Антарктика

У середині травня від компанії «Махте Рекорди» я полю на гуманітарну експедицію на далеку північ Росії, на маршруті Нарян-Мар - острів Вайчаг - Амдерма.
Ми доставимо 130 кілограмів теплого одягу з Москви до с. Варнек. Всередині багато пейзажів далекої півночі навесні. Зареєструватися

Антарктика

1,1 км Для того, щоб дістатися до Варнека, перше, що потрібно зробити, це літати до Нарян-Мар. З міста один раз на місяць вертольоти літати до найвіддаленіших сіл Ненецького району.

Антарктика

2. Нарян-Мар - адміністративний центр Немереж Автономного Округу. Місто знаходиться за арктичним колом, розташованим в нижній частині річки Пегора, 110 км від Barents Sea.

79615834

3. У Побічні кораблі по місту виглядають ефектно.

Антарктика

4. У

Антарктика

5. Умань Нарян-Марська ХП.

Антарктика р.

6. Жнівень Це невеликий і нудний місто, де ви не хочете залишитися. Прибуття рано вранці в аеропорту, ми чекаємо на наш MI-8. Ми проходимо всі прикордонні зони і літаємо до Варнека. Квиток в Варнек коштує 7000 рублів один спосіб, вертольот летить там двічі на місяць.

Антарктика

7. Про нас Річка Печора та багато кілометрів тундри.

Антарктика

8. У

559738р.

9. Навігація

Антарктика

10. З кожним хвилиною польоту до Кара-Сіра сніг стає все більш і більше.

Антарктика

11. Тундра є основною особливістю її легкої низькогір’я в суворому кліматі, підвищеної відносної вологості, сильних вітрів і переморожування. Рослини в тундрі пресують на поверхню грунту, утворюючи переплетені пагони у вигляді подушки.

Антарктика

12.

Антарктика

13.00 р.

Антарктика

14. Багатокілометровий нафтопровід, що простягається від Варанді.

Антарктика

15.00 р.

Антарктика

16.00 р. Перша зупинка Каратайка. населення 600.

Антарктика р.

17.00 р. Каратайка є одним з небагатьох житлових населених пунктів, розташованих в Арктики, на узбережжі Баренцського моря.

Антарктика

18 років На вертольоті я зустрівся з Романом з Нижнього Тагілля. Роман працює для енергетичної компанії, яка, під державним договором, має до 2013 року розрахувати всі енергетичні витрати в селах далекої півночі. Протягом 4 місяців з’явилася поїздка. Я дуже ревно!

Антарктика

19.00 р. Ми летемо до с. Варнек на острові Ваічаг. Зеро видимість.

Антарктика

20. У всіх населених пунктах, вартість вертольота буквально 3-5 хвилин, двигун не варений, крім аеропорту Амдерм, є заправка.

Антарктика

21. Швидко розвантажуючи 130 кілограмів одягу для мешканців, я повернувся в вертоліт. Я повернувся до Москви протягом 3 тижнів.

Антарктика

22. Крім мого вантажу, пошти та їжі були доставлені на острів.

6091834

23.

Антарктика

24. Карпатський морський берег.

Антарктика

25.

Антарктика

26. м. Амдерма. Раніше тут мешкали понад 5 тис. осіб.

Антарктика

27. населення Амдерми різко занепадало в останні роки через виїзд мешканців. У 1969 році в селі мешкали 2,9 тис. осіб. Максимальна кількість жителів села у 1980-х роках. За даними перепису 1989 року 5.1 тис. жителів села. У 1998 році зареєстровано 1 900 жителів. І за даними перепису 2002 року в с. залишилося лише 650 осіб. До 2012 року налічується 300 осіб.

Антарктика

28. Побачити ложку. Їм захоплюють гуси і оленя тут. Сотні кілометри навколо однієї тандри.

287868

Джерело: http://