого з невеликих однотонних легких літаків.

Пробіг і хмари над гірським діапазоном, це де Пінатубо знаходиться:

, Україна

Авіакомпанія Cessna-152 або Cessna-172. Детальніше про авіабази та літаки тут. 100 доларів. Кращий час року, щоб літати листопад-березень (сухий сезон), з найбільш ймовірним буде мінімальний рано вранці і вдень. Я забронюв свій рейс о 9:00, сон був чітким і хмарами, плаваючи над мною... але гірський хребет і Пінатубо щільно закривали хмарами. Погода швидко змінилася і скоро затягувалося весь небо. Небо став відносно зрозумілим тільки після того, як я вилетів 16.00 (!) замість запланованого 9.00.

Перед польотом дослідні перевірки згідно з переліком:

2,2 км

Omni Aviation Air Base від вище:

Для того, щоб як-небудь повернути людей до депресованих територій після занурення Пінтубо, уряд Філіппін був створений спеціальною економічною зоною (Clark Free Port Zone), земельна оренда була практично безкоштовною, але не забувайте, що всі ці землі повинні бути очищені від шару вулканічної золи, яка була покрита в радіусі 40 км. На сайті колишньої американської військової бази Clark був побудований недорогий аеропорт (код КРК).

3. У

Я мушу чотиримісну Cessna-172, яка в даний час була безкоштовною, хоча я був єдиним туристичним, що день. У літаку досить шумний, але в щільних навушках шумоізоляція добре з'єднується і всі переговори з вежею можна почути.

І починаються гори:

4. У

3610Р. 4200Р.

Річкове русло, яке утворюється пірокластичними потоками після викупу:

І ось вулкан. Неймовірно красиво і на місці і на фото:

5. Умань

6. Жнівень

Що добре про невелику площину – це можливість відкрити вікно, але вона відкриває в вертикальній площині, тому вам все ще потрібно стріляти через скло, щоб стріляти загальний план. І ви також можете поросити пілота "Ніжна справа, вище, нижча..."

7. Про нас

8. У

9. Навігація

Р

10.

11.

Місто Анжела та інший екстинктивний вулкан на його фоні:

12.

Пілот I з Джеффрі Нейл Мускоранг.

Джерело: