Як працює шаман Коля?

Розповідає Олексій (alex_oil), 24 фотографії!

На третій день моєї поїздки в Нариан-Мар ми запросили зустрітися з місцевим шаманом Миколаєм, смаковими шайпанами та свіжим венсоном. Вони сказали, що не тільки зустрітися, але є можливість запитати хаманських особистих питань, до яких потрібно знати відповідь.

Як працює шаман Коля?

2,2 км На шляху до чуми шамана відкриваються красиві снігові місця. П'ять кілометрів від Нарян-Мару на березі озера Молоді

Як працює шаман Коля?

3. У Коли ми приїхали на чугу, ми сказали, що шаман був зайнятий. На в’їзді до чуми вірно чекає власник своєї справи.

Як працює шаман Коля?

4. У Через десять хвилин, ми входимо до чуми і зустрінемо з шуманом. Пшениця вже кип'ятила і шуман кладемо на стіл. Перше, що він був знайомий з чубою. Мега - універсальний будинок північних народів. Це портативний конус-подібний намет, форма якого адаптована, підходить для тандри. Конічна форма - найзручніший, так як снігові рулони від крутої поверхні чуми без лінгвінгу, тому при переході на інше місце без ракінгу і прибирання, чума може бути розібрана. Форма конуса робить будинок стабільним у розмиттях і сильних вітрах. Як правило, чума реіндерових герметиків - ханті, Ненець, Комі, Входить до 25-40 стовпів і декількох покриттів, які прокладені на спеціальні стяжки при русі. Кількість стовпів (і їх довжина) залежить від розміру житла: чим більше стовпів, тим просторіше чума. Розмір чуми також залежить від матеріальних можливостей економіки і від кількості членів сім'ї.
Шахман попередив нам, що в епоху не може триматися, поганий удачу.

Як працює шаман Коля?

5. Умань У центрі чуми є піч, яка служить джерелом тепла і адаптована для приготування їжі. Зігрів від печі піднімається вгору і не дає опадів проникнути в чугу: вони випаровуються від високої температури. Біля димоходу вішайте шкірки для сушіння і подальшого виготовлення шкіри для тамбурину.

Як працює шаман Коля?

6. Жнівень Рамки з алмазними резонаторами. Виробництво тамбурину – це комплексний багатоступінчастий процес в основному ручного виробництва. Що називається ремесла, народна ремесла. Майстерність.

Як працює шаман Коля?

7. Про нас На каркасі тамбурину розтягують шкіру, виготовлену деревою (солодою), висушують, наносять малюнки і це відбувається.

Як працює шаман Коля?

8. У З ними приносили овочі, фрукти, веноз від власників чуми. Шурпа була п'яна з келихів, м'ясо повинно бути з'їсти своїми руками, якщо ви входите до чуми, то слідуйте за традиціями, говорить Шаман.

Як працює шаман Коля?

9. Навігація Наймодніші, але смачні.

Як працює шаман Коля?

10. Печія є основною джерелом тепла. Питна плита відстежується працівниками ПМ, якщо піч не відстежується, то в 15-20 хвилин чума буде мати температуру, як на вулиці.

Як працює шаман Коля?

11. Балаган - це певний місце для сну, покритий оленою шкірою і з закриттям верхньої частини. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Батьки сну окремо, чума праці окремо, діти окремо. У чумі є певне місце для в'їзду або кроку, на якому категорично заборонено всіх жителів чуми. Працівники чуми переважно жінки.

Як працює шаман Коля?

12. Миття рук в чумі не проблема, все регулюється.

Як працює шаман Коля?

13.00 р. Особливе місце на вулиці для зберігання шкіри оленя. При необхідності вони відправляються на чугу до висихання.

Як працює шаман Коля? р.

14. У шаману є два вподобання диму і стріли. Слабкі собаки і різновиди. На малюнку, я, дим і Crow.

Як працює шаман Коля? р.

15.00 р. Шаман розповідає про силу табуру.

Як працює шаман Коля?

16.00 р. Шахман часто звертається з колегами робітниками, коли вони не можуть зрозуміти конкретну проблему, шейк не відмовляється і підкаже.

Як працює шаман Коля?

17.00 р. Сучасна тандра

Як працює шаман Коля?

18 років Шановні відвідувачі сайту! Дякуємо Вам за підтримку! Шахман не має тарифів або дашундів, ви можете подякувати йому з продуктами, ви можете подарувати собі принаймні копійку, але він не розповість вам ціни.

Як працює шаман Коля?

19.00 р. Після того, як ми були введені до чуми, шаман запропонував розповісти нам трохи про нас і про те, що майбутнє тримається. Я почав мій обряд.

Як працює шаман Коля?

20.

Як працює шаман Коля?

21.

Як працює шаман Коля?

22. У сусідньому чузі відбувся весілля, тому шуман повернувся і вперед, в нашій чузі він був або в національному одязі або в сипучих одязі.

Як працює шаман Коля?

23. Після особливого обряду, шуман почав говорити і чесно кажучи, я скажу, розповідаючи мені про мій минулий і що відбувається сьогодні, він бачив майже кожен момент мого життя. Я продемонстрував щось, я не скажу вам про це.

Як працює шаман Коля?

24. Пройшов час швидко, і прийшов час, щоб сказати до чуми і шамана Миколая. Я вірно вражений своєю здатністю, його гарною природою і теплим ставленням до людей. Я консультую всіх, хто відвідує Нарян-Мар, щоб відвідати шаман Миколай.
Всі

Як працює шаман Коля?

Джерело: