428
Нацбанк #1 Ladislaus Chatari знайдено
Двоповерховий будинок в престижному районі Будапешта, де, на перший погляд, найзвичайніший угорський пансіонат. У будь-якому випадку він жив до сьогодні. Коли 97-річний Ladislaus Chizhik-Chatari відкрив двері, він не чекав побачити репортерів у двері британської газети Sun. На приході воєнного злочину вони привозили Саймон Візентал Центр, який тільки займається пошуком націй, які збереглися до цього дня.
«Я не роблю під ним, але я чув про страшні речі, які він зробив. Я пам'ятаю жінку копати кишенею своїми руками на своїх замовленнях. Він був монстром, згадує очевидство до страшних подій військового часу.
Під час війни хатар був головою поліції в єврейському гетто Касса, тепер Кошице в сучасній Словаччині. За словами Симона Вєсенталя, він особисто відправив 15,000,700 людей в Ошвейт. З тих, хто пережили лише 450. На відміну від багатьох інших націй, Чатарі завжди відрізнялися особливою жорстокістю - він встановлює собаки на в'язницях, розстріляючись без судів, вимушених перекопувати заморожену землю своїми руками.
«Я підтверджую, що Laszlo Chatari був і в Будапешті. Я сподіваюсь, що місцеві органи будуть найближчим часом, а також візьмуть свій паспорт, щоб він не зникнув знову, - сказав Єфрайм Зурфф, голова Симону Віцетхал Центр.
Chatari втекти двічі. У 1948 р. після того, як він був вирокований до Канади. Протягом багатьох років він жив у Монреалі, торгував в мистецтві, а в 1955 р. навіть отримав канадське громадянство. Але в 1997 році влада дізналася про те, що минуле арт-дилера і почала готувати документи на екстрадиції. Але не в часі: Чатар знову побіг. До тих пір, поки він не знайшов.
«Сєві тисячі єврейських сімей відчували гранату і біль у навчанні цього чоловіка. Це буде розіграш для всіх угорських людей, якщо Чатарі вбує правосуддя, - сказав Петро Фельдмайєр, президент угорської єврейської громади.
До журналістів, які відстежували «Дад Чаарі» – це ім’я кримінальних сусідів, старик вийшов у своїх підопічних та сорочках. Попри те, що його нац минулий, він різко відповідав, "Я не робив ніякого з цього," і засмагав двері голосно. Тепер колишня нація приховує обличчя за темні окуляри. Але малоймовірно допомогти йому втекти правосуддя. Його справа буде чути у Угорській прокуратурі.
18299
Джерело: