У неділю ввечері панічна почала в елітному житловому комплексі на південному сході навпроти старої мечеті. Велика тріщина розділила п'ятиповерхову будівлю на дві половинки, одна з них помітно нахилена. Люди, які збігають з дітьми, захоплюють документи і залишають свої квартири.
У першому в’їзді забито тривогу. Юрій Долинський каже, що він бачив невелику тріщину в стіні назад в січні. Однак він не прикріпив важливість до нього: Я думав, що порцеляну порцеляну вдалося трохи відійти і це нормально для новоствореного будинку.
У неділю ввечері він виріс гроші від сусідів для насоса, щоб перекачувати підземні води з підвалу. І пішов я на прогулянку з другом. Він пішов на будинок і прокинув. Одна половина будівлі помітно засмажена, стіна нахилена, металево-пластикові рамки на першому поверсі арки.
«Ми назвали 112», - сказав Юрій. - Поліція прибув, потім аварійна ситуація. Всі побачили, що будинок був надзвичайним, але евакуація не була оголошена. Я сам побіг на в’їздах, збитих на квартирах, сказав: «Залишити відразу». Я не вірю, бо це було 1 квітня. Люди були про сон[next]
Люди недавно переїхали в нові квартири, тільки закінчили заклеювання шпалер і кріплення гіпсокартону. Хтось просто приніс меблі на тиждень тому. А потім є небезпечна тріщина. За оковітності, відстань між двома половинками будинку почала збільшуватися до очей. Якщо в неділю ввечері ширина тріщини десять сантиметрів, то в понеділок вранці - вже тридцять.
Весь день 2 квітня в Besobe був натовпом. Відкрито двері в будинку. Для гостей з'явилися кухонні плити, лазні, ліжка і шафи. Вулиця була заповнена вантажівками. І через сніг плавлення навесні весь дворик був одним великим коричневим тампоном. У грязі всі народи і автомобілі. У середині всього цього углість, серед брудувних навантажувачів та орендарів, були опитувальники з їх вимірювальними інструментами та незалежними оцінювачами, які запрошували мешканців, щоб записувати які хороші ремонти були зроблені в квартирах. У них були представники акімату: вони обертаються іменами власників, дізналися, хто працює там, який кредит для кого.
Більшість жителів ще не сплачували заставу.
«Ми отримали кредит протягом п'яти років, за шість місяців вже оплачено», - сказав Ерлан, власник одного з квартир. - У мене є п'ятий платіж - 150 тис. тг. Цього разу я буду платити, а потім чекаю на укладення експертного комітету. Я отримую її в руках і з'ясуйте її. Давайте подивимося, як влада бджіл. Якщо він зустрічає, я не хотів би ввести в протистояння. Але якщо ми залишилися з нашими проблемами, ми вирішили в суді. Введено в експлуатацію ті, хто відповідальний за державну комісію, які підписали документи при введенні будинку. Я не буде задоволений, якщо вони кажуть, що ці люди більше не існують, вони призначають і так далі. Від імені держави вони підписалися. Ми вимагаємо відшкодування.
Ерлан, як і більшість його сусідів, дізнався, що будинок був нахилений і, ймовірно, був згорнутися, перш ніж евакуація. Випадково пішли на балкон, подивилися: і там поліцейські, наповнені людьми. І всі шаути, які він може згорнути в хвилину і потрібно втекти.
Незважаючи на те, що в будинку є загроза, п'ятиповерхова будівля ще не була офіційно визнана аварійною. Влада все одно радить мешканцям позитивної половини, щоб терміново залишити і відійти меблі.
до Ситуація складна, - прокоментувала на становище акім міста Бауржан Абдишев. Будинок розрахований на 124 квартир. За останні кілька днів будинок пішов з шва. 64 квартири (п'ятий або восьмий вхід) знаходяться в небезпекі. З них 32 квартири порожні. Зараз будуємо соціальний портрет людей. І для перестрахування ми даємо рекомендації, щоб люди не живуть тут. Встановлюється комісія, щоб вивчити грунт. Ми зробимо демонтаж. Ми з'ясуємо причину рулону.
Анім пояснив, що за попередніми даними будинок висаджується через те, що будівельники некоректно заклали фундамент. Зараз спеціально створену комісію буде виглядати, де була зроблена помилка і дізнається, що все буде гасити.
«Безоба» за принципом проблемного об’єкту, - сказав Акім. - Компанія «СервісПромСнаб» за один раз за власними витратами почала будувати його на рівні участі наших громадян. На сьогоднішній день компанія «Євразійський банк». Проведено кримінальні провадження. Директор компанії М. Малянов, на забігу.
І сьогодні він згорнув.
1,1 км
65473734
2,2 км Потерпілих, але є жертвами.
3. У Проксимус
Р
Джерело: