Перший масштабний рух будинків в Москві

У 1929 р. на вул. Садовницької, будинок No 77 був побудований, довжиною 88 метрів.
В середині з’їздів нового Краснохольмського місту.
Було прийнято рішення перемістити будинок, а коротку частину, а довге - 86 м і 9 тис. тонн для переміщення і розгортання 19 градусів.
У 1937 р. будинок було переміщено уздовж залізничних трас на тиждень, без виселення орендарів.
У зв'язку з крихкістю островових фундаментів, тролейбуси залишалися в підвалі, не знімаючи їх після операції.

р.

Будівля була нова, побудована в 1929 році, але її структурна жорсткість залишала бажати кращого; крім того, сама будівля стояв на вологих ділянках, в колишньому заплаві річки.

, Україна

Тим не менш, головний інженер довіри Є.М. Рукель вирішив перенести будинок.

р.

Керівник сайту, який був довірений роботою, досвідченим практичним інженером, написав меморандум на кафедру житлового будівництва Московської ради, в якому він назвав рух в таких умовах пригодою.

,00 Р

Але Гендель стояв його землею, решта фахівців підтримував його, і голова дільниці довелося відкинути.

Подорож над. Ви побачите будинок в новому місці. За 103 години праве крило будівлі перемістилося 53 м 19 см, зліва - на 33 м 72 см.

2177633

Перехід здійснюється безпечно. У будинку немає деформацій.

Після переїзду в проміжку між двома частинами будинку побудовано 6-поверхову вставку. Однак не все вийшло так плавно, голова дільниці була правою, але вона вийшла майже 35 років пізніше.

'50с. Цегляна вставка, яка вже будується вибух.

А люди продовжили жити до 60-х років, поки не було вибуху. Найбільший вибух побутового газу в радянській історії. Наприкінці грудня столиця, як правило, готувалася до новорічного свята. У магазинах, черги вже підкреслювали подарунки, варіабельні атрибути зимового свята - ялинкове дерево - купили повністю. Місто проживало приємним бюст... Для майбутнього свята приготували мешканців п'ятиповерхової вулиці по Поліни Осипенко. Вони не знали, що всі попередні неприємності були в зв'язку. Багато з них не дотрималися, щоб зустрітися з прийдешнім роком.

25 грудня о 21:30. Не всі жителі першої будівлі будинку No 77 були заспокійливими в цей час: хтось дивився телевізор, хтось був оздоблений денним хором. У будинку були два глухі вибухи! А потім... Далі, згідно з очевидами, що-небудь однозначно трапилося: три верхніх поверхах будинку відокремилися від нижньої будови, піднімалися вгору і ... похилого в повітрі! І тільки потім, знизився, знизився! Усі мешканці третього, четвертого та п'ятого поверху - 147 осіб - загинули! У Краснохольмському місті кинули деякі жителі!

На карті можна побачити два пнів колишнього '77 між ними приклеїти офісний центр.

Це те, що мешканці сусідніх, друга будівля будинку No 77 на вул. Поліна Осіпенко.

Солов'єва І.Н.: В цей час я промив. Здається вода з ванної троянди і зливається з пральнею. Я впав і вдарив стіну. Підлога в ванній кімнаті підігрітий, телевізор, холодильник, груди висуваються в приміщенні. Моя сина застрягла двері і кинулася в коридор. Частина сусіднього будинку була зруйнована, деякі блоки кинули на навколишні вулиці разом з мешканцями, люди вішали на деревах. Одна жінка і балкон кинули на сад кільце.

Борисенко А.П.: Я був кинутий з мого крісла під час перегляду телевізора. Сам телевізор стрибнув, якби він був висаджений. Дошки в підлозі згинаються вгору, груди... Я поклав на черевики, щоб піти поза, і раптом знову shaken ... Скло в нашому будинку вилетіло навіть з протилежної сторони вибуху. На вулиці я зустрів чоловіка, який ходив і займав голову. Поспішайте відкинути п'ятий поверх диваном. До Краснохольмського місту кинули деякі жителі. . . "

переглядів

Один з мешканців першого будинку, наприклад, впав біля моста, не отримав ніяких пошкоджень. А потім загинув серцевий напад, продовжує історик Олег Паніхін. На значних дистанціях з’явилися інші випадки «підземлення» орендарів. Деякі люди, що живуть на першому поверсі, піднялися на стелю, хоча не могли б стати ударною хвилею у своїх нерозривних приміщеннях!

р.

Будинок перетворився в палю рубля. З метою вивчення причин трагедії була створена спеціальна комісія, яка включала представників різних, в тому числі правоохоронних органів. Під час провадження Комісія видала кілька версій: вибух бомби, збережених з війни, саботаж, вибух побутового газу. Частина будинку була перетворена, багато поранених приймали до шпиталій, а решта орендарів поступово перемістилися. Протягом декількох років будинок стояв ляглим, а потім був переданий офісам і інститутам. Від літери «Г» залишилися тільки переміщення довгих ног, інші не підлягають відновленню.

957289

Наступного дня Брежнєв прийшов на руїни. Під враженням, що в середині Москви, руїни Леоніда Ілліча активно підтримали ідею закривання газифікації житлових будинків. Після катастрофи на вулиці Осіпенко було прийнято рішення про встановлення тільки електропечей у всіх нових високоповерхових будинках (більше 9 поверхів).

І тепер кінець будівлі зрізається - не плоска стіна, але дивний полігон. Через майже 70 років після переїзду, її наслідки дуги: переміщення будівлі, з якихось причин, частина його була поставлена на палі, а частина – не. Через це будинок оселився нерівномірно, з'являються тріщини в стінах, і недавно він був визнаний предметом знесення. Але вони не збиралися, зараховані на історичні пам'ятники, але в офісному центрі прикріпили до боків.

І другий будинок залишився житловим. Ви все ще можете придбати квартиру там...

Сайт: www.oldmos.ru