Заслужений лікар Карелії засудили 6 років

У Петрозаводську міський суд спробував жінку. Лікар з досвідом 45 років. Обвинувачений крадіжкою, конспірацією та поширенням психотропних речовин. Вирощування цього бенкету Фемісу було незахищеним котом.

Історія почалася в грудні 2010 року. Під час наступної операції в Петрозаводській материнській лікарні, після введення анестезії до хворого, в шприцах залишався невеликий кетамін.

Анестезіолог Ельвіра Гапковська переконалася, що глибина наркозії була вже достатньою, і попросила медсестра призупинити введення цієї речовини. Останні кілька років катаміну в нашій країні був класифікований як психотропний препарат, він підлягає строгому обліку, і відповідно до правил, його залишки повинні бути втілені. Що, в цілому, Ельвіра Леонідівна збиралася зробити, але потім вона пам'ятала, що один з її колег запитав, якщо це можливо, залишити деякі ліки для кастингу її кота. Цей препарат, дійсно, широко використовується в усьому світі в ветеринарній медицині. У зв'язку з тим, що кетамін в шприці був дуже невеликим, і його ще перемішували з кров'ю пацієнта, Гапковская вирішила допомогти власникам кота. Вона попросила медсестра не відкинути шприц. Вона сумлінно загортала її серветкою, прикріпила патч до неї, чесно писав: «Кетамін для кота» і залишила його в палаті.

Через місяць в лікарні з'явився контроль препарату. Боротьба з злом впевнений крок пішли на резидента, пішли в холодильник і знімали шприц звідти. Поки власник кота пояснив пізніше, кастинг був перенесений, тому не поспішав приймати ліки від лікарні.

Разом з Гапковською, медсестра також була розслідувати, з ким, за даними слідчих, лікар анестезіолог мав попередню конспірацію. Обстеження виявило, що шприц міститься 0.036 грам кетаміну. Виходячи з вартості даного препарату, такий баланс був оцінений на 4 рублів 72 копеки. Крім того, кетамін перемішують з кров'ю, через місяць не потрібно, укладають в холодильник, призначені не для людей, але для тварин. «Після» не завдала шкоди кожному, і не було зроблено для цілей прибутку. На двох непристойних жінок з’явилася повна сила нашої непристойної правосуддя.

«Маджор Берзін зняв в машині, що я був злочинним і не хочу зізнатися», – згадує Ельвіра Леонідівна. - У мене був головний біль. Все, що я можу сказати йому, що вони висаджували сніжки в лікарні. І сказав він гордо, «Так, не без цього».

Прийнято до суду останню осінь. Прокуратура задовольнила 6 років суворого режиму.

Через чотири місяці слухань судді Єгорова виправила, що провину лікаря і медсестра довели в повному обсязі. У зв'язку з тим, що в діях звинуватилася суміш кетаміну з кров'ю не входить до переліку психотропних речовин, що ліки не було призначено для людини, і що ніхто не завдав шкоди, в результаті суд вважається нестійким. Медсестра була вирокована на шість і половину, і Ельвіра Гапковська до шести років в тюрмі. На щастя, за умови.

Зареєструватися

Джерело: