Антарктична станція на Південному полюсі

Станція Амундсен-Сот, названа іменниками Південного полюса, вражає своєю сферою та технологією. У комплексі будівель, навколо яких немає нічого, але лід для тисяч кілометрів, є окремий світ. Ми не розкрили всі науково-дослідні секрети, але провели цікавий тур житлових блоків і показали, як живуть полярні дослідники.
41 фото © Сергій Доля

, Україна

...

Спочатку, під час будівництва, станція була розташована рівно на географічному південному полюсі, але через рух льоду протягом декількох років, підстава зміщена в сторону на 200 метрів.

Це наш DC-3. Насправді, він був сильно модифікований баслером і практично всім наповнювачем в ньому, включаючи івони і двигуни, є новим:

Літак може висаджувати на землі або на лід:

На фото видно, як закрита станція до історичного Південного полюса (група прапорів в центрі). І єдиний прапор праворуч є географічним Південний полюс.

Після прибуття ми зустрілися співробітником станції і дав нам екскурсію головного корпусу:

Він стоїть на схилах, так як багато будинків на півночі. Це зроблено так, щоб будівля не розплавила лід під ним і не «плавиться». Крім того, простір нижче ідеально продувається вітрами (зокрема, сніг під станцією не був очищений від його будівництва):

р.

Вхід на станцію: потрібно піднятися на сходи два рейси. Через те, що повітря тонкий, це непросто:

Житлові блоки

Під час нашого візиту було -25 градусів. Ми приїхали в повну однорідність - три шари одягу, шапок, буклетів і т.д. - а потім ми раптом зустрілися з хлопцем в світлій светрі і гачком. Він сказав, що він був використаний для: він вже пробував кілька зим і максимальні заморозки, які виловили тут - мінус 73 градусів. Завтра, як ми прогулялися по вокзалу, він прогулявся так:

Станція всередині дивовижна. Для початку вона має величезний тренажерний зал. Популярні ігри серед працівників - баскетбол і бадмінтон. Для опалювальних станцій використовують 10000 галонів авіаційного гасіння на тиждень:

Деяка статистика: 170 людей живуть і працюють на станції, 50 осіб залишаються взимку. Їжа безкоштовна в їдальні. За 9 годин на тиждень. Недільний день Також є вихідний день і кожен, як правило, їсти те, що в холодильнику залишилася незаймана:

88854152 кв.м.

Є кімната для музики (до 2 фото), а крім спорту, є тренажерний зал:

Для тренінгів, конференцій та подібних заходів є кімната. Як ми пройшли, був іспанський клас:

р.

Станція двоповерхова. На кожному поверсі є довгий коридор. Право на житлові блоки, зліва - науково-дослідні дослідження:

Конференц-зал:

Перегляди

Поблизу балкона відкривається вид на будівлі станції:

, Україна

Всі, які можна зберігати в неопалюваних номерах, знаходяться в цих ангарах:

Це консерватор льодового куба, з яким вчені ловлять нейтрино з космосу. Коротко зіткнення нейтрино і атома виробляє частинки, відомі як муони і спалах блакитного світла, що називається Vavilov-Cherenkov випромінювання. У прозорому льоді льоду льоду льоду льоду льоду льоду льоду льоду льоду льоду льоду льоду льоду льоду льоду дасть можливість його виявити. Зазвичай для неутріно-консерваторів копають шахту на глибину і заливають воду, але американці вирішили не тріфлі і збудували кубик льоду на Південному полюсі, де є багато льоду. Розмір обсерваторії становить 1 кубічний кілометр, звідси назва. Вартість проекту складає $270 млн:

Тема «роблена баночка» на балконі з видом на наш літак:

Запрошення на семінари та майстер-класи над базою даних. Тут, наприклад, є майстер-клас письменника:

Я помітив пальмові дерева, прикріплені до стелі. До того ж, до складу працівників входять:

, Україна

Стара станція. Амундсен і Скотт є двома польськими дослідниками, які підкорили Південному полюсу практично одночасно (навіть, в історичному контексті) з щомісячною різницею:

Перед цією станцією був ще одним, він був названий Домом, і в 2010 році він був остаточно розібраний і це фото захоплює останній день:

Номер для відпочинку: більярд, дартс, книги і журнали:

Наукова лабораторія. Ми не змогли, але відкривалися двері. Звертаємо увагу на скидання сміття: окремий збір сміття здійснюється на станції:

пожежні відділення. Стандартна американська система: кожен має власний гардероб, перед ним повністю готова форма:

Ви просто повинні бігти, стрибати в взуття і отримати одягнені.

Комп'ютерний клуб. Я думаю, що, коли станція була побудована, вона була актуальною, але тепер кожен має ноутбуки і приїжджав сюди, я думаю, щоб порізати в іграшки через мережу. На станції немає інтернету, але є доступ до Інтернету на швидкості 10 kb за секунду. На жаль, ми не дали його, і я ніколи не вдалося перевірити його на стовпі:

Так само, як ANI табір, вода є найдорожчим ласощом на станції. Наприклад, промивання туалетних витрат на півтора доларів:

Медичний центр:

Я виглядав і побачив, як відмінно прокладалися дроти. Це не випадок тут, особливо в Азії:

На станції найдорожчий і найдоступніший сувенірний магазин у світі. Рік тому Євген Касперський був тут, і він не мав готівки (Я хотів би платити карткою). Коли я пішов, Женя дав мені тисячі доларів і попросила мене купити все в магазині. І, звичайно, наповнивши мою сумку сувенірами, після чого я був тихо захоплений мандрівників, так як я створив чергу на півгодини.

До речі, в цьому магазині можна купити пиво і соду, але продати їх тільки співробітникам станції:

Є столик з печатками «Південний полюс». Ми приймали наші паспорти:

р.

Станція навіть має власну теплицю і теплицю. Немає необхідності для них зараз, тому що є спілкування з зовнішнім світом. І взимку, коли спілкування з зовнішнім світом переривається протягом декількох місяців, працівники вирощують овочі та трави:

Кожен працівник має право використовувати пральню один раз на тиждень. За 2 хвилини на тиждень можна затиснути 2 рази на тиждень. Я сказав, що зазвичай кожен зберігає і миє кожні два тижні. Я вже знав запах:

Бібліотека:

Р

39.00 р.

І це творчий куточок. Ви можете уявити: швейні нитки, папір та фарба для малювання, збірні моделі, картон тощо. Тепер я хочу, щоб отримати деякі з наших полярних станцій і порівняти їх життя і розташування:

У історичному Південному полюсі не змінився з часу відкриття. І географічний південний полюс переміщається щороку через льодовий рух. Станція має невеликий музей кнобів, накопичених роками:

Джерело: