Що на 10p замітка?

Коли мій дід був менше, ніж я зараз, він почав будувати ГЕС Горького (нині Нижний Новгород). І коли вона запустив її останній гідравлічний блок, він був майже спрагою. Це була середина 50-х, а з села робітників, які збудували станцію, виросло ціле місто - Волга область.

Я бачив Нижний Новгород ГЕС багато разів, і кожен раз це викликало мені багато вражень. Не дивно, що я завжди хотів бачити Красноярську ГЕС, яка майже в 12 разів більш потужна, ніж Нижній Новгород ГЕС. Кілька місяців тому перекручена доля фотографа взяла мене до країв річки Єнісе, де розташована станція.

Веб-сайт: www.egor-lavrentiev.livejournal.com/2965.html#cutid1
20 більше фотографії!

461610

1,1 км На в'їзді відразу зустрічає гігантський портрет Леніна. Яким був будинок століття без нього?

2,2 км Наші предки в прямому сенсі слово вдалося подолати закони природи – в суворій зимі заблокувати одну з найбільших річок світу і на всіх 126 метрів висоти технічних споруд станції для підтримки необхідної температури повітря.

3. У Маса дама досягає 15 млн тонн, що порівняно з вагою 45 хмарочосів Державної будівлі імперії.

4. У У 1972 р., коли ГЕС було запущено, не було більше десяти подібних об’єктів у світі. В Красноярській області станція забезпечує більш ніж 50% енергетичних потреб. частка ГЕС в Росії становить 2,3%

5. Умань Джерело для поповнення 334-кілометра Красноярського водосховища – сніг гори Саян.

6. Жнівень Навколо станції також виросло ціле місто енерготехнологів - Діногорськ.

7. Про нас З введенням в експлуатацію станції в Красноярську територію, виробництво чорної та кольорової металургії, хімічні та деревообробні підприємства.

935262

8. У Цей номер двигуна - це серце гідроелектричної електростанції. Зрозуміло, тут кристал прозорий і досить спокійний. Правда, відчувається незначна вібрація підлоги і чутно невелику гуму. По дорозі круглі червоні конструкції є верхами гідроелектричних вузлів.

9. Навігація Є різні електроніка, які контролюють промисловий монстр.

10. На цьому пристрої встановлюються параметри механізмів станції. Не торкайтесь зовні.

р.

11. Є багато заліза в HPP, які не дозволяють радіохвилям через, так що мобільний зв'язок може бути важко - вам потрібно хороші старі дротові телефони.

12. Здається, що перед тим, як мій приїзд, художник з щіткою прогулявся по всій станції - все блиск і блиск. Це дуже відрізняється від старого радянського виробництва. Західна психологія виробництва вже панує тут.

13.00 р. Гідроелектрична електростанція працює наступним чином: механічна енергія води передається на 12 водневих, де перетворюється в електрику.

14. Через трансформатори розподіляється між блоками потужністю 220 і 500 кілограмів.

15.00 р. А потім по лініях живлення йде споживачам – заводам і, по суті, звичайні мешканці Красноярського краю. До середини 90-х років станція зношена на 50%. Але тільки в 2000-х роках почали реконструкцію. Триватиме до 2013 року. 9 з 12 воднюків вже було відновлено. Після модернізації станція може служити ще 20 років.

р.

16.00 р. Вишуканий діорама дозволяє виглядати від високих до ваги гідроелектричних електростанцій.

17.00 р. На території станції знаходиться меморіальний комплекс "Слава праці" у вигляді вантажівки з піднятим тілом. Справа в тому, що автомобіль відігравав ключову роль в будівництві гідроелектричних електростанцій. Під час пікового періоду в роботі брали участь 1 120 водіїв і 842 транспортних засобів.

18 років Вода біля станції завжди холодна, навіть влітку її температура не піднімається вище 13 градусів. За дами, річка на 200 км ніколи не замерзає взимку.

Габаритний зображення

19.00 р. На ніч HPP набуває особливої краси завдяки освітленню. Я не можу чекати до темного, тому я взяв фото онлайн.

Р

20.

Джерело: