958
Логіка мислення. Результати
Так, сьогодні 17 статей з серії « Логіка мислення» публікуються онлайн. Сам цикл є спробою побудувати досить повну модель мозку. Це не тільки описати індивідуальні механізми, але і показати, як людське мислення може народжуватися від їх взаємодії. Що вже було опубліковано – основа концепції. На рівні нейронів впроваджено основні механізми інформації. Ця основа встановлює правила для всієї гри. Визначаємо, які інструменти, які ми повинні впроваджувати більш складні процеси. Я спробував показати, що, залишаючись в рамках біологічно дійсних ідей, ви можете створити модель з високими обчислювальними можливостями. На прикладі показано листування між властивостями кори та можливостями реляційної алгебри.
Але слід розуміти, що описана нейронна модель є лише початком оповіді. Ви можете надати аналогію з апаратним забезпеченням та програмним забезпеченням комп'ютерів. Хоча апаратний компонент є фундаментально важливим, всі найважливіші зовнішні прояви є результатом програмної частини.
Природний вибір створив, я скажу, винахідливі механізми обробки інформації. У зв'язку з тими самими інформаційними завданнями, як мозок, людина придумала багато цікавих концептів і алгоритмів. Але щось не заважає і запобігає створенню сильного штучного інтелекту. У продовження циклу я намагаюся «пошукати цей шлях» і описати принципово новий підхід до обробки інформації. Підхід є, з одного боку, ідеологічно відрізняється від традиційних комп'ютерних обчислень, а з іншого боку, добре пояснюючи те, що ми знаємо про людське мислення.
Я планую почати цикл приблизно в місяць. Більшість матеріалів вже були написані, але це вимагає редагування, приготування ілюстрацій, і якщо у нас є час, то приклади програмного коду. Якщо ви хочете зробити Бога сміятися, розкажіть його ваші плани. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.
Дякуємо всім тим, хто підтримав статті «плюс». Я розумію, що звичайні читачі Habra важко знайти час і енергію, щоб послідовно читати всі статті. Крім того, представлена концепція не має статусу теорії, визнаної в науковому світі, що означає, що час витрачається виключно на власний страх і ризик.
Відео, що показує поширення хвильових візерунків, було представлено близько тисячі людей. Це означає, що деякі сотні фактично відстежують всі матеріали, опубліковані. Якщо ви є одним з них і хочете взяти участь у нашому проекті, то у мене є індексний список тем для можливого співробітництва на сайті.
Сьогодні, якщо ви не приймаєте дослідження, є деякі з найбільш актуальних напрямків:
- Модель хвилі виконана на Visual Basic .NET відпочивається на швидкості. Робота кори дуже добре паралізована, але передача на паралельні розрахунки я хочу зробити його зручним для тих, хто хоче експериментувати з моделлю.
- Хмарний візерунок не зовсім очевидний, особливо в плані чого виглядають грами. Анімовані відео потрібні для ілюстрації кожного процесу.
- Переклад матеріалів англійською мовою необхідно. Підготовлений текст для перекладу в gdocs. Кожен, хто має можливість зробити частину перекладу або перевірити його запрошують.
- Дуже цікаві контакти з проектами, які вивчають і моделюють мозок. Тепер головний напрямок моделювання є найбільш точним відтворенням фізичних процесів в нейромережах мозку надії, що це призведе до розуміння його роботи. Я думаю, що запропонована модель хвилі може значно допомогти в таких проектах. Більшість цих досліджень англійською мовою. Отже, є необхідність перекладу (див. вище) і тих, хто може пояснити основні ідеї, щоб проект зацікавлений у роботі.
І нарешті, якщо ви читаєте опубліковані статті циклу, будь ласка, відписатися в коментарях про ваше враження, це допоможе іншим вирішити, чи не читати матеріал. Будь ласка, вкажіть вашу освіту та/або напрямок роботи.
Джерело: habrahabr.ru/post/217205/