Андор Якаб

Я міг зайняти 12 осіб, з зарплатою €760, але я не буду. Я поясню, чому.

Від редакції. Угорський блогер Андор Якаб опублікував статтю про зв’язки між урядом, роботодавцем та працівником влітку 2011 року. У статті надійшло широку відповідь в медіа та блогосфері та переведено на кілька мов (англійська в січні). Портал DELFI публікує переклад статті Якаба на російську мову.

Ви можете працювати в офісі. Це не телемаркетинг, це не шахрайство. Ви можете зробити серйозну роботу, яка вимагає навичок, 8 годин на добу, п'ять днів на тиждень. Я отримую вам законно, я буду платити податки. Я можу дати цю роботу в десятку людей, але я не буду, і ось мій пояснення чому.

Я не збираю жінку.

Причина проста: жінки народжують дітей. Я не маю права запитати, якщо вона хоче. І якщо я мав право зробити це, і вона відповіла, вона може мати свідомо заперечений мене. Або змінити розум.

Не робіть мене неправильно. У мене немає проблеми з дітьми. Я народилася таким чином, і так були мої діти. Я не збираю жінку, тому що коли вона вагітна, вона йде на «злітку» протягом трьох років, і я не можу вогонь її. Якщо вона хоче двох дітей, свято триває шість років.

Робота, звичайно, все одно потрібно робити. І я отримую когось, щоб працювати, поки вона проводить багато років на відпочинку. Але не тільки я не в змозі вогонь її, коли вона не працює, я не буду в змозі вогонь її, коли вона повертається. Так що я гонну, щоб вогонь когось, хто працює за свій час. Коли жінка повернеться до роботи з пологів, мені доведеться легально підвищити зарплату до поточного рівня в її положенні. Також мені потрібно дати її залишити, вона накопичилася під час її «покинути.» Коли вона в кінцевому підсумку повертається до роботи, вона може почати з повного 2-4 місяця, сплаченого залишку.

Я не збираю людей у віці від 50 років.

Не тому, що у мене є проблеми з найбільш досвідченими професіоналами. Я не отримую їх, тому що вони про те, щоб ввести "протекований вік". І я збираюся впасти в пастку з ними, як і з жінкою, яка наймала. Ви не можете вогонь людей у віці до закінчення терміну, ви повинні платити заробітну плату і всі інші витрати, навіть якщо вони не працюють добре. Я не можу вогонь "захищеного працівника", але хтось повинен зробити праву роботу і я повинен найняти когось ще.

Я отримую чоловіка від 25 до 50 років.

Приймаючи їх також ризиковано, так як я не можу вогонь їх з будь-якої причини (податок не достатньо або я не схожий на те, як вони працюють). Є високий ризик, який вони підуть до суду, і з високою ймовірністю виграють. Але я можу впоратися з цим ризиком.

Вам буде коштувати мені €1572.

Це поточні дані за 2011 рік з калькулятором заробітної плати www.nettober.com. Як ви можете бачити, ваша зарплата € 760 буде коштувати моїй компанії € 1572. Єдиний спосіб зменшити цей двократний державний розмітка, щоб платити вам менше. Але я не буду найняти вас на меншій заробітній платі, тому що на мій погляд ви не зможете нормально жити на менш ніж 760 євро. Ви збираєтеся вражати, ви збираєтеся руйнувати своє життя, моя компанія і навіть мене. Я не хочу найняти когось дешевше, ніж це.

У Румунії готуються відзначити 100-річчя з дня народження.
Цей графік з дослідження Deloitte. Як ви бачите, уряд займає половину зарплати. Мені, що я оплачую за €1,500, але ви отримаєте лише за половину. Особливо враховуючи, що медичні послуги, які ви отримуєте, не краще, ніж будь-який одержувач отримує.

Також слід розглянути, що 35-річний має 25 днів відпустки року. Це означає, що хтось має замінити його протягом місяця. Якщо мені потрібна 12 співробітників, я повинен найняти 13-го, щоб замінити всі ті, хто йде на відпочинок.

Але я можу все ще, проти всіх вище, дати вам роботу.

Я бров-підприємець. Підприємці приймають ризики, тому я можу продати квартиру і переїхати в оренду житла. На щастя €90,000 за квартиру буде досить. Я сміливо починаю свій бізнес, і якщо це не (який часто буває з стартапами), я не торкаюся.

Ми пропонуємо чудові послуги, які не можуть бути надані без належних умов роботи. Я отримую 13 осіб – 12 для постійної роботи та заміни на відпочинок. 14 чоловік може працювати зі мною в комфортабельному, добре оформленому офісі 158 квадратних метрів. Вартість 10 євро на місяць на квадратний метр, плюс 3,5 євро на квадратний метр для комунальних послуг. Всього 2 133 євро на місяць.

Ось мої щомісячні витрати:

Оренда офісів: € 2133

Заробітки: 13 х €1572 = €20,436

Інші витрати: (рахунок, маркетинг та ін.): €3058

Разом: € 25,627

Симпатична кришка для щомісячного рахунку, це не так? Я буду платити щомісяця, незалежно від доходу. У хороших і поганих місяцях. І під час літньої люлі, і перед Різдвом, коли буде набагато менше роботи.

Найімовірніше, компанія не зможе продати більше 1000 годин послуг на місяць. Для того, щоб перейти до "нулю", моя ціна повинна бути € 25,627/1,000 = €25/час. Але це не достатньо, мені потрібен прибуток.

Я не жаюся, і ринок невелика. Так я збираюся поставити розмітку 20 відсотків. Це збільшить мій курс до €30 за годину (проголошено "тривати євро плюс ПДВ", €37.5). Я хочу, щоб клієнти отримували оплату 37 €/год.

7 євро цієї суми підуть безпосередньо на стан, 30 - дохід компанії. Я оптимістичний. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. Я щасливий з працівниками.

І генерує дохід компанії 1,000 x €30 = €30,000.

€ 4,373 - прибуток. Я можу сплатити себе €2,446 і це буде коштувати компанія €3,144. З цієї суми, €1,521 було неможливим у заробітній платі (до того, як мої працівники), прибуток компанії складе €1,229 до оподаткування. Оплатити €122 в податку на прибуток, плюс 2% від доходу компанії, тобто €600. Наприкінці дня компанія все ще має € 507 на місяць.

Так я можу заробити €1,521 на місяць, але не забувайте, що я продаю свою квартиру і інвестував в компанію. Я здаю не менше 300 € або я буду бездомним. Я живий, не витрачаю багато, і моя дружина буде працювати. На відміну від співробітників, я буду працювати 12 годин на добу, включаючи вихідні.

Так я можу заощадити €900 на місяць і мій €90,000 інвестицій окупиться в 100 місяців. Займіть мене 9 років, щоб отримати гроші назад від компанії, а потім я можу купити новий будинок. Після цього я зможу жити в тісному бюджеті, я не буду оплачувати, але я не зможе врятуватися. Я буду жити як європейський.

У цих обставинах - сподіваємось, що вони зрозумілі - Я не відчуваю багато бажання продати квартиру і інвестувати в нову компанію.

Але я точно не зроблю це з чотирьох причин.

Компетори продають той самий сервіс, незаконно, на дійсно сором'язливих умовах, тільки €9 годину. Вони просто кладуть гроші в кишеню - не перевірте, не навіть ПДВ. Вони не мають відповідальності, не гарантує, що вони нічого не роблять. Не існує офіційних правових слідів свого існування. Не обов’язково орендувати офіс і орендувати бухгалтера. Заробляючи цю роботу п'ять годин на добу, вони легко заробити €1,000. Вони покажуть середній палець мого вакансії на € 760, де вони не допускаються до качки, але будуть зроблені, щоб приїхати щодня і відповідати дуже високим професійним стандартам. Вони не допускаються чіти на клієнтів, і якщо вони роблять, вони будуть пожежі.
Компетатори будуть проводити дискредитаційні кампанії проти моєї фірми. Я можу зіткнутися з антикапіталістською пропагандою, я буду розшуканий як греді, який заряджає 37 євро для того, що інші будуть робити для €9. Я буду ворогом красивих людей Угорщини, а решта нас чесно працювати за часткою моєї ціни.
Ми працюємо тільки для того, щоб дізнатися секрети мого бізнесу і крадіжки своїх клієнтів. Вони будуть заперечувати, що вони дадуть однакову якість і обсяг послуг, але за зниженою ціною. Після того, як вони викрадають достатньо клієнтів, вони можуть вирішити, що болить вашу компанію і отримати вогонь - це чудова ідея. Після того, як вони можуть піти до суду, які я порушив їх незаконно і виграти справу. У той же час вони спокійно працюють зі своїм вкраденим клієнтом, який затратить мене на будівництво. І, звичайно, вони будуть відхилені. Про те, що вони працювали на моїй компанії, і тому знають, що вони говорять. Не тільки мої послуги дуже дорогі, але якість - це шматочок.
Скарги про все це не допоможуть, бо ніхто не піклується.

Ось чому я не даю нікому. І я думаю, що для тих же причин багато підприємців, які починають свій власний бізнес, не створюють робочих місць. І так більше і більше людей з роботи, купуючи менше товарів і, таким чином, сплачуючи менше ПДВ. І так чесні компанії стають меншими, і вони зайняти менше працівників і платять менше податків. Таким чином, держава отримує менше грошей на соціальну допомогу, тому соціальна допомога стане такою концентрацією таборів.

Я даю вам роботу, якщо:

Я можу вогонь, коли я хочу.
ПДВ буде зменшено до 20% (і навіть краще 15%).
Якщо уряд займає лише 30% ваших грошей.
Якщо вищий дохід не тягне за собою вищу пеню.
Якщо уряд бореться з корупцією, нечесні компанії.

До тих пір я не даю вам роботу. Поки влада перемогла корупцію в будь-якому випадку, я не почне бізнес і створювати робочі місця.

ВІА

Джерело: