Дерев'яна миша. Історія проекту

Ви коли-небудь дивилися, як працюють речі, як вони йдуть від ідеї до реалізації, як прості речі? Як легко зробити гребінця? І комп'ютерна миша? А дерев'яна комп'ютерна миша, виготовлена з одного блоку магані з РК-екраном, з власним електронним наповненням і кабельом, виготовленим і виплетений спеціально для нього? Я думаю, що ви зацікавлені в шляху, який я взяв в 2,5 роки я зробив мій миша.
60+ зображень + текст

Р

Дизайн, будівництво, моделювання

З Я був абсолютно нульовим в дизайні, я підійшов справу як повну профангу. Я купив пластилін і починав скульптуру мишки моєї мрії.

По-перше, я зробив мишу, яка була ідеальною для роботи на робочому столі. Вона великий темно-сірий на малюнку. Тоді я зробив мишу, яка буде відповідати мені як мобільний (темно сірий). А потім я взяв шматок пластиліну, вкраденого від дітей до роботи, і мої колеги ліпили мишу, що претендують бути «народним». Ідеально вписується в руки більшості чоловічого населення нашої команди (на фото різнокольорових). Що? Виявилося банальні і тьмяні форми, які ми щодня і ніч тягнемо руки в будь-який спосіб. Звісно, серед трьох стандартних мишей будь-який користувач знайде його зручно. Революція ідеального?

Херсон

В результаті миша була модельна за комп'ютером, яка, на мій погляд, схильна бути вишуканим і красивим.

Я дуже сподобалося її в часі. І без думки двічі я розділив комп'ютерну модель на частини. Проаналізовано елементи кріплення та парування з електронним наповненням. Проста, але фактично на сотні годин важкої роботи.

Після цього отримані частини вирощені на 3D машині для перевірки збору.

Матеріал поліаміду. Він сидить в руці, а також настоюється. Всі деталі вписуються разом, технологічна збірка була також без проблем.

Наступним кроком є фрезерування в дереві. Припустимо, напевно, десятки різних видів червоної деревини, але почалися з листяного дерева, решта порід чекають їх час.

...

Я не хотів жити дизайн. Вертикальні розрізи між кнопками і тілом виглядають погано і рельєфно. Ви можете побачити технологічні «щільності» при роботі з деревом - чіпсами і видаленням деревини. І найголовніше, ключі не згиналися, не було натискання.

Я думаю про дизайн. І не було сенсу задоволення. Тоді я зрозумів, що миша не заважала. Я вирішив повернутися до оригінальної версії мишки, яку я ліпила на початку, тільки на професійному рівні і за допомогою скульптурної пластмаси. Існує два варіанти дизайну в одній мишці. Зручний для порівняння та прийняття рішень.

Після отримання фінальної версії було зроблено 3D сканування та перенесення поверхонь до SolidWorks.

Друга модель була не більш успішним, ніж перша. На кнопках не натискали і не вдалося виправити це в поточній моделі. Модель шлюбу була закладена на рівні ДНК. Ми маємо більш інтегрований підхід з одночасним управлінням як дизайну, так і технологій. В іншому випадку це не працює. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Ці характеристики сідають на різних сторонах гойдалки. Так я кидаю все в сміття і почати з початку. Ескіз-дизайн-sculpting-testing-growing і так далі, але з технологічним контролем критичних параметрів з одного боку, і проектування на іншому. Знайти середню землю.

Третя модель вже виконана в рамках класичного циклу дизайну продукції. Стартував ескіз.

Намальовані контури.

І, нарешті, затверджений дизайн.

Пластиковий макуп.

р.

3D сканер, придбання поверхні.

Комп'ютерна модель.

Габаритний зображення

Потім почався процес обробки тіла. На верстаті з ЧПУ корпус п'яний, перевірений, модифікований, потім п'яний знову. В результаті працює тільки десята версія тіла. Найбільшим завданням було створення ключів. В результаті в деяких місцях товщина дерева знизилася до 0,7 мм! Займав мене рік, щоб закінчити будинок.

Дерево також виготовлено колесо і роз'єм.

Я поставив лазерне гравіювання на колесах з брендом Clickwood.

Приходь одинадцятої версії справи, де я змусить незначні зміни. Я також почав розвивати бездротову версію мишки. Бездротовий модуль базується на технології bluetooth, оптосенсор є лазером. Акумулятори розміру ААА, 2 шт, з можливістю заміни. При перезарядці миша продовжить працювати. Всі елементи розташовуються дуже щільно, під час макета довелося досить подряпинити голову. В якості контейнера для батарей є порожнина, спеціально підібрана в дерев'яному корпусі мишки.

р.

Дерев'яні деталі
Робота з деревом починається з підбору деревини. Дошки повинні бути правильної геометрії, мати мінімум вузлів і пророків, і мати необхідну вологість.

Спочатку дошки сушені в домашніх умовах. Не менше 6 місяців.

Після цього дошка нарізається на невеликі бруски, які висушують протягом декількох тижнів на місці їх подальшої обробки. На всіх етапах волога регулюється спеціальним пристроєм. Якщо процес висихання нехтує, дерево втрачає свою геометричну стійкість, а виробництво і експлуатація мишки стає неможливим.

Приготовлені бруси обробляються на верстаті з ЧПУ за допомогою спеціально створеної програми.

З самого початку створення частини і до завершення складання мишки деталі жорстко закріплюються на металевому інструменті, щоб на жодному з етапів частина змінює форму і геометричні розміри.

Габаритний зображення

...

Обробка верхньої частини мишки має бути зроблено з ювелірною точністю, так як його профіль призначений для м'якого натискання і в деяких місцях дуже тонка. Я контролюю зусилля тиску з грамометром. У звичайному мишеї вона коливається від 50 до 75 ГС. Я намагаюся отримати 50 GS.

Дерево в моєму проекті є найважчим. Не тільки це найбільш суттєва частина вартості, тому частка шлюбу тут дуже висока. Дерево - анізотропний матеріал. Це може призвести до того, що тіло мишки йде до сміття. Я не впевнений, що я знайшов право. За статистикою: в першій партії десять будівель, тільки три досягали готового виробу. Тому частина технологічного ланцюжка, пов'язаного з деревом, є критичною для вартості і якості готового виробу. Багато робіт, які проходять.

Я планую працювати з кісткою пізніше. Зокрема, я вже займаюся створенням кісточки.

Електронна частина

Я розвинув першу схему миші. У зв'язку з технологічними роботами, ми можемо надати вам інформацію про файли cookie, щоб надати вам інформацію про файли cookie.

294650р.

Я приділяв особливу увагу якісному харчуванню мишки, тут, на мій погляд, його досконалість досягали абсолютного.

Перший робочий макет.

Я пропустиме прототипи, ми не затримуємо пост.
У чорному кольорі фінальний.

Також були експерименти з різними кнопками. Я завжди намагався знайти тиху мишу. Я вирішив зробити експеримент і зробити таку мишу і спробувати її. Щоб зробити це, натисніть ліву і праву «мікси» були замінені м'якими і тихими, які використовуються для центральної кнопки (повідомте, що центральна кнопка завжди клацає тихіше?). Створено спеціальну версію дошки, де змонтовано всі три ідентичні «мікрик».

Миша була в користуванні протягом декількох тижнів, і я можу поділитися висновку: в моєму випадку, немає кліку некомфортний. Дерево частково поглинає клацання, і здається, що дерев'яні ключі щільно, і ви повинні натиснути жорсткий. Важко описати відчуття, але найближча аналогія полягає в тому, що якщо під пальцем є ключ мишки, виготовлений з м'яких, до м'якоті, дерева і для впевненого натискання потрібно натиснути. Експеримент можна вважати успішним, оскільки отриманий чіткий результат, який повинен бути відповідь від натискання клавіші миші - чіткий, гучний, неоднозначно інтерпретований.

Я підібрав і купив пакет з позолочених роз'ємів для мишки. Як звичайно, в Китаї. Я не знаю про «найкращий контакт», але дерево ідеально гармонує.

Р

Екран, прошивка.

Захоплюється ідеєю розміщення дисплея в мишці, він почав пошук серед сотень постачальників. Вимоги були простими: суворі загальні обмеження та можливість принаймні символічного відображення принаймні восьми знайомих. Я дізнався про дисплеї практично все. Вони відрізняються за типом: символічно-графічні, в технології: TAB, COG, TFT, OLED, LCD, E-Paper та інші. Кожен тип або технологія має безліч сортів, розмірів, кольорів, підсвічування тощо. У будь-якому випадку було багато спільного.

Після того, як я з'являв, що розмір, яку я шукав тільки одну компанію в усьому світі. Всі інші варіанти явно більші за розмірами. І я знайшов, що я міг ледь вписуватися всередині мишки. Як було розглянуто варіант, який я можу зробити відповідно до моїх вимог, але це дуже дорогий варіант для мене (близько сто тисяч рублів). Для першої моделі графічний дисплей з роздільною здатністю 128 на 64 пікселів, які я вибрав, цілком підходить.

Для того, щоб зрозуміти, як дисплей дійсно виглядає і підходить для моєї мишки, я повинен замовити всі сорти цього дисплея від виробників. Що означає ці сорти? Назва моделі складається з числових непрозвучних комбінацій типу FP12P629AU12. Всі вони зібрані з різних блоків і чітко розшифровуються в специфікаціях. Наприклад, вищезгаданий приклад може бути зібраний з блоків FP.12.P.629A. U12, який зашифрував тип, розмір, напруга, контролер, діапазон робочої температури та іншу інформацію про модель. І останній блок є найважчим. Він може мати кілька десятків значень, кожен з яких означає поєднання таких характеристик, як наявність і колір підсвічування, фоновий колір, колір символів, діапазон градусів від яких інформація явно прочитана. Ці параметри були цікаві для мене.

В результаті я замовив 18 різних модифікацій. Виробник погодився, але сказав, що мінімальне замовлення 5 відображається для кожної модифікації. Не було ніде, і я повинен погодитися, знаючи, що 90% піде до сміття. І так одна з хмарних днів служба експрес-доставки приніс мене додому величезну коробку, в якій ви можете жити бездомний середню споруду. Коробка мала 18 невеликих ящиків, кожен з яких вільно вміщує 5 дисплеїв, надійно фіксується для тривалої поїздки до холодної Росії. Супроводжуючи упаковку так багато, щоб мати-в-правила кілька клумб на зиму.

В результаті після ретельних випробувань на спеціально зібраному стенді були підходять два дисплеї. Вони розрізняються тільки на фоні: сірий і жовто-зелений. Що я збираюся запропонувати для миші. За замовчуванням я планую поставити жовто-зелений, але ще два варіанти будуть доступні: дисплей з сірим фоном і мишею без дисплея на всіх.

Яку інформацію можна показувати на екрані? Пропонували різні ідеї: температура навколишнього середовища, показання приїзду листів, щось не дуже оригінальне.

Моє мислення приймало різний шлях. Для початку існує два суттєві обмеження на відображення оперативної інформації: наявність перед користувачем величезного і якісного джерела будь-якої інформації (монітором) і необхідність включення миші для отримання інформації. Крім того, екран невеликий, роздільна здатність невелика, світлодіод заважає нормальним читанням. Таким чином, я отримав один висновок: інформація повинна бути тільки затримкою, значення програми якого має властивість нулю, але WOW!-ефект повинен бути жирним.

Яка інформація може мати такі властивості в звичайному пристрої? Він невеликий: пробіг, використання часу, швидкість руху, кількість кліків і прокручування коліс. Я вирішив відмовитися від останнього параметра, так як він зданий безперешкодним мені. Решта всіх параметрів прив'язана до сеансу (продовж останнього часу миша була використана з моменту подачі живлення до неї, тобто підключення до комп'ютера або повороту на самому комп'ютері) і до всього життя мишки. Наприклад, користувач може в будь-який час дізнатися, скільки разів натискав ліву кнопку мишки або скільки їх мишей працює в метрах в день або з моменту його покупки. Інформація абсолютно безшумна, але особливо цікава допоможе зрозуміти, скільки вона зав'язує мишу. Якщо є інші цікаві ідеї, вони можуть бути реалізовані з новою прошивкою.

Також додано загальну інформацію про мишу (модель, мишу та номер прошивки, місяць виготовлення) та налаштування екрану. Ви можете вибрати мову та систему заходів (англійська або метрична). Щоб зберігати всю цю інформацію, необхідно додати в схему постійне зберігання флеш пам'яті.

Щоб покласти цю кількість інформації, мені довелося розбити її на екрани. Кожен екран відображає один тип інформації, і показує значення параметрів за сеанс і протягом усього часу. В цілому були шість екранів, які змінюють колесо миші.

Перша версія була реалізована в чіткому текстовому ключі, для якого були навіть розроблені декілька варіантів шрифтів.

Я зробив прошивку, щоб оцінити те, що текст виглядає як за допомогою створеного шрифту на екрані мишки. Зрозуміло, що сказати.

955139

Тепер стало очевидно, що екран потребує графіки, а не набір символічної інформації. Ми підготували три варіанти графічного дизайну, в кінці другий варіант був визнаний найбільш успішним.

Звичайно, цей дизайн вимагає більшої роздільної здатності, тому він повинен бути адаптований.

Але це не кінець історії. Після забирання екрана мишки я замовив тестову партію для муків. В результаті з'явилися екрани, але з яких причин кількість висновків відрізняється від того, яка вказана в специфікації (дата). На вимогу виробника прийшли відповідь, що вони говорять, все дрібно, це невелика модифікація, і вона не буде впливати на виконання. Тим часом відсутні два провідники були відповідальні за яскравість відображеної графіки.

Він був дуже підозрним. І точно, як він виглядав у воді. Ми перетворили дошку під модифікованим екраном, пропалюється, а потім виявилося, що екран повністю дублюється. Це так, як акумулятор пішов. І виявилося після довгої та большої роботи з пошуку та підбору екранів, придбання тестової партії всіх модифікацій та їх тестування. Час, гроші і так далі.

Але історія закінчилася добре. Після листування з Китаєм, виявилося, що екран тепер може регулювати його контраст безпосередньо з прошивки. Ми закріпили прошивку, і все почалося, щоб показати тільки дрібно!

Все показано як планується: пробіг, швидкість, кількість кліків і так далі.

У майбутньому прошивку теж багаторазово змінювалася: тут було встановлення для зміни мови. Дві мови на одному екрані погані – знецінення читабельності, англомовного користувача циліндричної абракадибра буде тільки дратівливим, а в подальшому може знадобитися підтримка інших мов. Важко розпочати роботу, коли я спробував juxtapose запустити мишу. Здається, що є комплекс: оптичний датчик передає підсилення в двох координатах, які необхідно довести до системи заходів і додано модуль до поточного значення. Це весь хід.

Але як виходить, це не так просто. Два люди з мишей з однаковим датчиком можуть отримати різко різні результати. Справа в тому, що роздільна здатність датчика (чутливість) залежить дуже багато на поверхні, на якій прокочується миша. Кращий результат, коли миша розгортається на білому папері. Трохи гірше по дереву і тканині. Ламінат і плівка не хороші. Задекларована чутливість паспорта досягається тільки ідеальною, з точки зору датчика, поверхонь.

Для кінцевого користувача це не важливо. Він з'єднує мишу і похибку, покладає зручну швидкість курсора в операційній системі. Система запам’ятовує цей коефіцієнт і використовує його для збільшення або зменшення значень припливу координат руху.

Але це зовсім інша справа, якщо ви думаєте про читання цих параметрів безпосередньо з мишки. Миша на одній поверхні покаже результат пробігу одного метра, на іншій і половині. Швидкість буде також "лежати". І ми повинні зробити щось про це.

Для вирішення цієї проблеми необхідно ввести параметр «чутливість», який дозволяє індивідуально вибрати коефіцієнт для кожної поверхні. За замовчуванням вона дорівнює одному, що відповідає поверхні білого паперу. Це може бути збільшена або зменшена в налаштуваннях. Ви не можете доторкнутися до неї, все буде працювати ідеально і так далі. Але для справжніх ідеалів, листок, прикріплених до мишки, буде надана таблиця, з якої можна вибрати коефіцієнт на існуючу поверхню і інструкції про те, як можна самостійно налаштувати мишу, щоб показати точний пробіг.

При розробці прошивки знайдено ще один побічний ефект датчика. Якщо ви приймаєте мишу і просто хвилюєте її в повітрі, миття читання також зміниться. Це пов'язано з тим, що датчик визначає навколишнє простір як поверхня, а також намагається отримати значення зсуву мишки. Таким чином, ви можете спостерігати цей ефект: ви перетворите мишу, подивіться на параметри пробігу і дивитеся, що вони зміниться на великому шляху прямо до очей. Звичайно, можна встановити кутовий датчик в мишці, який вимкнений датчик на час його затискання, але робити це тільки для описаної ситуації необґрунтовано. Можливо в наступному варіанті з'явиться, але не зараз. Після того, як миша піднялася просто, щоб подивитися на номери, а 99,9% від часу вона знаходиться на поверхні і отримує правильну інформацію.

Кабель

Кабель вирішив зробити його максимально гнучким, щоб він не заважав руху мишки і був «невидимий» для кінематики. Я не схожий на кабель «спринг».

Іноді здається, що при створенні продукту кабель є найбільш незначною частиною виробу. Що простіше купити потрібну кількість кабелю в магазині і розпакувати його. Немає проблеми. Але не в Росії. Іноді здається, що наша галузь вже не пристосована до будь-яких труднощів, ніж чавуни. Припустимо, щоб знайти кабель, в результаті чого в тритижневому пошуку і подрібнити діапазон абсолютно всіх виробників російських кабельних виробів. Виявляється, що наші стандарти не описують кабелі, які підходять для сучасних електронних пристроїв. Наприклад, мікрофон чотириядерний кабель з косою KMM 4x0.12mm2 має зовнішній діаметр 5 мм. Це багато. Старші мишей і клавіатури мають здавалося б товстий кабель, зовнішній діаметр якого становить всього 3,5 мм. Найбільший аналог на продаж був кабель німецької компанії Lapp Kabel, але його зовнішній діаметр був всього 3,5 мм. Тепер уявіть косу на цьому кабелі. Уявіть собі? Я скажу вам, я бачив кабель, як це на шнурах залізної мережі.

Так, виявилося, що в Росії не можна придбати такий кабель. Період. Добре, ми не звикли до задньої частини. Я входжу в виробництво і спробувати замовити, добре в Росії все ще роблять кабель. І для цього ми визначаємо мої вимоги. Що потрібно:
Вони виготовлені з латованих дротів (для гнучкості). Кількість життів 4. Екран, так. Гнучкість максимальна. Зовнішній діаметр кабелю строго не більше 3 мм. Колір: Pantone 4625 C. Підсумок: Я спробував писати, мабуть, десятка можливих виробників кабелів, ніхто не зацікавлений у мене з моєм замовленням. Я не зажадав мені, що мила мені потрібна. У Росії такий кабель не може бути придбаний або виготовлений. Сад. Але ми не звикли до спиніння.

Перейти до Alibaba.com. Я знайшов перший китайський виробник, напишіть лист, і в кілька годин я отримав відповідь: ми зробимо будь-який кабель для вас! Я шокував. Я даю йому специфікації, гроші доставки, і я отримую зразок на тижні. Подаруй! І втратив майже три місяці, намагаючись патріотично розмістити замовлення в Росії. Виявилося, що китайці можуть легко зробити мене кабель зовнішнім діаметром 2,5 мм.

В результаті я замовив 4 різні зразки в Китаї. Спочатку вона не згодна з подряпиною і матрицею зовнішньої оболонки, потім не влаштувала гнучкість кабелю, потім знову не влаштувала гнучкість, і нарешті припинила на останньому прикладі, відправленому, який був готовий до замовлення. Вони не можуть бути більш гнучкими. Кабель має пам'ять. В результаті я випадково отримав кабель з пам'яттю, хоча я хотів як гнучкий як трос.

Я замовив кілометр, через два тижні я мав кабель. Загальний час провів: шість місяців.

Покрита його кілометром кабелю. Були два варіанти.

Приблизно 10% кабелю пішли на кульку. Це початок бухт, де коса ткана і машина ще не введена в робочий режим. І деякі місця, де з якихось причин утворюються петлі і вузли зплетених ниток.

Якщо кінець кабелю не ущільнюється термічною усадкою, то вона буде накидатися в момент, нитки синтетичні! Таким чином, установка кабелю ускладнюється профілактичною насадкою термоусадки.

р.

Зовнішній діаметр кабелю з косою виявився 3.2 мм, тобто коса додається до діаметра кабелю 0,7 мм. Здається трохи, але в нормальній мисці кабель в основному 3,5 мм в діаметрі, і здається густим і важким у віці бездротової мишей. Останнім часом нерозумні мишей почали облаштовувати кабелі діаметром 3 мм, і вони більше не заважають роботі, вони практично невидимі. Але клавіатурний кабель можна з зовнішнім діаметром 4 мм. І більше. Але для клавіатури не важливо.

Тоді я замовив кабельну збірку. Кабелі мають дві різні довжини і два плетені кольори. Для кожного смаку споживача.

Габаритний зображення

Пластикові деталі
Скільки я хотів би зробити деталі мишки повністю з дерева, немає необхідності пластику. Потрібні ніжки, колісна вісь, саппер і вітраж.

Я мав замовити прес-форму з китайської.

р.

Після того, як кожен тестовий лиття, Китайська відправила мені десятки зразків, які я перевіряв на мій миша.

3610Р. 4200Р.

В кінці я переробила цвіль три рази до того, як якість задоволена. Проблеми були різними. Наприклад, після складання я отримав проблему пилу, яка утворює між дисплеєм і захисним склом. Вона виглядає недбалою. Крім того, миша буде подряпиною на поверхні, а пил буде поступово накопичуватися. Я мав перетворити скло в контейнер з боками, де буде вкладено дисплей, після чого буде ущільнюватися контур.

Це невелика деталь.

Рефінування форми не є простим завданням, а зміни можна зробити тільки в напрямку збільшення деталей. Таким чином, будь-яка неточність або помилка може руйнувати всю роботу. Для довідки: кожна версія є місяць і половина чекаю нових зразків. Зміна може бути мікроскопічною, але необхідною.

, Україна

Я не буду жити на пластикових частинах, ця технологія зараз ведеться, і я не можу розповісти вам щось нове і цікаве тут. Я скажу про ніжки, для яких я довгий обраний матеріал з зниженою тертям, а потім проведені тести і «рекети» мишей для визначення переможця з мінімальним тертям. Я описав цю деталь на своєму блозі.

Обробка та покриття

Спочатку відбувається ретельна робота з видаленням палі, шліфування і полірування поверхні.

Я зіткнувся з важкою проблемою. Необхідно стабілізувати дерево так, щоб геометрія мишки не змінилася в залежності від вологості, а також захистити дерево від роботи в агресивному середовищі (солодкий і жир від руки).

Я подарував лак від початку. Лак є поверхневою плівкою, яка розтріскується з часом, розбиває, і дерево піддається впливу. Слабкий і жир проникають в пори, дерево темніє, і починається незворотний процес її деградації. Тому було прийнято рішення використовувати масло як просочення і захист, і воску, щоб надати комерційний вигляд.

Щоб зробити це чітким: дерево замочують пори, які містять або повітряну або олію самого дерева (якщо гумка дерево). Наше завдання полягає в тому, щоб заповнити пори якомога простіше з нашою олією, яка повинна бути полімеризована і захистити дерево.

р.

Для того, щоб не розтягувати наратив, я скажу, що я спробував багато масел: льон, чайник, вольфрам, вазелін, датська. Кожна олія має власний характер. Наприклад, масло чайної олією дуже погано наноситься воском, а масло льону дуже довго полімеризовані. Тому необхідно впровадити каталізатор - скуштувати.

67899 р.

В кінці розробили два технології. Перша технологія вакуумного просочення деревини. Працює так: Я створив вакуум в середовищі з маслом і деревом. Повітря починається з пори. Після видалення вакууму пори заливають маслом. Як плюс, дерево стабілізується добре. Як і мінус, він отримує дуже темний. Добре виглядає, але для аматора.

Друга технологія - поверхневе покриття з маслом. Масло наноситься 1-2 або більше разів з нетканою серветкою.

Потім лікуємо його з повстяним кругом.

Застосувати воску карнауба.

І потерти його в мусліновому колі.

Потім за допомогою кріплення фена для волосся я «розчинити» сухі залишки воску в вузькому і важкому місці. У разі «нерозчинного» сміття беремо зубну щітку з твердими грудками в руках, знімаємо сміття, а потім локально повторюємо процедуру нанесення воску.

Джерело: