Як зняти сніжинки

Фотограф Алексей Клятов захоплює фотографії сніжинок. Завдяки йому ми можемо побачити докладно, як красиво вони дійсно є. Всі вони різні.

Під витоком підбір сніжинок і авторський опис того, як він був знятий.

2,2 км

р.

3. У

4. У

5. Умань

6. Жнівень

7. Про нас

8. У

9. Навігація

10.

54340.

11.

12.

Стрілка сніжинок

З місцем, щоб стріляти, я був щасливим - це будинок неглазований балкон на верхньому поверсі, більше половини - у відкритому повітрі. Я іноді стріляти під кутом на вовняній тканині в природному світлі, але частіше на склі, сяючи через світлодіодний ліхтарик на зворотному боці.

На підлозі балкона надягаємо збочену табуретку з ніжками вгору, на ніжках бороди кладемо шматочок пінопласту (високе ковзання), на них - лист склянки з книжкового гельфа. Минулого року він знімав Powershot у стандартному макрорежі. Для цього з маленької содової пляшки розрізають середню частину у вигляді труби 5,5 см. Висота була обрана таким чином, що об'єктив камери застрягнула в трубку не досягла дна 1 сантиметра (це мінімальна відстань фокусування A650 в макрорежимі). Над вибраною сніжинкою я поставив цей циліндр з камерою, лінза виглядає вертикально. Ви можете стріляти з затримкою 1-2 секунд після фокусування і серії, щоб видалити руки і не було руху і зрушень. Я поклала сніжинку зі скла. Бланк світиться через два шари білого поліетилену з пакета, щоб вирівняти освітлення і запобігти різкому склінню. Світло досить стріляти в повній темряві при мінімальному і короткому впливі.
Цей рік зробив макропрефікс з зовнішніми оптиками - Helios 44M-5 від Zenit. Для цього він взяв дошку ~30 см довго, зафіксував інверторний Helios на ньому (з задньою лінзою до сніжинок, передньої до камери), намітив і просвердлив отвір в дошці під болт, підходить для розетки тринога камери. Камера розміщена на дошці так, щоб об'єктив був розширений до максимального комфорту відпочинку на Helios і виглядав на її передній об'єктив. Потім він фіксується гвинтом через дошку і додатковим металевим кутом приклеюється до дошки і шматком дроту так, щоб він не перемістився в будь-яку сторону. На зворотному боці Helios викручують три кільце з вузьким розширенням Zenitovskaya, він виявився тільки правою фокусною довжиною (2,5-3 сантиметрів від лінз). Місце приєднання об'єктивів один до одного було закрито зчепленням чорного поліетилену від світло-сніжних і крапель. Весь дизайн виявився досить міцним і стійким підставками вертикально з об'єктивами вниз. Просто покладіть його на скло над вибраною сніжинкою, зробіть на максимальному оптичному збільшенні (6х) замість макросу, добре працює автофокус.

13.00 р.

Я спробував цей дизайн для зйомки під кутом на тканині, поставивши щось тверде під далеким кінець дошки, щоб стріляти під прямим кутом, знімаючи руку. Магніфікація і деталь значно краще, ніж стандартний макрос, але глибина поля невелика навіть на вузькому апертурі. Так ви повинні зробити принаймні 3 кадри на сніжинку, орієнтуватися на центр, поблизу і далекого краю і зробити фокус стека.

14.

15.00 р. Збільшення Helios:

76477618

16.00 р. Комплект:

Джерело: prophotos-en.livejournal.com/1555966.html#cutid1

Джерело: