Лівий або правий ... газовий бак люка?

Ви помітили, що начинка шийок газових танків автомобілів з різних сторін? Я довго дивлюся - які напрямні виробники, роблячи автомобілі з лівою або правою лючкою? І найголовніше, який варіант краще?

Будь ласка, не порушайте.

Я не можу знайти розумну відповідь від авторитарного інженера в Інтернеті. Я вірю, що інженери зацікавлені в цьому питанні, як місце розташування рульового колеса: якщо це призначене для того, щоб зробити зліва - під жителем, і виконати.

Є ортодоксові компанії. Наприклад, абсолютно всі моделі Volkswagen і BMW мають право на люки, а сучасні Kia – зліва. Це смішний, що якщо перший покоління Sportage був правою рукою, це тепер лівою рукою, як і інші корейські продукти. Відповідно, «ліва» промисловість включає Hyundai і Ssang Yong.

Є бренди "бісексуал", наприклад, Citroen, які всі моделі, крім популярних C4 (DS4) і C5, мають ліві люки. Цікаво, DS5, побудована на платформі «право» C4, люка зліва. Де логіка?

Багато подвійних брендів все ще мають чіткі переваги, наприклад, Toyota відноситься до ліворуч (крім LC200 і GT86), а Nissan гравітує направо (крім Патролу). З "Фордом" - схожа ("Оліва" тільки Fiesta). "Право" - AVTOVAZ, але є винятки - Lada 2104. Єдиний продукт Феррарі був 599, але він все ще купується.

Найлегша роз'яснення пов'язана з збільшенням пропускної здатності АЗС: так, щоб автомобілі можуть бути заправлені з двох сторін колонки, зручно мати флот з різними пунктами люка. Але це припущення стає менш очевидним при аналізі статистики.

Уже 25 моделей російського авторинку і розрахував пропорцію автомобілів з різними люками. Виявилося, що в Росії співвідношення 20:80 на користь права!

За принципом заправки з двох сторін працювати повністю, виробники всіх країн повинні відповідати певному контракту, відповідно до якого половина робить автомобілі, як це і інші - навпаки. Або половина моделі зліва, половина справа. Але неможливо знайти фактичне підтвердження такого договору: наприклад, частка левів німецьких німців має праві люки.

Є бренди, які намагаються вирішити питання чесно, наприклад, Американський поділ Chevrolet, згідно з моїми оцінками, виробляє приблизно однакову кількість автомобілів з різними люками, очевидно, думають про зручність заправки по всьому світу. Але в Росії і Європі продаються переважно корейські Chevrolet, але вони в основному правильні.

Виявляється, що наша частина світу схильна до правильного положення люка, і якщо вона не була для Hyundai / Kia і пари азіатських моделей, домінування «право» буде майже повністю. Саме тому на лівому боці колонки зазвичай довгає станцію. І часто ручні автомобілі мають ліві люки, наприклад, Nissan Wingroad. Це призводить до того, що розташування люка по діагоналі від рульового колеса має деякі переваги.

Особисто я люблю цю верстку, оскільки вона дозволяє приїхати ближче до колонки і відкрити двері водія, не боятися доторкнутися до бордюру або безпеки. Є також гіпотеза, яка одночасно, бензинові пари, швидше за все, вводять кабіну через двері, і навіть що при заправці автомобіля з каністра на шосе, є менш шанс бути під автомобілем. Висновок очевидний: праві люки диски. І не сперечатися.

Як визначитися з вибором виробників? Я думаю, що це політичне питання, небагато, не мало. Ось Kia і Hyundai виросли під боком Японії і, очевидно, на перший погляд до неї, мати, забуваючи, що в Японії кермовий круг знаходиться на іншій стороні. Ссанг Йонг, в теорії, був вирощений Мерседесом, а лівий хетч став своєрідним викликом до Старого світу.

Chevrolet, придбавши Daewoo, відразу подивилися в Європу, і так як Deu були з правими люками, вони залишили його як це - для Європи це знайоме.

Toyota Aygo і GT86 на відміну від інших Toyota мають ліву люку, але ось, очевидно, відсутність незалежності моделей впливає: перші акції з Peugeot 107 / Citroen C1, другий – з Subaru BRZ. Форд може виготовити ліворучну Fiesta, оскільки це одна з найпопулярніших в Європі – зменшити черги на АЗС. Після того, як другий естселер Ford Focus є «правою рукою».

Ще одна причина, чому виробники гравітують до одного варіанту, є звички замовника. У Європі цінується лояльність бренду. І для того, щоб не заплутати споживача, краще робити люки на одну сторону. Я впевнений, що обслуговування клієнтів стикається з відсутністю газу в новому автомобілі.

Є також відчуття, що ліві люки найчастіше зустрічаються в Європі в жіночих моделях. Може бути так євро-блондинки менш плутані, де шукати газовий бак?

З Я часто приводила інші народні автомобілі, місце розташування люка, що використовується для вирішення проблеми: які сторони приводять до АЗС? Тоді хтось запропонував невеликий трюк: паливний лічильник поруч з іконою станції, як правило, має непристойну стрілу-дельти, що вказує на напрямок пошуку.

JavaScript licenses API Веб-сайт Go1.13.8

все

Джерело: