Куріозність готується до вивчення нової частини Марса

11 фотографії + відео
Останнім часом на планетарних дослідженнях стала значна подія: на Марсі пробурила перше місце. Це було зроблено не для цілей, які ви думали пам'ятати виробника роверу, але для отримання зразка від глибини, де він залишився незмінним від зовнішнього впливу. Але буріння тільки половина бою. Необхідно підготувати зібрані скелі для завантаження в дослідницькі інструменти, і вони дуже затребувані.

Перша свердловина на Марсі була тестом. Цікавість заглиблюється тільки пара сантиметрів, а скеля, яка накопичилася в бурі під час роботи – виливається. Але перевірка показало, що всі системи працюють нормально, ви можете свердлити. І наступного дня НАСА виконала свою давню мрію інфільтрації Марса.

американці вже давно прогулялися в цій точці. Вони навіть підготували спеціальну композитну ілюстрацію інструментів, які були введені в глибині Мартину різних поколінь транспортних засобів. На лівому – результат роботи РАТ-роверсу Духа та оппортуності. Незважаючи на те, що це також свердлиться стежка, але цей інструмент більш схожий на щітку з твердими грудями, ніж свердло. У центрі знаходиться стежка відра Фенікса Lander — пристрій, який кладе кінцевий кінець до питання про те, чи є вода на Марсі. З відро з зубами він не з'явився на поверхні Марса і знайшов водяний лід. Але він зробив його в полярних регіонах, щоб повторити такий подвиг Curiosity не блискав. І, нарешті, свіжі пов'язані добре ... з глибиною 7 см.

Так, всі ці голосні слова про епохальну подію виражені про отвір 7 см глибоко. Але, як кажуть, головне не довжина дрилі, але можливість його використовувати. І НАСА каже, що це було навчання з 2007 року, тому він готовий вбити Марса в будь-який час.

Я вже говорив про принцип роботи свердла Curiosity, але приготував нову гарну ілюстрацію її пристрою, щоб він не був повторним. Я думаю, що це свердло може бути викликаний «злиттям для каменів», оскільки принцип роботи аналогічний. Буріння вставляється каменем, а кам'яна крихта всередині дрилі починає підніматися вгору, як рідина після шприца.

Підняти, по спіральних пазах бури, грунт надходить в камеру, з якої, через трубку, переміщається в інструмент CHIMRA. Я згадав її раніше. Тут я коротко доторкнувся до його опису. Його основне завдання - просіяти через грунт, зібраний відро або коричневим.

Підготовка необхідно для внутрішніх інструментів для вивчення гірничо-хімічної та ізотопічної композиції: CheMin та SAM.

Вимоги до розмірів частинок є найбільш струнким для CheMin, SAM простий - він не відправляє твердих зразків за межі плити. Але для чеміну, частинки потрібні не більше 150 мкм (0.15 мм). Але, так як підготовка здійснюється одночасно для обох пристроїв, грунт ретельно підготовлений.
Збираються стружки в результаті буріння:

р.

Після того, як в Чеміні, піддається гоління і просіванню через тонкий сито, що вирізати все більше 150 мкм. Через кілька днів після завершення роботи ця робота завершена.

Крім того, Curiosity продовжує виглядати на своїх камерах. Чорний і білий постійно намагається побачити хмари і зловити порошкові торнадои, але так далеко не загартувати. І кольорові твори на пейзажах. Атмосфера була очищена після буріння пилу, а тепер красиві схили галявого кратерного валу знову доступні для перегляду.

Джерело: