Вони боролися за батьківщину.

foto_history 24 фотографії та листи

40 років легендарного хокею серії Канада-USSR
Давайте подивимося на легендарний захід з канадської сторони. Пам'ятки гравців, фотографії канадських газет.

Бостон Брюнс зірка Боббі Орр в хороших духах напередодні першого матчу.
Біллі Харріс, який грав у Європі, був єдиним, хто сказав, що збірна збірна СРСР мала шанс виграти. Він знав, наскільки міцні вони були, але ніхто не слухав його. й

3610Р. 4200Р.

Канадський прогрів.

Валерій Васильєв і Олександр Гусєв.

4. А. Малцев, В. Харламов, Ю. Лебедєв.

Гра 1. Монреаль. 2 вересня. Українська - СРСР 3:7

6. Жнівень

Прем'єр-міністр Канади відкриває супер серії

8. У
Перший матч залишив канадські хокеїсти, їх прем'єр-міністр і всі їх шанувальники в шоку.

Род Гілберт: Для першого зсуву в Форумі я був у верхній три з Жаном Оцлле і Вик Хадфілдом. Ми граємо на хвилину і навпіл або два. Коли ми повернулися на лавку, ми подивимося один на одного, і я сказав до Жана, «Ви коли-небудь доторкнулися до удару?» І сказав він: "Не, і ти?" Я ніколи не торкався її, або Ніна з наших трьох досягла її у всьому – вони просто не дали нам біля неї.
Пат Стаплтон: Гравці, які не відповіли матчу з подіуму. Уболівальники визнали нас. Що це таке? Що відбувається там? Я був, як вони були. й

Гра 2. Торонто, Вересень 4. Канада - СРСР 4-1

В Канаді завоювали, однак, гравці національної команди СРСР знову не дали їм спуск. Попри малювати в серії, національна збірна СРСР, очолювана зіркою вперед Валерія Харламов, зробила величезне враження на гравців канадської команди.

Брад Парк: Харламов не дбає, він зіграв його хокею. Він зробив те, що він хотів і не боїться всіх. Коли він відчував, він потрапив першим.
Боббі Кларк: Кращий гравець був Олександр Якушев. Я часто прийшов на обличчя з Олександром Мальцевим під час цієї серії, і він був сином укусу – він був дуже важко грати проти нього. Коли він був над, я думав, "Дамн, це хокею гра! й
Філадельфія Esposito: Кращий гравець, який був Олександр Якушєв, і не Харламов або Владислав Третяк. Не сумнівайтесь про це. Він був 193 см заввишки і вагою 95 кг і одночасно прокочував швидше, ніж вітер. Ми всі боялися його. Нагадуємо мене про Боббі Халл. Тільки він був більшим, ніж Боббі.
й

Олександр Якушев.

Гра 3. Вінніпег, вересень 6. Канада - СРСР 4:4
П. Хендерсон і Г. Лапонте.

Гра 4. Ванкувер, Вересень 8. Канада проти СРСР 3-5.
Pete Mahovlich: Я дивився цю гру з подіуму. У 10-й хвилині стартували боулінг. Я думав себе, ці люди не розуміють, що відбувається. Весь Канада не розуміє це. Вони не розуміли, наскільки добре були росіяни. Вони думали, що вони були любителі. Вони підходили до хокею більш професійно, ніж ми робили.

Ах, Рагулін і В. Харламов.

Після чотирьох матчів в Канаді команди мали перерву двох тижнів. У Стокгольмі пройшов дві дружні зустрічі з шведською національною командою.
й

Маховліч Ф. в Стокгольмі.

На відміну від канадців, національна команда СРСР навчалася в домашніх умовах, деякі з гравців навіть пішли на міні-вакації, які, відповідно до Малцева, негативно впливають на рівень їх готовності.

20 вересня канадська команда прибула до Москви. Не дивлячись на їх страхи під час перебування в Москві, канадці відвідали театри, балет, музеї та Кремль, зустрічають багато звичайних Московітів.

Стан Мікіта.

Парк Брад: Ми приносили власну їжу. Нью-Йоркські стейки і так далі. Так, коли ми послужили їжу, залишилося лише половина стейку. Багато наших речей, які просто не пройшли. Наше пиво, наприклад, йде. Чи є ми зміщення? Я!

Тоні Esposito: Я боявся їх. Після всього суперпотужність. Але тоді я шукав його з внутрішньої сторони і я зрозумів, що з точки зору живих стандартів, це більше, як третя країна світу. Я побачила жінку з двою кімнатою, що кинулася на вулицю. Бювет складається з трьох гілок, пов'язаних з паличкою.

Гра 5. Москва. 22 вересня СРСР - Канада 5:4

, Україна

19.00 р.
Еспресо Ф.: Я не пам'ятаю ковзання під час презентації команд, майже падаю і відправляю поцілунок до уряду. Кожен сміється. Навіть Брежнев сміється. Я впевнений. Його губи не посміхалися, але від виразу відомих брів було зрозуміло, що він був

Джерело: