Кіт знайшов свою господиню, пройшовши 250 км

- Ви глея! Ви знову подорожуєте? - Українська Тамара Беревели приймає червоної коти Кузю з туристичного мішка. - Шукайте, як швидко він! Я просто почав упаковувати мої речі на дорозі, і наша Кузьма відразу стрибала в сумку! З нами, але не один крок від нас! Прогулянка по всій країні знову.

Червона кішка Кузьма в квартирі Тамара більше року тому. У цей час рудоволосий кілька разів вдалося загиближитися за господинею, які приймали його на поїздки в Україну. Він завжди знайшов свій шлях додому.

«Перший раз він зникнув, коли він ще не три місяці, – згадує Тамара. Я завітав своїх родичів в с., двадцять кілометрів від дому. Упав через землю. Я не знаю, що думати більше. І через два дні він раптом з'явився біля моєї квартири в Мукачево! Жива і здорова.

Як виявилося, поїздка для Кузья була просто навчальна сесія. На початку осені проходив 250 кілометрів через Закарпатську область два тижні, але все ще досягла мети.

Р

«Мій чоловік і я взяв Кузья з нами на неділю пікнік з друзями – в Виноградівському районі», – розповідає Тамара. На шляху кота уважно дивиться через автомобільне вікно, як при навчанні дороги. Чоловік навіть жартував, що Кузья пам'ятає шлях додому. У воду. Як ми почали збиратися назад, кішка зникла.

Тамара і її чоловік шукали вихованця до тих пір, поки вона була темною, але в ваговій. Жінка кинула все будинку. Через тиждень Кузю побачила їх сусід. Тонкий і брудний, з charred хвостом і равним вушком, кішка сіла біля входу так вичерпана, що він не міг навіть лука.

Я ледь визнав цей брудний риф нашої чистої п'ятикутної кішки. Збірник, який використовується для того, щоб бути занадто тісним для нього, занурився на тонку шию, вовна загубилася, вирушила сучки. І під ним тільки кістки, говорить жінка.

За місяць після того, як Кузья рат і скидання на дивані. Про минулі подорожі нагадує тільки бігові доріжки, залишені на ногах. Але відмовляється від поїздки з котом Тамара Берекелі не збирається. Він каже, що так як він може ходити 250 кілометрів, він буде долати більше.

Коментар спеціаліста

«Кати мають відмінну пам'ять і почуття запаху», – розповідає ветеринарний Василь Переможець. Вони добре пам'ятають запахи, і це допомагає їм навігувати місцевості. Ця кішка живе в квартирі, але часто прогулялася по вулиці, вирушила з господарями з міста. Це означає, що ви добре пам'ятаєте свою територію.

Він був.

Російська Чапа п'ятнадцять сотень кілометрів

Подорожі України Кузі, звичайно, не тягнеться на запис. У світі, які прогулялися сотні кілометрів в пошуках будинку.

Наприклад, родина Чапу з Свердловської області взяла з собою на відпочинок біля Чорного моря. Коли власники зупинилися на шляху, кішка залишила машину і вирішила повернутися додому. Як здивувати власників, коли прибули від відпочинку, побачили Чапа живим і здоровим біля будинку!

На основі kp.ua

Джерело: