Як будується атомна електростанція

Один з днів експедиції до Чукотки відомого блогера Сергія Доли

взято з Sergey Doli's LiveJournal

Будь ласка, не поламайте його, буде 47 фото. Я не знаю.

1,1 км Фактично атомна електростанція є великим котлом. реактор отримує воду при тиску 60 атмосфери при температурі 270 градусів. Проходить через графітові стрижні з ураном, охолоджуючи їх, а сам нагрівається лише на 6 градусів до температури 276 ° С. В той же час деякі води перетворюються в пар, які обертаються турбінами. Ось як відбувається електрика.

У Білібініні ми пішли на єдиний атомний електростанція в світі, побудований на переморожі і допустили навіть дивитися на відкритий реактор, хоча кожен з ризикерів отримав підвищену дозу випромінювання.

2,2 км Фактично атомна електростанція є великим котлом. реактор отримує воду при тиску 60 атмосфери при температурі 270 градусів. Проходить через графітові стрижні з ураном, охолоджуючи їх, а сам нагрівається лише на 6 градусів до температури 276 ° С. В той же час деякі води перетворюються в пар, які обертаються турбінами. Ось як відбувається електрика.
У Білібініні ми пішли на єдиний атомний електростанція в світі, побудований на переморожі і допустили навіть дивитися на відкритий реактор, хоча кожен з ризикерів отримав підвищену дозу випромінювання.
На станції працює понад 700 осіб, а 20 осіб, які працюють у зсуві, що контролює всі процеси. Що робити інші люди, я не повністю розумію. Відповідає Москва:

3. У Станція охороняється військовим. Ми попросили надсилати паспортні номери та номери камери протягом місяця. Ми перевірили номер камери і забули, щоб побачити свій паспорт.

4. У

5. Умань

6. Жнівень АЕС починається з вішалка:

7. Про нас Неподалік:

8. У Але ми сказали, що він був закритий, і де ключ невідомий, тому ми не побачили притулок, тільки вхід до нього:

9. Навігація Почати огляд з візитом до головного інженера АЕС. Про історію станції, її успіхи та плани на майбутнє. Дуже хороший чоловік і сказав цікаво:

10. Спочатку ми хотіли сидіти, як це виявилося, але виявилося, що ми не відправили наші імена в місяць за ніч. Для кожної:

11. Після цього всі одягані в білому CB:

12. Гусе, що це.

13.00 р. Так, моє волосся швидко зростає:

14. Всі дозиметри

15.00 р. Співробітники АЕС мають персональні дозиметри. Вони скидають їх один раз на місяць:

16.00 р. Після зміщення кожен залишає свої дозиметри в спеціальних клітинах:

р.

17.00 р. Я був призначений головним співробітником з безпеки на заводі:

18 років У цьому номері є турбіни, які перетворюються на електроенергію:

19.00 р. Насоси, які насосні води:

20. Центр управління:

21. Тут ви можете побачити, що, наприклад, в місті Білібіно, 2 Megawatts fed - лівий верхній пристрій:

22. Руки:

р.

23. Кнопки та лампочки:

24. Рубільник:

25. гарненька дівчина:

26. Секретний зал, де ми попросили не підняти руки. Побоювалися дуги. Електроенергія в цій кімнаті тріщина.

27.

р.

28. І це найважливіша панель управління. Звідси ядер:

29. Ось такі сміливі люди:

30. Судячи за ознаками на панелі управління, практично всюди люди не фольги, але працюють:

31.

32. З нами оператор змінив позицію графіту в реакторі:

3250Р. 3700Р.

33. Схема електропостачання найближчих районів та міст:

34. Станція використовує дерев'яні сходинки, як в бібліотеці, щоб подивитися на верхні інструменти:

35. Головне використання атомної електростанції:

36.00 Р Двері в Центральний зал. За його словами 4 реактори:

37. Відкривається за допомогою клавішного підвісного поруч з дверима:

38. На лівій стіні є графітові стрижні з урановим паливом. реактори приховані під червоними кругами.

39.00 р. На лівому підвісному інструменті для роботи з графітовими стрижнями. Сам стрижень дуже складний. По-перше, навіть просто висить на стіні, вона не відлягає, і по-друге, є тільки один і півметри урану.

Р

40. Спонтанне паливо зберігається відразу в спеціальних шахтах:

41. Один з чотирьох реакторів:

42. І цей реактор не працює, і він відкрив.

р.

43. Ми були допущені дивитися всередині. При підході дозиметра різко розтріскуються і цифри на екрані почали швидко рости:

44. До графітових пруток з вищезазначених кріпляться труби, через які подається вода:

45. На стінах висять діаграми можливих варіантів підйому обкладинки реактора:

46. На виході кожен проходить через спеціальну раму. До того, як голос жінки говорить слово "чистий", ви не будете випущені.

47. Сергій Доля: Я хотів би висловити свою глибоку подяку персоналу Билібідо АЕС за допомогу, надану нашій експедиції в Білібіно та реальній північній гостинності!

Дякую за терпіння! готово, можна почистити.

, Україна

Джерело: