English, Українська, Français...

Я завжди був опонентом Mail.ru, але я просто захоплю його, коли я працюю в IT не пізніше.
Ця стаття дуже цікава на мій погляд, про шкоду, яка приносить деякі продукти Mail.ru.
По суті, тема дуже важлива, хоча б, як кажуть - випереджені засоби озброєні.

Р

Всім відомо, що є програми з скромними іменами, такими як «Яндекс.Дфендер» та «Guard@Mail.Ru». І якщо перший не так кардинальний у своїй роботі, то після встановлення другої програми (встановлення, як правило, здійснюється без згоди та знань користувача), вам доведеться суворо використовувати лише ті інтернет-послуги, які ви будете «вимкнути» цим додатком, або витрачати власні ресурси на деактивацію цього програмного забезпечення.

Де виникає проблема?
Ви можете знайти на сайті вищезазначеної пошти. Ру.
Тут, наприклад, в sputnik.mail.ru/partner є пропозиції для хостів програмного забезпечення, постачальників, розробників програмного забезпечення та ін., щоб вони сприяли поширенню такого елемента «зручного» інтерфейсу користувача як SputnikMail. Русь на певну «пошук прибутку».

Цей факт робить один дивний, чому адміністрація пошти. Ру є настільки захопленим, щоб нагородити всіх, хто допоможе компанії в розподілі цього продукту, якщо це так добре і легко використовувати. Чи не кожен встановити його самостійно, завантажити інсталятор з офіційного сайту Mail. Рута? Чому нам потрібні такі радикальні заходи?

Відповідь на це питання дуже проста – цей продукт не так добре. Процес установки Супутникової пошти. Ру також включає в себе установку Guard@Mail. Програма Ru на вашому комп'ютері. Програма буде встановлена без знань і безпосередньої згоди користувача, "рекреація" власної служби, і буде працювати з операційною системою в автоматичному режимі.

Що таке Guard@Mail. Руська програма?
Після мого пошуку офіційна відповідь від представників пошти. Я не отримав. Але довгий досвід роботи в області комп'ютера не може залишатися мовчним. Які дії Guard@Mail. Руська програма?

Скарга. Після установки (або при установці в залежності від версії інсталятора), на комп'ютері здійснюється факт отримання несанкціонованого доступу до даних. Більш точно, основною функціональністю цієї програми є пошкодження параметрів користувачів Інтернет-браузера. Таким чином, ми говоримо принаймні про браузери IE, Chrome, Firefox, Opera): пошук за замовчуванням буде встановлена пошукова пошта.ru (також пошта. Ру буде встановлена як пошук адресного рядка, який не можна виправити за допомогою інтерфейсу браузера, додано 3 закладки на послуги Mail.ru, неможливо буде переглядати розширення в браузері Firefox і видалити пошту. Ру панель з інтерфейсу всіх браузерів, це не повний перелік наслідків таких руйнівних інтервенцій (більше деталей про це можна прочитати: Як працює Guard.mail.ru). Коротко всі дії «Guard@Mail. Ру + Супутник Пакет "Ru" знижений на брудну рекламу пошти. Можливість використання альтернативних послуг з інших компаній. Неможливий - в прямому сенсі слова, n-d: після установки Guard@Mail. Ру, за допомогою цієї програми, панель від Yandex буде видалена з браузерів (якщо це), в браузері IE, пошук Bing, без знання користувача, замінює пошук з пошти. Ру. У останньому випадку всі запити пошуку Bing просто перехоплюються і замінені поштою. Пошук запитів. Я дивлюсь, що Microsoft буде робити, коли вони дізнаються.

Які способи поширення цього шпигунського програмного забезпечення?
Як я писав на початку цієї статті, в більшості випадків, Guard@Mail. Рута та Супутник Ру встановлюються на комп'ютер без прямих знань користувача при установці іншого програмного забезпечення, дистриб'ютори якого співпрацюють з поштою. Ру.

Також цікавим є випадок, коли ще одна програма - браузер від нашої поштової скриньки. Ру з сумнівною назвою "Інтернет" намагається встановити на комп'ютер безпосередньо з Інтернету. Тобто установка здійснюється без попереднього завантаження на комп’ютер інсталятора програми та його запуску.

Як можна припустити, інсталятор був завантажений на комп'ютер, в папці тимчасових файлів, в результаті активації шкідливого сценарію. Залишилося лише припустити, на які розміщуються сайти-партнери. Ру було розташовано цей скрипт, і що сталося на комп'ютері в результаті успішної атаки.

Які наслідки?
Я кажу прямо, перемога Guard@Mail. Ру не так легко, і це неможливо, якщо ви використовуєте стандартні інструменти для налаштування Windows. Про це, люди, які не мають достатньої компетенції в ІТ-сфері, і не хочуть використовувати послуги професіоналів, тобто більшість людей, і повинні робити в Інтернеті, яка пошта. Ru коментує. Як відомі антивірусні програми, які я не піклуюся про Guard@Mail. Ру. Чому? Це довга історія. Я особисто бачу це, як навмисне і заплановане напад на інтернет- свободу.

Ми маємо перед нами, дами і джентльменами, шпигунськими програмами, які завдають шкоди системі більше багатьох вірусів, але для створення і поширення якого пошти. Ру залишається неочікуваним.

Джерело

Додано до [mergetime]1347342839[/mergetime]

Джерело: