Переклад статті (Дер Спейгель, Німеччина)
Автор: Роберт Стейнер
Іносмія
Вони плавають в озері при температурі мінус 15 градусів, піднімаються з невибагливим обладнанням до найдоступніших вершин: з російськими екстремальними скелелазнями з інших країн можуть піти на самі неймовірні маршрути. Пояснення в любові з реальними героями гір.
Я вперше зустрівся з російськими селекціонерами, коли я був 17 і працював на тиждень або два в притулку на Лещаксует льодовик. Засніжено, коли чотири ведмеді індивіди в дивно старі роби, з величезними рюкзаками і золоті зуби в своїх ротах сходження льодовика. Вони не радять піднятися на північну стіну гори Джорассе в погану погоду, але, безумовно, не загартувати.
У перший день вони не отримали далеко і ми думали, що вони повертаються. На другий день зайшли ще повільніше, і ми майже назвали вертоліт. На третій день, коли він знову заснідав, ми думали, що вони померли. Але потім вночі ми побачимо двовуацькі вогні зверху. До того, як я мав абсолютно ніякого уявлення, що вдалося піднятися так повільно і в таких поганих погодних умовах, але все ж весело.
Багато років пройшли з тих пір. Під час цього часу я підняв нові маршрути з росіянами, налаштував численні табори з ними, заморожувати і постраждати, відвертувати і танцювати, сходження на вершини і майже втратив життя. Я дізнався російську і одружену російську. Я не шкодую за секунду.
Я зустрівся з моїм першокласним партнером в Фрібурзі. Тоді я пропустив навчання в університеті, і він був мовним курсом. Для початку співпраці було достатньо спеціальної платформи для підготовки лазень. Ви сходження? Я - сходження. Ми сходження! - Я був досить несподіваним, коли Misha вийшов колінно-глибокий і тканий щільний сам (застрахом, з яким мотузка кріпиться до скеля - зазвичай він оснащений двома карабінами, підключеними до петлі - редакційна замітка журналу Der Spiegel), ручні траурні закладки, величезні, пухкі ковдри і сходження взуття, які я можу краще визначити як домашні тапочки, і з усім цим він розіде на вісім-й рівень.
Ще один стрибок з гірським рятувальним значком, який був присутній, привернути увагу до очевидних недоліків безпеки. Міша: «Ви встановили поліцію? Я - Місча з Росії! (Ви гірські поліції? Я Міша з Росії!
Одягнена Жінка Голий чоловік
Так, росіяни різні, абсолютно різні. Тим, хто старше і належить до покоління, утвореного в радянських часів. Гірськолижний гончар для них – це не спорт, але «образ счішні». Тому ви часто чуєте такі слова: «Якщо робота заважає зі своїм сходженням, кинути роботу! й
На зиму 2006 року я запросив своїх друзів від Сибірського Красноярського до Альп. Я знав, що мої друзі з «ландії вічнозелених томатів» вперше зустрілися з мінусом 50 градусів в горах Кодара, що вони були кваліфікованими альпіністами великої стіни, а також досвідченими спеціалістами в зимових умовах. Перше, що це було для загартування в озері Thuner Переглянути при температурі мінус 15 градусів.
Крижаний диверс від міліції, які були присутні на тренінгу практично здивовані сюрпризом, а деякі автомобілісти майже поїхали в озеро, коли вони побачили голі чоловіки на стоянці, які намагаються висихати з блювотою.
Після 14 спільних гірських таборів, мої друзі, в дуже поганих погодних умовах, займали винятково складний маршрут по північній стіні гори Егер, який ще залишається найбільш прямим. Вони використовували радіопередавачі, які працюють на частоті швейцарської міліції. Результатом стала діалог: «Прийміть, це швейцарська поліція. Не допускається використання цього радіо в Швейцарії. Привіт, це швейцарська поліція. Ви не можете використовувати це радіо в Швейцарії! Зробіть це зараз! Що робити? Ні один говорить англійською мовою, Vova desperately намагається запам'ятати кілька іноземних слів, які він пам'ятає переважно з бойових фільмів.
"Халло!" Іч Вова. Іч Егер. Hände hoch - Hitler kaputt!
У цьому ж році сходження на північну стіну Погребецький Пік на Тиен Шань. Найскладніший маршрут на висоті понад 6000 метрів. Вони часто намагалися пройти через це, ніхто не міг це зробити. Наш капітан був Михайлишин. Він був настільки жиром, що я думав, що він був нашим варенням. Але шлунок виявився, щоб бути нашим спалюванням. За п'ять днів поспіль Міхаліцин перевозив смертельні наплічники, табір і не їсти майже без їжі.
Він може бути справжнім полярним дослідником. У той час як кожен в домашніх умовах навчався важко і сходження, він ate і drank – це його шлях підготовки. Вони кажуть, що він не бачив влітку. Як тільки вона стала теплою в Сибірі, він збирав свої речі і зникнув на ділянках льодових вершин, і повернув тільки восени, коли перший сніг впав.
Незвичайна команда
Команда духу завжди стала запорукою успіху цієї групи з Красноярськ. Його учасники навчили багато, підтримували таланти, пробудили бажання більше. Устаткування було просто, але підходить. Вони скидають чотири або п'ять в наметі, які під німецьким законодавством не могли б продаватися як подвійний. Першим сходженням в намет і від нестачі простору вичавили його коліна, а решта щільно прилаштовується до нього як в головоломці. Реальна тепла, на 400 грам ваги намету на людину. Недоліки: Коли один з членів команди був загиблим і мав би розкачати, кожен повинен зробити те ж саме.
Коли необхідно встановити гамак на скелі (спеціальний пристрій, який кріпиться до шийного скеля і використовується як нічний табір - редакційна замітка журналу Дер Spiegel), вони використовували один для чотирьох. Модель саморобної моделі бренду кріпиться до стіни, а потім її перетягували далі. На цій платформі багато разів, в тому числі в 2008 році з трьома сходженнями від Челябінська під час 42-рядного підйому на великій стіні в Каравшині. Незвичайна команда: багаторічний фахівець з ракети, море рибалок і я є сільським педагогом від Свобії.
По-перше, я був захоплений Женою Дмитренко. Я ніколи не зустрілася з чоловіком, який був таким гарним на скелелазіння і так маловідомий. Я не знаю, як часто він зробив Bivouacs на стіні - напевно сотні разів. Він має багато перших, а також зимових сходженнях - стіна тролів, Аксу, Юредаг, Еігер, Транго Вежа, Леток. Він також відомий як «Людина семи реле». На його думку, більша страховка є «для спортивного сходження, не для сходження», а відповідна порожня помітна на його ремені. Він навіть придумав надувну платформу, яка не має металевих деталей. Він живе в Ростов-на-Дону, де він тренує молодих сходження.
Довгий спосіб піти. Наприклад, про Гліб Соколов, про Хан Тенрі, про Захарову, про південну стіну вершини «Комунісізм», про Шабалін, про північну стіну Евереста, про Ручкін і Жанна. Про те, як Архіпов без маски на висоті 8300 метрів протягом декількох годин віді відіграли карти і виграли проти «този, які використовували кисневі пристрої». Або про Хрищат, який проходив вздовж найяскравіших походів у світі - 74 кілометри від Хана Цангрі до Вікторія Пека. Мапа Я говорю про це ще раз.
Залізна завіса зникла 20 років тому, але бар'єри між двома гірськими світами залишаються. Наш альтанки завжди на Заході, і ми знаємо трохи про те, що відбувається з іншого боку, трохи про людей і маршрути в минулому, а також в даний час. Може бути зараз є час, щоб відкрити очі.
І заголовок там. Після того, як всі ми ще не змогли повторити чудові маршрути 80-х років.
Джерело: