Як правильно підготувати СУВ для позашляховика

Це дуже ринкова мрія.
Автор сазоноф. Що він пише.

Ви придбали СУВ в салоні і ви думаєте, що ви збираєтеся сходження будь-якого бруду? Не соромлюся! Щоб отримати, де навіть трактор не буде потрібно правильно підготувати автомобіль, і як це зробити - подивіться всередині листа.

Рулі #1: Склад SUV - для поїздок в країну!

Так ви придбали собі джип! І вже пішли кудись на риболовлі або гриби, висаджують машину в Уральську рутину або просто в'язкої глини на мостиках (у будь-який) і безпорадно спиняють повністю змиваються глиняними колесами. Після цього я проходив на 15-20 км до найближчого села за трактором (не далі від села на каналі SUV зазвичай не залишить). Якщо вам пощастило досить жити біля дикого, ведмедя соромиться, що падає під ноги і подальша мука з кожного корка деревини буде особливо незабутнім під час цього походу. Оцінивши машину, докладаючи бампер на ньому, пластиковий захист живота, і зрозуміли, що не можна жити так! Не в сенсі, що я породила трубу вашої дикої природи, але цілком навпаки, пристрасть до дикої природи, як ви хочете, але біг для трактора більше не працює!

Загальна інформація про навчання, спорт або туризм

Тут у нас є два способи, в основному всі любителі заглиблення себе в грязі, діляться на дві великі категорії, спортсмени і туристи. Насправді, є багато різних підвидів і мутацій, є ті, які намагаються поєднувати, але ми будемо жити на основних. Принципи підготовки цих бесід є фундаментально різними, оскільки завдання різні.

р.

У спорті необхідно приводити деяку коротку мудру площу, повною з тону, де вже в машині буде на грудях, розірвати через невелику нерівність попереду, на твердій поверхні пересуватися практично не потрібно, до місця змагань автомобіль зазвичай доставляється на жорсткому муфті або навіть на причіпі. Не потрібно нести з вами будь-які положення або запасні частини, крім самих основних, вам також не потрібно спати в машині. По суті, вам потрібні запасні частини і продукти харчування, але не в машині ви їдете, але в тому, що в таборі – технік. Тому абсолютно некомфортні автомобілі будуються для спорту, в яких більше 100 км їздить по асфальту - страшне борошно! Але в бруді вони показують чудеса прохідності!

Для туризму підхід відрізняється, щоб отримати безпосередньо до місця призначення поїздки, де ми чекаємо на диких красунь, від виду якого ви хочете рапсувати одяг килимком, а неприпустимі дороги для труси, часто спочатку потрібно проїхати через нашу величезну батьківщину 3-5-7 тис. кілометрів асфальту, сну в машині (навіть, ви не можете в машині, але в машині зручніше для ряду причин, це нижче), нести положення протягом місяця, досить ваговий букет запасних частин і інструментів. Навіть нова машина під навантаженнями має властивість розірвати, а запасні частини - див. вище близько сотні кілометрів до найближчого села, де запасні частини є тільки для УАЗ кращими, а в цілому автомобіль повинен бути надійним і комфортним! Навіть якщо у вас є лебедя в два рази частіше.

У трофії зламали, загублені пункти, зміщені, ви були евакуйовані в табір, сидять і залишають, якщо неможливо ремонтувати в розумний час, або швидко намагається ремонтувати, і переробити на наступних стадіях. У туризмі, коли ви далекі від цивілізації, непередбачуваний розбиття може в кращому зміщенні часу повернення будинку і отримання палички від органів влади для того, щоб не працювати, а в гіршому, їжі може виходити, і питна вода, в цілому, краще не довести до цього.

(Ця картина також в правилах 1)

Руль #2: для спорту – прохідність, для туризму – надійність і комфорт!

Вибір машини

Я збираюся взяти трохи крок назад тут, в нашому фантастичному сюжеті, де всі збіги випадкові, ми вже придбали джип, і ми почали будувати з того, що ми звикли бути. І це, за принципом, правильним, адже головним правилом туристичного (Ох так, я повністю забуваю, то я буду писати про підготовку СУВ для туризму, адже я сам поважаю його, і я не хочу сходження на спорт зі своїм чартером, нехай спортсмени збирають щось себе), тому головне правило туристичного полягає в тому, щоб подорожувати на що у вас є! Є багато цікавих маршрутів, які цілком доступні навіть для легкового автомобіля, 90% цікавих місць доступні в будь-якому позашляховику.

Але хоча ми не спортсмени, це все ще до дикої природи себе (і тим важче, щоб дістатися там, чим більше природа непримушена) як мета також додає легко або не дуже бажання копати в грязі, а потім героїчно виходити з нього, що для деяких є навіть велика частина вентилятора. Так, нехай, ви ще не маєте джипа, але ви дійсно хочете, або був якийсь паркет, поїхавши його і зрозумілий, що ви не можете жити так, але мудро вирішив, що мертві позики не кладуть, і вирішили змінити автомобіль. Який? Питання, які народжували багато димів по всьому світу. Так я напишу сухий вичавлення моєї неймовірної думки: автомобіль повинен бути розбитий і передній і назад, обов'язково заблокувавши центр диференціал, дуже бажаний примусовий міжколісний замок принаймні задньої осі, повнорозмірний однооб'єм (картки і шорти в саду), дизель з механічним TNVD, Toyota або Nissan. Не багато автомобілів підходять для цього виробу: Toyota Land Cruiser 80, 105, 76, 78; Nissan Patrol Y61 з двигуном TD42. Якщо розглянути нові автомобілі, то список звужує до ТЛК 76, 78 і Патрол. Це не означає, що ви не можете приводити всі інші автомобілі, це означає, що ці автомобілі оптимальні для їзди! Рулі #3: Купити правильний автомобіль!

Ось вони, мужні чоловіки:

р.

Колеса

Нарешті, ми переходимо з загальної теорії до практичних. Що потрібно робити спочатку? По-перше, колеса! Зуби, міцні і великі шини класу грязьової місцевості. І знову це все індивідуально. Якщо завдання полягає в тому, щоб їздити на асфальті, сортувальника і трохи на грунтах, то досить помірна всю місцевості, добре, в екстремальних випадках, набір легких ланцюгів для перевезення з вами, якщо після тривалих дощів вдарив деяку глиняну площу, і ви знаєте, напевно, що після деякого передбачуваного часу не буде навіть більших ас, але досить навпаки. Якщо завдання полягає в тому, щоб приїхати на лісові дороги, а після хороших дощів, то чим гірше каучук, краще, покласти ще це:

Єдине питання, як їздити на цьому асфальті? Відповіді немає, добре або повільно. Таким чином, ми знову намагаємось знайти компроміс, і покласти універсальну гумку, щоб на асфальті хребта не впаде до ваших підробок, і в бруді не бути абсолютно безпорадними.

Р

Руле #4: Злий гумка для асфальту не добре!

Який розмір вибрати? В залежності від автомобіля. Виробники не фольги, і кожен автомобільний запас безпеки відповідає ваги машини і навантаження на передачу. Ви можете покласти 35-дюймовий круги на Suzuki Jimny і перетворити його в тампон, тільки відірвати напіввісу, він буде з привидною періодичністю, яка неприпустимо в туризмі. Тому всюди шукайте баланс, як правило, трохи нижче, ніж дійсно з'являється хороша прохідність. Посмішка. Для важкого автомобіля, як TLC або Patrol, це 35 "для легких типів, таких як Toyota Hilux, Prado, Fortuner; MMC Pajero Sport 33", для маленьких Suzuki і 31" достатньо. Це зрозуміло, що ви можете зламати idiot і MPH, але якщо техніка є для того, щоб і пілот не є idiot, то ці розміри дозволяють піти і не випробувати будь-який Suddenly!

Ще одна важлива точка про колеса, яка називається «Допомогти!» Нерідко людина, незважаючи на всі кінчики, купує першу грязьову гумку в розмірах запасу, автомобіль починає йти, звичайно, краще, але все ж не так хочеться. Потім купує колеса більшими, але не рекомендується вище розміру, автомобіль вже виходить досить, але все ж, де всі колеги посунуть себе, ви розмотайте лебідку. Нарешті, ви зрілі для правих коліс для вашого автомобіля і насолоджуватися життям. І ви скасовуєте те, що ви придбали три набори коліс на рік і половину, два з них продаються на хорошу знижку, і навіть колеса також, за кожен розмір каучуку вам потрібно самостійно, щоб, провівши принаймні подвійний бюджет, прийшов до того, що ви відразу сказали зробити розумними людьми. До бюджету необхідно додати інший ліфт, один з яких не буде потрібно.

Руле #5: Не намагайтеся роздумувати закони фізики, встановити розмір правого колеса!

Я не буду писати про конкретні бренди каучуку, тому що це повені гірше вибору самого СУВ і ситуації на ринкових змінах, але головне, що ви повинні початися з, читати відгуки про знос гуми, з появою тих же коліс можна носити один в сезон, інші в три, і можливість придбання того ж колеса в разі незламного пошкодження. Відмінно, але рідкісні колеса добре подаються до тих пір, поки ви повинні купити один замість зіпсованої. І так! Покупка 5 коліс одночасно, без приварних коліс на запасі! Гаразд, я буду писати все те ж саме про бренди, якщо ви не знаєте, що купити, купити BFGoodrich, що МТ, що AT, ця гума є міцним універсальним середнім у всіх відношеннях (крім ціни) і досить популярним, щоб завжди знайти заміну.

Підвіска

Щоб розкачати такі збільшені колеса, і вони не доторкнулися до тіла автомобіля, підвіска автомобіля повинна бути перероблена. Це називається Ліфт, а похідне слово російською мовою є "ліфтом".

Перший варіант, який просто ліфт і не вирізати, вирізати ці найбільш взаємопов'язані частини тіла, в основному арки. Переваги цього розчину, артикулації та положення всіх елементів підвіски залишаються в фабричній версії, машина відмінно регулюється. Мінус номер один, найбільш очевидний, щоб продати таку машину потім буде, добре, практично неможливе, хоча б за адекватною ціною. Мінус No два, блоки і тіло піднімуть вище, через великі колеса, але все ще не буде досить високим, і хоча люмен вимірюється в нижній частині мосту, поверхня не завжди є прямим треком, і отримати якийсь вид окропу на паливному баку не тільки неприємний, але і небезпечний.

182 р.

Другий варіант, навантажувач, підняти тіло над каркасом. Тут я кажу hello всім тим, хто вибрав виворітний автомобіль, має стирання на передній замість джерел, а в принципі слабка артикулація передньої підвіски, і хто не має нічого іншого, але підтяжка. Особисто я вважаю цей метод досить шкідливим, тому що є зайві ступені свободи між тілом і каркасом, тіло починає скручуватися, відірвати точки кріплення. В цілому - BLZ, яка стоїть за правилом No 6: навантажувач - злий! До речі, блоки тут також залишаються низькими, тому що вони кріпляться до каркасу, не до тіла.

Рулі #7: правила собаки тісто!

Третій варіант, найбільш підходящий, піднімаючи автомобіль за допомогою розширених і армованих пружин (або джерел), а також подовжених і армованих амортизаторів. І знову я висловлюю свою вірну думку, яка, як звичайно, ви можете сперечатися, є продукти компанії Tough Dog, є всі інші. Вам потрібно якісний і надійний ліфт, купити його, просто вибрати бажані довжини і бажану жорсткість відповідно до запланованого додаткового навантаження (замовити, так? харчування на місяць, запасні частини на підлозі автомобіля?). При підйомі мостового автомобіля не варто забувати про те, що передній осей займає неправильне положення відносно горизонту, втрачає кастор. Таким чином, необхідно повернути його за допомогою кастора-вихала (це такі Silent блоки з переселеним центром), або кастор-борд (додаткові праски на місці кріплення мосту до важіль), або крапельних коробок (додаткові праски на місці кріплення важеля до тіла). Не існує консенсусусусу, я тепер маю катертву, але він вже в дисертаційному стані і я планую поставити крапку замість. Також під час ліфта не потрібно забувати про подовження гальмівних шлангів і перетравлення або зміни для регулювання тяги панара. З тілесним навантажувачем все одно потрібно іноді переокремити важелі та редуктори, подовживши різні проводки, заповнює шию паливного бака, це так зло!

Лебед.

Де виконували наш фантастичний герой? О, так, ми вже їзда на ліфті SUV, сидячи високо, гумка з колесами прямо, ми впевнено шукаємо на складі джип з ніжністю. З села ми піднімаємось на сотні кілометрів, а потім галька, як кермовий круг або хребт, так як навігатор не проводить розвідувальні роботи, рано чи пізно ви все одно впадете в рутину, впадемо в миття, розбиваємо міст над струмом або чим гірше буде. А потім ви усвідомлюєте, що трактор вже не ходить, і вам доведеться копати тут протягом декількох днів, щоб вийти.

Ну, так, історія ще фантастика, тому що в одному автомобілі, так, без лебідки, і сто кілометрів з найближчого села для жорстких ебатьів - добре, тільки повні психо підуть, тому це просто невелика гіперболія, плавно веде нас до правила.

#8: Лебідка обов'язково!

Ви можете обговорити цю тему так само, як вам подобається, але мій погляд нерівноважний, немає лебідки - їздити на асфальті! Якщо ви їдете в колонку, де у кожного є лебекка, і ви не можете відмовитися, але люди, безумовно, не отримають задоволення від постійно витягаючи чужий автомобіль.

Далі, що? Є Китай, є Китай-Тайван (так дорого), є брендовані вироби (пара разів дорожче). Китай дуже непередбачуваний, іноді поєднується з дуже хорошими екземплярами, іноді з силімінними редукторами, для однієї поїздки не підходить! Компанія досить дорого, тому мій вибір для сильних середніх селян, а особливо для приїзду. У мене є два з них, передні і спинки, а потім у нас знову є дилема. Одна лебідка: менша вага, менша вартість, менше проблем з установкою (попередньо, як правило, не порушується). Два лебідки: вища надійність, один загиблий, другий працює, два загиблих, один з двох зібраних; додатковий 30 метрів кабелю, який завжди бракує, скільки подовжувачів не приймають; можливість виевакуювати назад, іноді це безцінно! В нашому селищі я розірвав трос задньої лебідки під час переправи річки (застрахований автомобіль, я хотів прикріпити його до місця, але якось я був ледачим. А потім через кілька кілометрів він розсипається по рогатому, змиваючи в величезну соснову дерево. Ви можете тільки повернути назад. Утворився на п'ять хвилин. І так вони витяжили 3 години, поки вони не змогли поставити машину за ним на бажану траєкторію і витягти шахту через блок. Так, якщо ви завжди в компанії, і є хтось за вами, який витягнете вас з його лебідкою, достатньо. Якщо подорожуєте в одному, рекомендується додатково задньої лебідки!

свінгери

Кабель для лебідки може бути металевим або синтетичним (Kevlar). Про те, що в деяких випадках метал краще, ніж Kevlar, тому що це, кажуть, не буде вологим, а потім не замерзає при температурі під камеро, іноді холодний, потім теплий. Я можу сказати, що якщо ви йдете кудись в цьому виді погоди, можливо, ви повинні подумати про це. Але в моїй практиці досить металевий кабель поламить ваш лебідь, що сталося більше ніж раз, ніж ви занурення вашого Ковлар так багато, що його неможливо буде використовувати. Метал: потрібно дивитися намотування, жорсткий, важко впоратися, легко омолодити руку, важку, при склі здатний відрізати руку або навіть ногу! Або принаймні викликати серйозні травми. Афіша

Руль 9: Немає металу, тільки Kevlar!

Корди, штани, шнури розширення

Ці речі були гідні написання номеру нуль, тому що це більш важливо, ніж колеса, і лебідки і все інше, навіть якщо ви приводите пасажирський автомобіль з часом до заміського будинку, вам потрібно мати його в кожному автомобілі! По-перше, передній і задньої. З джипа в парах, з кожного боку автомобіля. Здавалося б очевидні речі, але в нашому селищі була справа, коли раптом в середині маршруту виявилося, що одна з автомобілів попереду, в принципі нічого не прикріпити кабель! Не використовуйте кріпильні болти в цій ємності, вони не призначені для струменевих навантажень такої сили.

Рулі #10: Проживання в домашніх умовах без міцних накидок!

р.

Далі звичайний кабель! Не китайський матеріал, який продається в наших автомагазинах, але хороший динамічний кабель без гаків на кінцях, придбаних в спеціалізованому магазині! Купити кабель відповідно до маси автомобіля, витягуючи важку тритонну СВВ з шеститонним тросом небезпечний, і навпаки, для двох ліній, витягуючи один одного з 18-тонним канатом, такий кабель практично не буде працювати як динамік. З правою майстерністю використання динамічного кабелю ви можете витягнути двічі, як важко автомобіля з повних осей!

Руле #11: Правий динамічний кабель витягне Munchausen з болотки!

Клінінги такої мотузки до вух за допомогою шейків, омега-подібних джекок суворо рекомендуються, добре, не рятують в трюфелі, купили джек з горіхом, замість різьблення на джеклі сам, доставить вам багато задоволення хвилин, коли ви поїхали цей горіх в пудлі. Після затягування джгута, розпушувача на підлозі, інакше після того, як джрк ви не відкрутите її руками.

Подовжувачі необхідно при витяжці машини можна не приводити до відстані струменя з динамічним кабелем, а також за допомогою його можна збільшити лебідковий кабель до найближчого дерева. Навпаки не динамічні, оскільки розтягуючи їх нікому. Милті мандрівники можуть дозволити подовжувачеві шнури Kevlar, відпочинок виготовляються з звичайних слінгів.

р.

Schnorkel, водне навчання

Так як ми вже подорожуємо на всі види диких місць, де кілька людей з'являються, крім тих же пацієнтів, і мисливців, то ми не можемо розраховувати на міст через кожну річку. Звісно, потрібно розраховувати на те, що не буде мостів взагалі, і якщо раптом торкнутися на неї, то приємний сюрприз. І ми повинні піти якось, так що ми йдемо, як великий грецький копати нас, по річці! З твердим скелястим дном і не дуже швидкою потокою, важкого класу TLC SUV або Patrol здатний подолати корм до одного і півметра в пікі. Навіть після того, як наш великий підйомник, це в ~20 см над капюшоном. Я кажу hello тим, хто вибрав неправильний автомобіль. Газоліни, дизель з електронним впорскуванням, а також різні електронні контрольні одиниці коробки, запалювання, TNVD та інші компоненти, необхідні для функціонування автомобіля не люблять плавати в воді! Дуже дивний. Правильний кондо дизель здатний працювати під водою, не переживаючи найменшого почуття дискомфорту! Однак, ми вже 20 сантиметрів нижче рівня води на вершині капюшона, а на воді замість повітря, навіть двигун kamaza не здатний працювати, тут йде наша допомога норкелем!

Насправді це така вигнута труба, яка через отвір в крилі надходить повітряний фільтр, а потім йде вздовж капюшона і стійка вітрового скла і закінчується на рівні даху. Все це ущільнюється на стику, і в результаті двигун забирає повітря для роботи на рівні даху автомобіля, не на рівні витяжки, що істотно знижує ймовірність отримання гідравлічного удару, практично до нуля. Також необхідно довести до рівня даху сапони мостів, коробок, ручок, тому що інакше вода, коли вона потрапляє всередину, не вбиває їх миттєво, але не вдасться довго йти на суміш нафти і води. Для правого дизеля, це, підготовка води. Для бензину все-таки необхідно ущільнювати систему запалювання, а для сучасних, електронних упакованих автомобілів, а також якось ущільнення, перерахування блоків на дриль і вище місця, в цілому, геморой в повному обсязі.

Рулі #12: Не зайдіть в воду, не знаючи корму!

кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс

Руле No 13: комплект живлення в колі - дорогі понти!

Тонке питання, пов'язане з тим, що дуже багато в думках всіх цих рекламних фотографій, де ні джип, величезний і важкий ARB бампера з кенгарину, той же здоровий і важкий з парою гнітів під запасними і каністрами, і для повного набору порогів і захисту від труб для передніх крил. Під впливом цього стереотипу люди часто починаються з бамперами, а потім тільки думають про речі, які дійсно потрібні. Що таке бампери дають на практиці: ви можете пройти через невеликий підрив на швидкості, ви можете відпочивати в дереві, коли лежачи або в стоянці, ви можете підняти автомобіль з рутта за таким бамперовим джемом, не буде тріщини, якщо ви впадете в отвір по дуже кузові. З іншого боку: вага, вага і вага знову. З вагою потрібно боротися постійно, іноді досить виходити одну людину з авто так, щоб вона вийшла з амбаша, а потім добровільно постійно переносить додаткову сто, принаймні кілограм. Так мій погляд, силові бампери в саду! Залиште тільки силові сходи, які, з мінімальним обтяженням, відразу ж вирішіть завдання гещена, а зручність сходження на машині і на верхньому стовбурі, і захист пороги від пошкоджень. І той факт, що звичайний бампер вимагає, щоб приїхати більш ретельно, тому це тільки плюс! Ну, той факт, що з усіх людей я знаю, хто мав комплекти живлення на автомобілях, при зміні автомобіля до нової потужності бампер не кладав одну! Я тепер маю бампера влади, успадкнувшись, а також з ігнорування, але наступний автомобіль не буде обов'язково!

Український

Так як ми говоримо про джек, він є Hi-Jack, він є попередньо-Jack, ми будемо жити на ньому докладніше. В основному звичайний джек. Гаразд, не зовсім звичайний, але коли ви сидите в грязі на самих дверцятах, і потрібно піднімати автомобіль, потім зі стандартом "кухня" ви навіть не будете грати в пляшку, нехай тільки піднімати автомобіль. Для цього нам потрібні силові смуги, щоб підібрати їх за допомогою замотки і піднімати машину, поки можна покласти щось під колесами. Невеликі машини, такі як ніша або сузукі, як правило, можуть бути витягнуті повністю з рута таким чином, послідовно піднімаючи і скидаючи машину в сторону. Важкий експедиційний, який, як ми вже дізналися, є єдиним, що є дійсно вірним, не можна витягувати таким чином. Але, поперемінно висить кожне колесо і надягаючи щось під ним, життя може бути істотно

Руле #14: Ви можете взяти Hi-Jack до холостяка за пару років, але потім ви обов'язково сидите так, щоб він був дуже важко отримати без нього!

Для зручності підйому машини (і для машини без комплекту кузова взагалі, навіть без порогів, це в принципі єдиний варіант) є виделка, що називається ліфтом, що дозволяє захопити відразу за колесами, і заощадити час і зусилля, так як не потрібно вибрати підвіска рухається до початку безпосередньо піднімаючи колесо.

Радіо.

Навіть якщо ви подорожуєте строго в одному автомобілі, радіо формату CB все ще буде корисною для вас на трасі, за допомогою якого ви завжди зможете дізнатися ситуацію на дорозі від вантажників. Якщо ви подорожуєте в компанії, необхідно радіо! По-перше, це просто приємно, коли на дорозі ви можете поговорити з іншими екіпажами, а не піти 10 годин в машині, виділених з зовнішнього світу, а по-друге, на трасі і позашляховику на радіо ви завжди можете розповісти один одному дорогу, деякі небезпеки, попросити допомогу і координувати рух колонки, якщо це великий. A VHF goie-talkie є менш поширеним, він коштує дорожче, і вам потрібно отримати дозвіл на нього. Деякі, звичайно, приводять без дозволу на власний ризик, але перспектива конфіскації обладнання на 10+ кілограмів якось не льоду. VHF далі «битки» і якість зв'язку вище за замовленням величини. На практиці потрібно купити ходьба-талькі, на якому компанія хоче приєднатися. Тому, в хорошому спосіб, потрібно мати обидва види радіо. Радіо слід зафіксувати стаціонарно в машині з прямим підключенням живлення і стаціонарною антеною. Не повинні бути світлі, магніти, кидаються між сидіннями або на торпедо радіо! Також корисно переносні радіо для спілкування навігатор-пілоту, щоб не слізти горла, коли навігатор вже пішов 100 метрів попереду в розвідувальному стані, і пілот не знає, чи піти в кінці, або ні, і якщо піти, то як.

Рулі #15: У нас немає глухого глухого мату!

Кошик

Експедиційний багажник є дуже цінним елементом, який має ряд небажаних переваг: ви можете покласти багато ярусу на ньому; ви можете покласти на це, що ви не можете покласти в салон, наприклад, мішок сміття, каністри розфарбовані в дизельному і бензиновому режимі; речі, які рідко потрібні і часто навіть під час всієї експедиції не використовуються один раз, але завжди переважаючи в салоні; зручно зафіксувати робочий світло, лопатку, джек, сендвічі, і вони будуть легко доступні навіть якщо ви сидите метр глибоко в воді; ви можете тільки зберігати багаж чистою водою і зберігати його, коли у вас є його в кімнаті. Тим не менш, він також має значний недолік: ви можете покласти на нього багато ясен. Що таке? Так, до того, що ми здійснюємо купу всього в резерві, які за інших обставин ми не взяли б, і ця паличка не тільки зважує 100,500 кілограмів, але також знаходиться в найвищій точці автомобіля, яка чітко не додає стабільності до схилених територій. Так, якщо є можливість наповнювати всі речі в салоні, і відхилити його. У разі надзвичайних ситуацій кладемо Тулу, або невеликий світловий багажник, чисто під мішком сміття, лопаткою і джемком. Або можна навіть покласти на дах намет, але ми будемо говорити про спальні місця трохи пізніше.

Рулі #16: Не слідувати!

Робоче світло, люстра

Стандартні фари автомобіля налаштовані для блиску низькими і строго пересуватися на відстані. Якщо ви в темряві, то не зможете бачити їх, тільки навігатор. Саме тому нам потрібен так званий робочий світло. Як правило, це два вогні (або світлодіодні люстри), які сяють вперед і вниз так, щоб не висвітлювати капюшон, але також освітлювати все біля автомобіля, два вогні, які сяють по боках, і один або два вогні, які сяють назад. Це зручно, якщо світильники всі перевертаються окремо, принаймні в парах. Я особисто опонент будь-якого руху в темряві, особливо якщо це позашляховик. Незалежно від того, наскільки добре світло, все спотворюється в темряві, якщо ви порізати себе перед темним, то ви явно на ніжки протягом 15-16 годин, або ще більше, увага приділяється, втома накопичилася, неправильні рішення приймаються, обладнання порушується. Краще піти в ліжко, а вранці часто виходить, що ви можете приїхати сюди без навіть відправки навігатора для розвідувальної роботи. У таборі немає особливого значення для такого світла, простіше мати портативний ліхтар. Так ось ми почнемо на те, що якщо є багажник, то можна покласти світло, він не буде гірше, але не як обов'язковий елемент! Просто поставте додаткове освітлення на бампері, він буде накривати 95% потреб. У будь-якому випадку, не вирізати на ніч! Це не застосовується, звичайно, до зимових експедицій, існують різні правила та підготовка автомобілів, стратегії та тактики руху.

Спальня.

Можна спати на експедицію трьома основними способами. У звичайному наметі кожен вечір з матами, встановленими після важкого дня; в наметі на даху, який практично ідеально, але коштує дорого і немає плити, не підходить для всіх сезонів; в машині.

У машині можна спати, скручуючи на квадроторі, який радує вас автовиробником, або можна на спеціально створеному спальному мішку, який є організатором в будь-який час всіх невичерпних запасів їжі, деталей, інструментів, одягу та інших речей, а що дозволяє знайти потрібну річ в будь-який час за лічені секунди, без переривання підлоги машини. Спальний мішок, як правило, складається з стаціонарної частини, безпосередньо в багажному відсіку, в якому передбачені всі види ніші, ящики, підземелля. І складаючи задні сидіння, які повинні бути складені до цього. А ще краще, якщо ви подорожуєте разом, видаліть їх вільше, тому що це не тільки цінне хутро, але і мінус ~35-40 кілограмів ваги, можливість подрібнити там тулуб, який ви збираєтеся кинути на багажник, і, найголовніше, можливість відразу піти з розгортатим і вкритим спальним мішком! Час перерву табору становить 30 секунд, щоб зменшити взуття та піднятися на спальний мішок.

Цей інтерсекти з нашою недавньою точкою про нічну верхову їзду, нарізану в купу, була темрява, багато мусок, маленькі траурні метри, радять піти в ліжко і вранці, відпочивають і в нормальному світлі різати далі. Ті, хто живе в наземних наметах, природним чином відправляти вас з цими ідеями. І якщо всі мали спальні мішки в машині або наметах на даху, це буде набагато простіше організувати позапланове перебування. Руле #17: Підходить експедиційний автомобіль готовий забезпечити комфортний сон в будь-який час і на вимогу!

Каністри або додатковий танк

Стандартний резервуар SUV, після того, як одягнемо його на великі колеса, і навіть навантажили додатковий половинку тонни кілограма, не буде достатньо довгого розтягу, тому виникає питання, що перевозити додаткове паливо. Варіант два, деякі числа каністри або додаткового бака. Також є можливість не поставити додатковий танк, але замінити оригінальний більш просторим. Деякі автомобілі, такі як TLC 78 або 80 в деяких рівнях обрізки, мають додатковий резервуар.

Каністри зручні, тому що вони не зважають нічого в порожньому вигляді, ви можете заповнити себе, ви можете мати комрад в стовпці. Погана річ, що неважливо, що ви намагаєтеся, вони будуть запахи, як дизельне паливо, брудні з ними багато, заповнювати кожну, зафіксувати її, потім видалити її, покласти його в резервуар, вони часто не дозволяють більше одного каністра палива, щоб перевозити через кордон. Додатковий танк - це зручність, на станцію заливають одну шию, тому все інше. Погана зайва вага, яку ви несете, навіть коли танк порожній, і розбиття в самий незрівнянний момент система перекачування до основного резервуара або подачі палива безпосередньо до TNVD. Напишіть малюнок, потім знову виходить фактор, де ви йдете і з ким, якщо у вас є запас палива на машині 250 літрів дизельного палива (близько стільки, скільки ви можете отримати з правильним виготовленням додаткового резервуара для ТЛ 80), а сусід в колонці 120 літрів бензину, після чого ви будете виконувати всі ці запасні свічки, тому що ви все ще повинні вибрати маршрут, щоб на дорозі є АЗС. Думка... У нашому селищі було багато бензинів. Так з мінімальною перевагою точки ми будемо записувати перемогу за великим додатковим танком!

Rule 18: Мати пропозицію палива!

Невеликі приємні поліпшення в салоні

Після того, як основні потреби вирішуються, ви починаєте звертати увагу на різні дрібниці, тому що машина набуває свого дому довгий час, і якщо будинок не затишний, то ви не отримаєте ніяких задоволення від подорожі навіть до найцікавіших і красивих місць. Що важливо для нього. Я зосереджусь на поширених речей, які необхідні практично для всіх. Куратор розгалужувача і краще стаціонарно з його проводкою і запобіжниками для 4 або більше гнізд, тому що один є навігатором, два - мобільний зарядний пристрій, три - анти-радар, чотири - теплова мужка. Немає більше місць, але є також ліхтар, ігрова консоль сина, другий навігатор і т.д.

Наступний елемент - інвертор 220 вольт. Камера, ноутбук, інструмент живлення, якщо це вимагає 220 в гніздо. Візьміть з запасом ват, перевірте роботу під навантаженням. Якщо інвертор говорить 1000 Вт, а на електродрилі 800, то у вас є кожен шанс дізнатися, що початковий струм трохи вище, а фактичний випуск інвертора трохи нижче, ви будете знати це, звичайно, коли свердло буде добре просто край, як необхідний! Так перевірити заздалегідь!

Різні організатори, кишені. Всі необхідні речі повинні бути під рукою, швидко виходити, швидко очистити, не стрибати на машині і голови, коли автомобіль стрибає на боках. Закуска також завжди під рукою, навігатор завжди готовий організувати сендвіч і чашку чаю для пілота, або скоринка пива, якщо цивілізація далеко! Не завадить пиво з пивом, однією з основних причин всіх поломок автомобіля на дорогах є неправильний розрахунок сили в боротьбі з спиртом!

Рулі 19: Зробіть себе комфортно!

Ось!

Джерело: