Хмарні послуги - це пастка!

Засновник руху GNU, автор Emacs, GCC та концепція копіюванняleft Richard Stallman знову висловив свою думку про хмарні послуги, де користувачі все частіше зберігають особисті файли. Річард дуже негативний про ідею: Це приплив. Погірше, ніж стипендія: це маркетингова кампанія. й

За словами лідера ринку відкритого джерела, хмарні послуги є лише пастка, мета якого полягає в тому, щоб приводити людей в закриті, майнові системи. В першу чергу вони безкоштовні, але з часом це буде коштувати людей більше і більше. «Сомеон каже, що це неминуче, але майже завжди людина, яка каже, що це компанія, яка насправді робить її. й

Річард Столман знову повторює правду і знову, що користувачі повинні завершити контроль над їх інформацією, тримати його в руках і не пропускати її третім особам.

Зрозуміло, в цей час слова Річарда Столмана збігаються з думками його повного протилежного – мільярдера, гіркого супротивника відкритого джерела, засновника Oracle, який побудував свій бізнес на співпраці з Цією та НДА – Л. Еллісон. Вже минулого тижня він критикував новітньої хмарної послуги, викликаючи їх «модно-привідний» і «повний гіберіш. й

« Цікава річ про хмарні обчислення – це початок виклику всіх технологій, які ми працюємо довго». Комп'ютерна промисловість - єдина галузь світу, яка поклоніння моді більше жіночої моди. Я можу бути ідіотом, але я не знаю, що кожен говорить. Що таке хмара? Це бульсит. Це божевільний. Коли це idiocy зупинитися? - сказав Ларрі Еллісон.

Річард Столман пояснює, що використання веб-додатку для обробки персональних даних є не поганим, оскільки використання фірмової програми. “До ваших обчислень на вашому комп’ютері з вашим копіюванням безкоштовного програмного забезпечення. Якщо ви використовуєте фірмову програму або якийсь інший веб-сервер, ви беззахисту. Ви в загальному рабстві власникам цієї системи. й

Джерело: