Міні комп'ютер - міні огляд

Відносно недавно дешево (від $30) міні-комп'ютери на основі системи Android прийшов на ринок. Кілька тижнів тому я отримав один з них — iMito MX1 — і вирішив поділитися враженнями — про і мінуси.

Технічні дані:
Ціна: $63
Вага: 47 грам
Rockchip RK3066 1.6Ghz Cortex A9 Dual Core
Оперативна пам'ять: 1 GB DDR3
ROM: 8GB
English, Українська, Français...
Мережа: WiFi 802.11b/g/n; Bluetooth
Графіка: чотириядерний GPU, Mali400,1080P відео (1920*1080). 3D акселератор
Інтерфейс: 2xUSB, 1xUSB-power, MicroSD до 32GB
9 зображень

2. Виробництво Китаю. Щодо того, як я розумію (найбільш?) всі ці так звані MiniPCs або Android наклейки зроблені в Китаї. Трансфер безкоштовно, займає 2 тижні.

По суті, це телефон Android, з якого знімався дисплей, телефонна мережа і GPS були вимкнені і процесор був встановлений швидше. Якщо у вас є програма, яка працює на телефоні Android, вона також буде працювати на цьому комп'ютері.

На фото показано вводи: повнорозмірний USB, мікро USB для підключення живлення, інший мікро USB, слот для карт microSD. На іншому кінці є стандартний HDMI, роз'єм або через короткий прикріплений кабель HDMI. Зображення і звук переходять через HDMI.

р.

3. У Всередині цього пристрою прості. Дріт кріпиться Wifi антена, яка є металевою пластиною. Здається, що пластина торкається металевого тіла, і сама тіло служить антеною. Це найсвіжіші точки цієї моделі (більше нещодавно).
ПС: Я був занадто лази, щоб розібрати, взяв фотографію розібраної коробки тут.

4. У Я використовую пристрій безпосередньо з телевізора - так що він не потрібно окремо вимкнути і вимкнути. Є BUT - пристрій тягне досить великий струм, з ним поставляється живлення USB для 2 ампер. Але мій Samsung, як вистачить їжі.
30 секунд. Після цього звичайний екран для андроїда 1080p. На дно кнопки для швидкого керування гучністю і т.д. Як правило, ви можете встановити будь-який андроїд додаток з PlayStore - як на вашому телефоні. Як правило, є кілька екранів.
Контроль - за допомогою миші (і клави) - в цьому наборі не приходять. Я купив мишу і ключ для 2.4 ГГц з донголом за $ 10, застрягти донгл в USB в пристрої і відразу працював. Миша Blutus повинна йти без донора (Я не спробував себе), тому що розмиття в пристрої вбудована.
В принципі ключ не потрібно - можна набрати мишею, оскільки м'яка клавіатура видається як на телефоні.

р.

5. Умань Якість картини на телевізорі samsung 42 incha відмінна. Не існує ніяких паличок при грі MKV файлів з роздільною здатністю 1080p, вона йде гладко і чітко - як на мій розмитий програвач.
Програма Antutu Benchmark надає швидкість "Score 8045", яка дуже добре, як я розумію.

р.

5. Умань Інтернет-браузер.
Я кладу хрому, я не пропускаю проблеми.

6. Жнівень Інтернет: проблеми
Це найслабша точка пристрою. По-перше, антена в ній - добре, немає (див. вище). Ви дійсно повинні бути на відстані 2-3 метрів лінії зору від маршрутизатора (У мене є Cisco E2000), прийом гірший, ніж на телефоні. У мене є відстань 4 метрів і стіна в між собою - ви можете серфінгу в Інтернеті, але дивитися фільми безпосередньо з настільного комп'ютера або Інтернету - ні.
Що потрібно зробити:
1,1 км Встановлення прошивки dd-wrt на маршрутизаторі. Все пробігло набагато швидше. Мегатінг dd-wrt!
2. 2.4GHz USB-dongle для миші і klava, здається, заважати Wifi, підключений донор через метр USB розширення ($ 1) і вішати його з іншого боку за телевізором.
3. У Покладіть зовнішні спрямовані антени (9 дбі) на маршрутизатор замість внутрішнього (1,5 дбі), малюнок праворуч. В результаті цих танців з алмазним сигналом троянди близько 10 дбі (ліворуч) і пристрій нечіта на повній швидкості. Я мав свердлити пару отворів в маршрутизаторі і витрачати $10 на антени і проводки (всихати).
4. У Запуск передавача в маршрутизаторі не економить - переривання відбуваються через слабкий передавач в міні-ПК, тобто маршрутизатор не отримує відповідь підтвердження від нього.

7. Про нас Після цього інтернет-телебачення «Росія Free TV», де є 100 каналів, переважно російська, але є також BBC World News і т.д., працював плавно. Онлайн-сервери, такі як Netflix, відображаються в HD роздільній здатності.

8. У І нарешті фільми з робочого столу через м'яч.
Існує така річ: виходить, що сервер Windows (повідомлення) працює на протоколі Самба і з якоїсь причини швидкість передачі даних на Андроїд не перевищує 844 кВ / с. Перевірити два різних маршрутизатори та 3 пристрої для Андроїд (телефони) – всюди 844 kB і bast при завантаженні файлів з загального каталогу. У цьому випадку Windows paw насоси файлів через те ж, що з тих же каталогів з свистою (6 Мб / с). Якщо у кого-небудь є ідея, чому, покажіть мені.

Тим не менш, можливість охопити проблему - поставити сервер Самбар і поділити той же каталог на локальній мережі як веб-сторінку. Швидкість відразу розігрівається 3-4 рази і ran MKV припиняє фільми на 1080p і стиснення десь 155,000 bps. Самбар сервер на робочому столі разом з відеоплеєром MX на міні-ПК також дозволяє перемочувати фільм назад і вперед (декі прості веб-сервери не підтримують цього).

9. Навігація Вирок:
Якщо вам подобається ідея і функціональність пристрою, але це буде використовуватися на певній відстані від маршрутизатора - не беремо цю модель і подивіться на моделі з зовнішнім антеном (на Amazon і на ебать є такі).
Зареєструйся Телефон Android працює з Інтернетом в цьому місці – якщо телефон не має достатньо інтернету, то iMito не працюватиме ні. Перевірте фактичну швидкість завантаження файлів, і як телефон показує фільми, які ви будете дивитися.

Що я хотів про це Android TV, що ви можете завантажити будь-які кодеки та проги. "Smart" телевізори з медіаплеєрами зазвичай не гнучкі - деякі шоу, деякі не, завтра новий стандарт стиснення виходить - і змінити телевізор. У мене є один такий "розумний" телевізор - один з нього, він може, і крок зліва - прибув.
Кінець.

Джерело: