Я хочу розповісти вам про свою подорож до Тарханкуту (приблизно не ламаються). Мис Тарханкут може бути досягнутий різними способами, я отримав від Evpatoria, відстань 110 км або близько 2-2,5 годин, я відразу хочу попередити, що дорога дуже погана. Останнє поселення перед Тарханкутом - село Оленівка, тому мої поради - зупинитися і запікати водою і харчуванням, так як є тільки чотири намети самі, в якому ціни доречні. Також, ми радимо взяти з собою капелюхи, парасольки, намети, оскільки це місце є одним з найгарніших в Криму. Під час виїзду Оленівка ви зустрінете Tarkhankutsk off-road, швидкість руху дуже низька. Перш за все ви входите на територію Великого Атлесха (перша частина Тарханкуту). При вході ви бачите маяк (необхідно немає фото) і активний військовий захисний блок. Після пари кілометрів ви бачите мис Туртл або мис Катерини або просто Катка.
Мис Туртл
Вид на море і скелі Великої Олесі
Габаритний зображення
Вид на Велику Ательську скелі.
Рибне господарство з храмом на території.
Риболовля на Тарханкуті не змінилося більше 200 років. Принцип дії: Вода поміщається, і одна з її сторін опускається в воду.
Перша мережа
Мережа двох.
Ці сітки прив'язані до барабанів на березі.
р.
У кабінах на скелях сидять годинники.
У кабінах на скелях сидять годинники.
р.
Коли суглоб риби надходить в сітку, затримувачі дають сигнал, один край чистого підйому і риба з'являється, якщо в сумці, то рибалки плавають всередині мішка на човнах і подрібнюють рибу в човниках, а потім риба спіймана за допомогою крану (на фоні можна побачити), приймають на суші. До речі, ліфтинг крану – єдина механізована робота, решта ручна.
р.
Також є сходи, які називають 1000 кроків целюліту.
р.
Вид з вершини сходів.
Вид з вершини сходів.
До речі, в одному з цих оглядових колодок, епізод фільму «Амфібійський» був знятий, коли Іхтяр намагається зловити за допомогою сітки.
Ми збираємося на маленькі гори.
Ми збираємося на маленькі гори.
Вид на море.
Вхід на територію Малої Олесі. Про тунель в скелях буде окрема історія.
82
Вхід на територію Малої Олесі.
Вхід на територію Малої Олесі. До речі, краще не підходити до краю, тому що край в'язаний і можна знизити, а висота - 70-80 метрів, тому шанси на виживання мінімальні.
Про цей тунель
Тут, згідно з місцевими оповіданнями, сім'я проживала все літо, тепер «апартмент» безкоштовно.
Так звана чашка любові. Глибина - 5 метрів і на глибині одного і півметра знаходиться арка, через яку можна дістатися до моря. За легендою, якщо хлопець і дівчина тримають руки і стрибають там, а потім купують через арку, то вони будуть разом і щасливі всі їх життя.
Також на Тарханкут провели експерименти з впливу тиску на організм людини, проект був названий «Іхтіандр-66», на честь якого встановлений меморіальний знак.
Іхтяр-66
р.
Вся цивілізації Тарханкути.
р.
Катер, на якому ми зробили морську подорож біля берегів Тарханкуту.
Вид Тарханкуту з моря.
Вид Тарханкуту з моря.
Вид Тарханкуту з моря.
Вид Тарханкуту з моря.
Вид Тарханкуту з моря.
Вид Тарханкуту з моря.
Вид Тарханкуту з моря.
Вид Тарханкуту з моря.
Вид Тарханкуту з моря.
Тепер історія тунелю, так званого гроту Смуоблерів. Відомий для зйомок епізоду фільму «Пірати ХХ століття».
р.
Фотографії з фільму «Пірати ХХ століття».
р.
Тепер фото Smugglers Grotto.
Грот Смуоблера
Добре, за допомогою якого смукери підняли товар на суші (все вдається стрибати в неї, хоча отвір не вертикально, але злегка під кутом).
Оцінити чистоту води (глибина 5 метрів).
1956.
Вид Tarkhankut "Баки".
Вид Tarkhankut "Баки".
Дикий відпочинок.
р.
Підтвердження відсутності цивілізації.
р.
Підтвердження відсутності цивілізації.
Підтвердження відсутності цивілізації (на відстані туалету).
Зрада! Ось трохи цивілізації!
Це те, що пляжі виглядають як.
Вид на Великий Атлесх.
1437-1949 рр.
Що це? Даруйся! Дуже дякую.
Джерело: