Навушники 1920-х і їх перетворення

Від Habr.

Історія того, як пристрій з дев'ятирічною історією знайшли застосування в двох тисяч і дванадцять років.

Все почалося з недорогого аудіо. Про два роки тому я хотів спробувати маленькі навушники, чисто з curiosity, як вона буде сидіти на голову. Як це виглядає.

Їхній звук був досить чистим, тільки засмічений відсутністю бас. Дизайн був невдалим, після пари тижнів в сумці тонка пластикова дуга зламала навпіл. Відремонтувати стрічку виявився ненадійним, тому випромінювачі пішли в коробку з усіма сортами ярусу, і все інше пішло подорожувати на сміття.

І про місяць тому, після ходьба навколо, втратити в одному аукціоні і виграти в іншому, коробку зі змістом «ВІНТЕГ СГ БРОНН ТИП F 2000ohms 1920's HEADPHONES HEAD PHONES CRYSTAL RADIO» пішов до Москви Королівською поштою.

Прибув у Москві в п'ятницю.

"С.Г. Коричневий"
Тип F
Патент 203121
2000 р.
Що таке повідомлення, яке я знайшов на випромінювачах.

Патент був наданий в 1923 році і описав форму магніту, що використовується в емітентах. Навушники, за даними інтернету, були досить популярні і подібні моделі, виготовлялися до 60-х років.
Але це була модель, яка була випущена в перші роки після видачі патенту. Після чого змінився дизайн.
Навушники, які логічні за свій час, монофонічні і мають роз'єм британських радіо точок початку століття. Стакер також виконаний у Великобританії.

Кабель є одним з найбільш дивовижних речей, які я коли-небудь бачив. Це дійсно тканина, всередині тонкого мідного дроту плетені навколо ниток. Для роз'єму і навушників дріт кріпиться механічно, без будь-якого паяльника.
S. G.Brown Тип F 1920s навушники (S.G.Brown Тип F 1920s навушники)

доб.200

Перший етап реставрації та модифікації було розібрано та очищено. Під час своєї історії навушники вдалося виростити шар подряпин і бруду.

Внутрішня структура агрегату проста. Він може пояснити принцип аудіотехніки.
Металева діафрагма.

І магніти. Все доступно, просто відкрутити кришку.

Перед тим як зняти начинку, було прийнято рішення перевірити його. Звук, як він повинен бути, надійшов з кожного емітента. Я не скажу про свою високу якість, але від шуму був тільки ратилінг діафрагми в одному з вух, інакше звук хороший. Номінальний опір цих вух є 2К Ом, який може бути добре для британських радіо точок, але практично неможливо для сучасних гравців без підсилювача. І підсилювач У мене є, alas, тільки один, автомобіль і він працює застарілим джерелом живлення комп'ютера. Такий дизайн проблематично.

Всі приглушки не закріплюються в навушниках, крім болтів, які одночасно тримачі для терміналів дроту підходять ззовні. У будь-який час будь-яку частину конструкції можна ремонтувати або замінити.

Увімкнення вінтажної тканини однотонний дріт в стереопровід без різання його неможливим, і враховуючи її структуру, був хороший шанс, що втратить всю чарівність в процесі. Першою думкою було поставити дроти в шнурку і зробити якийсь схожий на оригінальний, але результат був товстим і потворним.

Потім було прийнято рішення побудувати аналогічний оригінальний шкарпеток з сучасного 2x0.25 мідного аудіокабела.

З одного боку - стерео 3.5 джек, з іншого - термінали.

Паралельно, до них припалювалися дрібні сучасні випромінювачі.

Вирішили не мудро з кріпленням, оскільки є великий шанс на тимчасове проживання в вінтажній оболонці. Я не хочу руйнувати його.

Два.

3610Р. 4200Р.

тример

Результат:

Два.

Логотип ВТС

Два

Три.

Навушники були дивно комфортними. Верхня дуга ділиться на два і навушники можна міцно сидіти на голові. Все регулюється, висота, кут, нахил випромінювачів.

Часові витрати - дві ночі.
Вартість готівки - двадцять вісім фунтів на вушках і кілька десятків рублів для аудіокабела і підходящого джек. Все інше було доступно.
План майбутнього – підібрати амбугурки і перевірити оригінальну начинку з сучасними ретроактивними підсилювачами.

р.

Джерело: