Сальаспільський концентраційний табір

Може бути, це не так багато вихідних, але це довгий час і я хотів показати його. У Латвії є місто Саласпіль. З жовтня 1941 р. до кінця літа 1944 р. відбувся нацконцентраційний табір Куртенгоф, призначений для масового екстермування людей.
Зараз на своєму місці є меморіальний комплекс, який я відвідав восени.

Ось буде трохи тексту і 39 фото, але не рахувати, я звітую кінець.
Будь ласка, не порушайте.

В короткий час табір був найбільш неординарним для свого окремого житла дітей, які потім використовували для збору крові поранених німецьких солдатів, в результаті чого діти швидко загинули. Це не був екстермаційний табір, як Majdanek або Auschwitz, з газовими камерами, щоб вбити велику кількість людей одночасно, і crematoria, щоб обпекти корпси з попередньо заготовленою продуктивністю так званих "детних заводів". Але люди надіслали йому тільки за одне призначення - загиблого смерті. У таборі загинув понад 100 тис. осіб.
Під час евакуації було зруйновано його адміністративний архів.
(Вікіпедія)

Так що я пропоную вам прогулянку по цьому смутку.

До пам'яті веде пряму алею, закінчуючи широкою стіною.

р.

Ця стіна є символом межи між життям і смертю. (Напис у Латвиї - "Завдяки це ворота земляні мони")

...

Ось такі лаконічні сірі бетонні смужки з імітацією вікна, як якщо пункт призначення місця колишнього барака.

...

У центрі квадрата є кілька гігантських скульптур. Це Unbroken.

...

Рот-фронт

...

...

...

Бетонні плити розтягують по периметру. Були багато барраків.

...

Похід на наступну бетонну плиту ...

Це найменше місце – колишні дитячі барраки. Люди привозять тут квіти, маленькі іграшки і монети.

...

...

Сотні барвистих іграшок - сміється, пухнастий, блискучий ...

691957

Мати.

Скульптура "Приниження"

На лівій стороні квадрата є вічний полум'я і метроном. Довгий час працював. Але вони все ще приносять квіти тут.

Джерело: