Незабаром всі товари будуть дешевше 10 разів

Чому чорнило принтер чорнила найдорожчою рідиною на планеті? Оскільки вони виготовляються з суміші місячного грунту з кровом американських незайців?

Ні. Оскільки виробники принтерів поставляються в собівартість чорнильних витрат для маркетингу, реклами, зарплати топ-менеджерів, мережі дилерських товарів та інших речей. Трохи, звичайно, йде на офіційне вимова – для наукових досліджень.

Реальна вартість чорнила становить принаймні 60 разів менше – це різниця, яку ви отримуєте, якщо ви заміните оригінальні картриджі в принтері inkjet з напівpirate CNHR.

Ми розуміємо, що ціни на майже всі товари на 10 до 100 разів вище. В останні століття манкінд зробив величезний прогрес науки і техніки. Потенціално підвищується продуктивність за замовленнями величини. Однак середнє землеробство все ще змушене відірвати гупку на 8 годин на добу, щоб заробити на сором'язливій якості їжі і близький кут в погано нагрітому бетонному канелі.

Я повністю погоджуюсь з Анатолієм Везерманом: якщо невидима рука ринку коли-небудь працювала, то тепер явно застаріла.

Ще один приклад з комп'ютерного поля: зарядка. Ноутбуки виробляються з семидесят дев'ятнадцять років - понад тридцять років. Тим не менш, ми не бачили нічого, як стандартна зарядка для ноутбуків. Незважаючи на те, що це буде здаватися — що простіше погоджуватися на форму роз'єму та інших технічних параметрів. І відразу ж вирішили багато проблем: до можливості зробити в гніздах додатковий гнізд для ноутбуків і телефонів ... Невидима рука ринку робить нас різними.

Скрізь ми розглянемо однакову картину. Великі підприємства свідомо зіпсують свої продукти, щоб мати можливість зберегти прибуток на цікавий рівень для себе. Класичний приклад - одноразові, швидкозламні речі. Корпорації вигідні тільки постійні клієнти, а якщо товар, що продається замовнику, буде служити йому протягом 20 років, він не стане постійним клієнтом: він буде купувати товари один раз і використовувати їх до кінця.

Отже, якщо хтось наїв підприємцю раптом вирішує виробляти дійсно якісні речі, протягом декількох років його клієнти будуть виходити і він буде йти банкрутом. І тоді клієнти згадують з жалю: «Хто, тридцять років тому мій батько придбав такий і такий пристрій, він все ще працює».

Це однаково вірно для продуктів харчування, побутової техніки та інструментів ... майже всі товари масового ринку можна придбати в магазині. Вибір сучасного покупця простий: або купити шати 20 разів дорожче, ніж це коштує, або купити якісну річ ... але платити за неї вже з обманом не 20, але 50 разів. Тому що якщо майстер продає свою якість продукції дешевше, він не буде стояти змагання з активно пропагованої шини.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів. Пластиковий бак шайби на мій автомобіль коштує шість тисяч рублів. На скільки хороший пучок, що складається з декількох сотень частин і містить багато разів великих обсягів матеріалу.

У той же час я далеко від ідеї виклику продавців або виробників танкових ваг. Я повністю розумію, що поточна система ринкових відносин залишає їм дуже мало місця для маневру: якщо вони не грають правилами і знижують ціни, вони дуже швидко перейдуть в червоний і йдуть банкрутом.

Навігація Що я отримую.

Зараз так званий «покупець» швидко стає модним – збір грошей звичайними людьми для проектів інтересу до них. Наприклад, на початку року було завершено збір коштів на відпочинок знаменитої гри Elite, яка восьмих-невинах назавжди зареєстрована в серцях десятків мільйонів людей. Люди додали більше двох мільйонів доларів, а розвиток гри вже ведеться: habrahabr.ru/post/164757/

Крім того, Kickstarter збирає гроші на зйомки, випуск різних фурнітурних технічних пристроїв та інших незвичайних проектів, таких як домашній тривимірний сканер. Заява полягає в тому, що цей спосіб фінансування підходить для створення чогось нового, для реалізації божевільних ідей для яких інвестори не виділяють грошей.

Однак, я припустимо, що дуже скоро кошти через багатофінансування почнуть отримувати найбільш поширені фірми: в першу чергу виробники різних корисних речей в повсякденному житті.

Припустимо підприємець знає, що якщо він кладе болт на маркетинг, він може зробити цегли Lego в 20 разів дешевше, ніж вони вартість, і без втрати якості. Звичайно, для хабарів для менеджерів роздрібних мереж, для різнокольорових упаковок і рекламних грошей він не буде ... але він може добре виходити з цим проектом людям, щоб допомогти йому отримати необхідну кількість для організації виробництва.

Це взаємовигідна угода. Підприємець отримує інвестиції і надійний канал продажів. Покупці отримують товар, який необхідний при дуже низькій ціні і, найголовніше, впевненість в якості даного виробу. Виглядає більше робочої моделі. Модель, з якою старий кроковий бізнес - "нині 10% більше і немає хлору" - просто нічого не може зробити.

Дійсно, ми так звикли до того, що продавці товарів, які нас припинили реагувати, ми розглянемо щось нормальне. Коли ми дізнаємося, що cola вигорає шлунок, і жувальної гумки не допомагаємо з карієсами, ми навіть не здивовані: такі правила гри, великий бізнес повинен обдурити великий, інакше це не вижити.

Однак ця ситуація повністю аномалій. І, як тільки люди мають вибір – купити дорогий шайба з правого кроку або купити дешеві якісні речі від людей, які люблять свою роботу – речі будуть дуже швидко змінюватися.

Ця нова модель може бути застосована практично для всіх товарів і послуг: від їжі до послуг таксі. Таким чином, якщо вона працює на національному масштабі, ми будемо звільняти величезні ресурси, які можна витратити принаймні на будівництво лікарень, на рейсах до Марса, або на будівництво ідеальної дороги по всій території РФ.

ПС. Я збираюся попросити «дорожча рідина на планеті». +7 (495) 780-09-42 доб.200-80

Фриц Мойсевіч Морген

Джерело:

Категории

Смотрите также

Новое и интересное