Депардієв для визнання громадянства Франції

Актор Gerard Depardieu, який переїхав до Бельгії, щоб уникнути сплати податку на розкіш у Франції, подарує своїм Французьким паспортом та соціальним страхуванням, як Прем'єр-міністр Жан-Марк Айроу назвав переміщення «недостатньо». 16 грудня в журналі «Діманче».

«Всі ті, хто залишив країну, як я був», - сказав Депардієв у відкритому листі. Він завжди оплачував податки і ніколи не користується соціальними пільгами у Франції. "Чому ви повинні судити мене?" Депардієв попросив прем'єр-міністра.

На укладі листа актор заявив, що він надіслав його французькому паспорті та соціальній безпеці, який він ніколи не був використаний. "Ми не маємо спільної країни, я вірний європейський, громадянин світу, як мій батько завжди навчався мене", - написав Депардієв.

Про те, що актор придбав будинок в Бельгії і зацікавлений у отриманні бельгійського громадянства, він був відомий на початку грудня. Прем'єр-міністр Франції Жан-Марк Аірроу пов'язав з переїздом Депардію до свого небажання сплатити податок на розкіш: з 2013 року буде 75 відсотків за французьку, дохід якого перевищує 1,3 млн євро. Плата Депарієва становить близько 2 млн євро.

13 грудня агенти з нерухомості повідомили, що Депардієв був проданий історичний особняк в Парижі (за деякими даними, його значення становить 50 млн євро). Він також має три ресторани та винний бізнес у Франції. Актор ще не вказав, чи буде його рух до Бельгії.

На додаток до Depardieu, до Бельгія переїхали інші висококомпанії, включаючи найбагатший чоловік Франції, Бернар Арное.
Джерело

Джерело: