Присоединяйтесь к нам в социальных сетях!

Следите за обновлениями и получайте порцию позитива каждый день:

Facebook Telegram Pinterest ВКонтакте

Як зняти сніжинки

Фотограф Алексей Клятов захоплює фотографії сніжинок. Завдяки йому ми можемо побачити докладно, як красиво вони дійсно є. Всі вони різні.

Під витоком підбір сніжинок і авторський опис того, як він був знятий.

2,2 км

р.

3. У

4. У

5. Умань

6. Жнівень

7. Про нас

8. У

9. Навігація

10.

54340.

11.

12.

Стрілка сніжинок

З місцем, щоб стріляти, я був щасливим - це будинок неглазований балкон на верхньому поверсі, більше половини - у відкритому повітрі. Я іноді стріляти під кутом на вовняній тканині в природному світлі, але частіше на склі, сяючи через світлодіодний ліхтарик на зворотному боці.

На підлозі балкона надягаємо збочену табуретку з ніжками вгору, на ніжках бороди кладемо шматочок пінопласту (високе ковзання), на них - лист склянки з книжкового гельфа. Минулого року він знімав Powershot у стандартному макрорежі. Для цього з маленької содової пляшки розрізають середню частину у вигляді труби 5,5 см. Висота була обрана таким чином, що об'єктив камери застрягнула в трубку не досягла дна 1 сантиметра (це мінімальна відстань фокусування A650 в макрорежимі). Над вибраною сніжинкою я поставив цей циліндр з камерою, лінза виглядає вертикально. Ви можете стріляти з затримкою 1-2 секунд після фокусування і серії, щоб видалити руки і не було руху і зрушень. Я поклала сніжинку зі скла. Бланк світиться через два шари білого поліетилену з пакета, щоб вирівняти освітлення і запобігти різкому склінню. Світло досить стріляти в повній темряві при мінімальному і короткому впливі.
Цей рік зробив макропрефікс з зовнішніми оптиками - Helios 44M-5 від Zenit. Для цього він взяв дошку ~30 см довго, зафіксував інверторний Helios на ньому (з задньою лінзою до сніжинок, передньої до камери), намітив і просвердлив отвір в дошці під болт, підходить для розетки тринога камери. Камера розміщена на дошці так, щоб об'єктив був розширений до максимального комфорту відпочинку на Helios і виглядав на її передній об'єктив. Потім він фіксується гвинтом через дошку і додатковим металевим кутом приклеюється до дошки і шматком дроту так, щоб він не перемістився в будь-яку сторону. На зворотному боці Helios викручують три кільце з вузьким розширенням Zenitovskaya, він виявився тільки правою фокусною довжиною (2,5-3 сантиметрів від лінз). Місце приєднання об'єктивів один до одного було закрито зчепленням чорного поліетилену від світло-сніжних і крапель. Весь дизайн виявився досить міцним і стійким підставками вертикально з об'єктивами вниз. Просто покладіть його на скло над вибраною сніжинкою, зробіть на максимальному оптичному збільшенні (6х) замість макросу, добре працює автофокус.

13.00 р.

Я спробував цей дизайн для зйомки під кутом на тканині, поставивши щось тверде під далеким кінець дошки, щоб стріляти під прямим кутом, знімаючи руку. Магніфікація і деталь значно краще, ніж стандартний макрос, але глибина поля невелика навіть на вузькому апертурі. Так ви повинні зробити принаймні 3 кадри на сніжинку, орієнтуватися на центр, поблизу і далекого краю і зробити фокус стека.

14.

15.00 р. Збільшення Helios:

76477618

16.00 р. Комплект:

Джерело: prophotos-en.livejournal.com/1555966.html#cutid1

Джерело: