Депардієв для визнання громадянства Франції

Актор Gerard Depardieu, який переїхав до Бельгії, щоб уникнути сплати податку на розкіш у Франції, подарує своїм Французьким паспортом та соціальним страхуванням, як Прем'єр-міністр Жан-Марк Айроу назвав переміщення «недостатньо». 16 грудня в журналі «Діманче».

«Всі ті, хто залишив країну, як я був», - сказав Депардієв у відкритому листі. Він завжди оплачував податки і ніколи не користується соціальними пільгами у Франції. "Чому ви повинні судити мене?" Депардієв попросив прем'єр-міністра.

На укладі листа актор заявив, що він надіслав його французькому паспорті та соціальній безпеці, який він ніколи не був використаний. "Ми не маємо спільної країни, я вірний європейський, громадянин світу, як мій батько завжди навчався мене", - написав Депардієв.

Про те, що актор придбав будинок в Бельгії і зацікавлений у отриманні бельгійського громадянства, він був відомий на початку грудня. Прем'єр-міністр Франції Жан-Марк Аірроу пов'язав з переїздом Депардію до свого небажання сплатити податок на розкіш: з 2013 року буде 75 відсотків за французьку, дохід якого перевищує 1,3 млн євро. Плата Депарієва становить близько 2 млн євро.

13 грудня агенти з нерухомості повідомили, що Депардієв був проданий історичний особняк в Парижі (за деякими даними, його значення становить 50 млн євро). Він також має три ресторани та винний бізнес у Франції. Актор ще не вказав, чи буде його рух до Бельгії.

На додаток до Depardieu, до Бельгія переїхали інші висококомпанії, включаючи найбагатший чоловік Франції, Бернар Арное.
Джерело

Депардієв для визнання громадянства Франції

Джерело: