Кожен нормальний хлопчик в СРСР, граючи з автомобілями, мріяли купити все, що він хотів - від велосипеда до літака. Я не був винятком. У 1980-х роках діти, особливо в провінції, мали дуже мало якісних іграшок. В основному асортимент районного центру «Дитячий світ». І рідкісні щасливі люди мали модельні автомобілі, привезені з країн соціалістичного табору або, Богові, навіть від капіталістів! Таких моделей варто їх вага в золоті, а їх власник був в спеціальному положенні. Вони завжди хотіли грати і бути друзями з ним. І все для того, щоб мати можливість утримувати блискавку Cadillac або Chevrolet, ідеально підійде в мініатюрі. Що стосується мене, я завжди захоплюючу класику нашої автомобільної промисловості - 21-й Волга, Перемоги або Москвич 1950-60-х років.
03 мар
04 мар
р.
Знайти і купити дитячі мрії
Ці гладкі вигини тіла і злегка запалені форми з дитинства вражають мене своєю витонченістю і точністю деталей. Спеціальний шик - блискучі хромовані колодки і бампери, які дозволяють сонячним пучкам в чистому вигляді. У мене була мрія, коли я виріс, щоб купити класичний автомобіль.
, Україна
Безтурботна дитяча мука, з подальшим навчанням, технічним школам, інститутом. Тоді був голодний і божевільний 1990-ті роки. Багато в житті змінилися і миготливі – і друзі, і дівчата, і хобі. Робота і заробітна плата змінилися, від роботи бенгару на фабриці взуття в Ліді, щоб краще отримати прибуток на її європейській швейній компанії в Мінську.
Одну мрію залишалася нестерпним - отримати викарана машина з дитинства батьків. Я почав шукати класики. Я зроблю бронювання, яке за цей час замінив десятки сучасних автомобілів різних цінових категорій, від роботи Volkswagen T2 до Mitsubishi Pajero в останньому генеруванні. Вони були власноруч. Деякі навіть залишили хорошу пам'ять про себе завдяки надійності та довговічності. Але ці автомобілі не мали головної речі - зест і душа, які я хотів би в першу чергу.
Почати пошук снів на стандартних і всіх відомих сайтах (включаючи Онлайнір), газети, я швидко переконаний, що пошук і покупка гідної копії не буде легко. «Волга» і «Вікторія». А ті, які були в більш-менш толерантному стані, були гідні новим Самандом або Дауууо Матісом.
Крім того, згідно з нашими агрокомайзерами, застосування шпаків шпаклівки на проблемних місцях і розпису з бюветом на вулиці в дощі автоматично переносять свої автомобілі до категорії «реаретсето» (збережений) і давав причину згинання неадекватної ціни. Я вирішив залишатися на «Москвич» другого ряду: він найбільше сподобалося мені зовні.
р.
Я вирішив розширити географію пошуків і проводити їх не тільки в столиці, але і в регіонах. Все на фото здавалося б добре, на ретельному перевірці виявилося, щоб бути рубішним, було потрібно тільки піднятися під дном. Дуже часто такі машини використовуються в сільських районах, щоб зберігати непотрібні шматки або навіть як курчатий кооп! Залишки оптики і скла були ретельно знищені дітьми під час гри каменів в "воєнний". Тексти пісень, а це означає: Але удачі, нарешті, посміхнувшись на мене.
У Борисову я знайшов в землі «Москвич-403» 1964 року, ретельно прогулював місцевий спавн - без двигуна, кабіни. Трави виросли з-під витяжки, на даху знаходилися мощі, а в тулуб мешкали роги. Тексти пісень, а це означає: Але тіло дивно ціле і не загнуто.
Ціна за мрію поступово змінюється від 500 до 60 доларів. Люди не повірили, що будь-який бажаючий купить, що це було викликано автомобілем. Вони навіть планують орендувати автомобіль для металобрухту. Доброго дня. Я купив його і приніс її до Мінська. Не обмежувався радості. У мене була припливна посмішка на обличчі. Всі мої родичі та друзі, коли вони побачили, що я купив, привітав погляд, що сказав: «Що ви купили, ти ідіот, це паличка ягняти?» Ххххххххххх
Тепер трохи нудна і нудна інформація про цю модель, яка цікавиться. МЗМА - Московська рослина малогабаритних автомобілів, потім перейменована АЗЛК і тепер не існує. 403-й Москвич не відрізнявся від попереднього 407 і був виготовлений з 1962 по 1965 роки. Обсяг двигуна 1360 см3 (45 к.с.). Максимальна швидкість 115 км / год. Прискорення до сто - 36 секунд. Ця вартість автомобіля в 1962 3200 радянських рублів. Виявлено експортну версію, яка відрізнялася наявністю бічних дзеркал заднього огляду, різною радіаторною решіткою, бічними формами, хвостовиками, «пті» стовбура і, відповідно до ромерів, найкращою якістю збірки.
Відшкодування Фенікса з ashes
Трохи прохолоди від перших емоцій я окреслюв план подальших дій і що хочу вийти з автомобіля:
1,1 км Зовнішній вигляд залишити завод, без агротехніки і принцип "що я купив, приклеював". Салон також оригінальний, але виготовлений з сучасних матеріалів. Фарба для виготовлення двох кольорів, як на заводі, тільки з використанням якісних імпортних матеріалів.
2,2 км Нативний двигун не захоче через низьку потужність і арахіті. Я вирішив вибрати запальний V6 або V8 (Я не можу стояти, коли автомобіль не збирається). Згодом виявилося, що 8 циліндрів занадто багато.
3. У У сучасних пристроях було заплановано лише музичні камуфляговані під панелями, а також сигналізації, як мінімум, від місцевих панків.
4. У У салоні планується залишити сім'ю, змінивши його матеріали до сучасних.
Спеціально для відновлення дитячих снів було вилучено просторий і сухий гараж 8 на 10 метрів. Грандіозні роботи планувалися з повним демонтажом того, що залишилося тіла, піскоструминні до металу і подальшою реставрацією інтер'єру і зовнішніх частин. Я вирішив зробити всю роботу самостійно, не перевертаючи і не довіряючи їх людям, для яких мій сон стане банальним «більше» замовлення.
Так робота кип'ятіння. Тіло було повністю гомілково. Вони перенесли його в пісочну камеру. Після відкриття невидимого до очей вогнища дрібної корозії. Все було очищено - кожен міліметр, включаючи приховані порожнини. В кінці їх відразу обробляється якісним грунтом, пропустив «антикор» знизу і в арках.
Вже трохи збираються тіла, ретельно підібрані не кращими представниками Бориспільської молоді. У Росії, Україні, Казахстані та навіть у Сполучених Штатах Практично все, крім технічної частини, ставляться строго оригінальні і тільки в відмінному стані. За замовчуванням всі літаки особисто клеїли вручну з вібраційною шумоізоляцією.
Підготовка і фарбування були проведені самостійно, на трьох стадіях, з залученням друзів, які знають, як якісно вибрати колір, зерно і фактуру фарби. Спочатку запланована розмальовка з одним кольором вирішила замінити двоколірний колір - вийшло шикарно і не полоковато. Колір, звичайно, був обраний в діапазоні, що використовується рослиною в далекі часи.
Підвіска була встановлена з BMW 3-Series. Я мав повністю відрізати рідну «обличччю» і зварити з BMW, збільшити жорсткість обертів тіла. Далі зварений елемент регулювався на заводські розміри і вішали з елементами тіла.
55733517р.
В цілому, мова йде про тіло, ми можемо сміливо сказати, що автомобіль став обрамлений: всі несучі і силові елементи були значно зміцнені, а дно автомобіля отримала закриту раму живлення, яка виготовлена з потужних сталевих елементів. Підвіска легенди німецької автомобільної промисловості забезпечує відмінну стійкість при високих швидкостях і чіткій гальмуванні на будь-якій поверхні, вологій або сухому.
Спочатку встановлений двигун Ford 2.9 EFI. Через кілька місяців водіння, якось відхилявся. Він був використаний для цього, і він, здається, що він не збирається. Змірявши простір витяжки, я прийшов до висновку, що можна встановити щось цікавіше - "Для" 4.0 V6 EFI. Цей двигун був встановлений на за кордоном Ford Mustang і Провідника. Це найкращий варіант для крутного моменту і живлення, тому що більш потужний просто перенести мостовий редуктор на перший день. Головний критерій вибору двигуна був його розмір, тому що неможливо було поставити що-небудь ще в мініатюрному просторі округу - потрібно буде пиляти тіло.
49
До речі, мотори та навіси, а також електропроводки обладнані таким чином, щоб не було вільного простору. Все було вимірено і пристосовано до майже міліметрів. Деякі вузли були встановлені трохи вище або нижчими, щоб не зробити регулювання висоти витяжки або крила. Хоча є ще багато сперечників, які готові зробити ставку, що я не можу вписуватися в невеликому просторі під витяжним двигуном від величезного американського SUV Ford Explorer.
Салон був повністю демонтований і вишитий друзями, які практикують аналогічну роботу. Вони вирішили відновити старий, адже сучасний аналог призведе до втрати чарівності і чарівності 1960-х років. Рамки сидінь посилені новими сталевими пластинами, вставлялися нові джерела, а всередині них - подвійні, щоб надати більший подушку і еластичність. Зовні шкіра спокійних світлих кольорів була використана в кольорі автомобіля, пришита шовковою ниткою (замочена в воску для міцності). Виявилося чудово: не дуже м'який, звичайно, але без втрати комфорту можна приїхати 500 км в час, який досить не вистачає.
21.
22.
Майже всі двері, крильця, витяжка, кришка багажника знайшли абсолютно новий в заводському грунті в різних частинах колись потужної і єдиної СРСР. Всі відправлені поштою в посилках. Однак, коли збір автомобіля мав багато елементів тіла, щоб покласти рідний, старий. На всіх радянських автомобілях тих років розміри однакових елементів тіла відрізняються 1-2 сантиметрами. Це нормально. Наприклад, нові передні крила були довше рідних 3 сантиметри! В цілому, в той час як зазори були видалені, "Москвич" добре збиваються нерви.
, Україна
24.
25.
499.00 Р
26.
Фінальна збірка була прихована установка сучасного потужного аудіообладнання з підсилювачами, сабвуфером, кросоверами та відповідним головним обладнанням. Разом з відмінною вібраційною і шумоізоляцією, можна досягти практично ідеального звуку.
Для того, щоб отримати праву музику, мені довелося купити розбиті види спорту Audi в Америці, тіло якого не вдалося відновити. Двигун і коробка були пошкоджені, але автомобіль набивається ультрасучасним звуковим обладнанням, яке в найкоротші терміни до настання нещасних випадків було встановлено в ньому деякі американські студії лиття. Не вдалося купити подібне обладнання, адже ціна була порівняна з вартістю однокімнатної квартири в Мінську.
28.
У той час, коли все випав з руки і хотіли кинути проект. Вже кілька разів були сині і депресія, деякі зміни були складними, Весь вільний час, всі вихідні, і часто останні вільні гроші. Криза. Майже всі роботи припинили, і так робили I, звичайно. Тож я нарешті отримав більше часу з вихованцем. Багато разів довелося відмовитися від купівлі, сказати, нові джинси або відпустка поїздок на користь шматка оригінального хрому або елемента екстер'єру тіла - він був відправлений поштою з Москви таким же "ман'ям" як І.
В результаті М-403 виявився, як я наказав, вовк в одязі овець! Ніщо, але користувацькі колеса, більш широкий (205 мм замість 155) і низькопрофільні спортивні шини надають їй потужну і швидку машину з сучасним набиванням під витяжкою і елементами спорту BMW від початку 1990-х років. Всі зміни офіційно зареєстровані.
Не відрізає машину наших батьків і дідів, мрія радянського літнього інженера, від мого швидкого аналога.
32.
1663181
33.
Нарешті, після трьох років болить роботу, мрія дитинства прийшла до проходу. У день, коли він почав і, дихаючи дим від вихлопних труб, басовіто розводять з його чотирилітровим серцем, я ніколи не забуджу! Тоді я кинув грандіозний бенкет з феєрверками, шампанським і шашпанським шампанським. Всі друзі, які більше не сміються на моїх підробках, але подивилися на результат роботи і неспокійних ночей поважно і здивовані, погладжують плавні контури тіла і по черзі знімаючи знімки з прикрасою «Москвич». Дуже приємно!
Універсальний покращений настрій
Реставраційні роботи над. Літній приїхав, а приємні поїздки на старому місті почалися, до дачі, а також всілякі ретро-виставки і збори. Зауважте, що я зроблю свою першу «додатку» подорож до міста на день шлюбу. У цей момент завершення роботи довелося прискорити. За останні ніч вмонтовано вишитий інтер'єр, дверні вагонки та декоративні елементи. У день весілля я гордо поїхав на голову автокада на моєму малюку, зловила дивовижні погляди пасерів-by. Він добре пішов, без збою.
Щоб сказати, що Москвич привертає увагу громадськості, щоб нічого не сказати. Постійна увага від автомобілів, що знаходяться неподалік від потоку і пасерів-by, кожен вказується пальцем, з фотографіями. При заїзді до супермаркету варто залишити автомобіль в автостоянці і відправитися в супермаркет на 10 хвилин. Спочатку було трохи стресових, але потім я звик до неї. Я радий, що наші люди цікавляться класикою.
Динамічність - hurricane-like. Тракція відмінна, практично без одноразових поворотів. Повторно зловили несподівані погляди власників сучасних автомобілів, при натисканні газового педалі і при швидкості потоку 100 км / год миттєво прискорюють до 200 км / год, залишаючи позаду сучасних автомобілів.
На швидкості 200 км / год ви відчуваєте абсолютно комфортно, автомобіль гладкий і не провисає. Утеплення шуму є великим. Аеродинамічний опір менше навіть деяких сучасних моделей. Хочу сказати, що я дозволяю себе їздити, порушуючи режим швидкості, непристойно і тільки на пустельних дорогах з відмінною поверхнею дороги в денний час і на сухому асфальті.
Постійно намагаючись «затискати» молодими і гарячими «рейдерами» в японській автомобільній промисловості, а не тільки, з невеликими обсягами, такими як 1,6 або 2.0 літрів, але з величезною вихлопною трубою і повністю вішати всі види псаторів і блакитних неонових лампочок на вітрових шайбах. Звичайно, вони не мають шансу. Тільки turbo версії, як Evolution і WRX швидше. Хоча автомобіль не був спочатку побудований як спортивний автомобіль, він дуже хороший, що він вийшов, щоб бути більш ніж німбл. При бажанні задньої гуми триває протягом декількох хвилин, потім опіки і лопці.
Хочу зауважити зв'язок з поліцією трафіку: в 90% випадків, причина зупинки була їх інтересом до автомобіля. Вони дивилися і зацікавили характеристики цієї моделі. Кілька разів навіть, збуджуючись про свою історію, попросіть почати з світла. Звертаємо вашу увагу на те, що у всіх випадках спілкування з інспекторами було поважним і дружнім. Серед них також багато шанувальників автоекзотики і ретроавтомобілів.
Кілька разів брали участь у швидкісних гонках біля Мінського національного аеропорту. Аудиторія була приємно! Жилети, звичайно, є в ударі: ніхто не очікує 60-річного, щоб почати так весело. Після закінчення виграшу автомобіль відразу оточений натовпами любителів гонщиків, а історія вдосконалення ще раз розповіли.
Машина чарівно приваблює очі слабкої статі. Він був дуже гасним. Дівчата зустрічають себе, дуже часто хочуть фотографувати або взяти їзду. Більш того, жінки всіх соціальних strata демонструють зацікавленість - від молочних порід в агро-тауні до лінгвістичного бізнесу жінки, які їдуть на вулицю столиці. Переможці.
По дорозі, коли ваша дружина йде на прогулянку, ситуація така ж: завжди є десятки хлопців, які хочуть зустрітися з власником такої ексклюзивної. Наші ЗМІ демонстрували особливу зацікавленість в машині - мій старий чоловік неодноразово брав участь у зйомки тематичних звітів на телебаченні, а також великого есе в газеті, присвяченому йому.
На рік водіння втомлено пропозиції продати авто, як фривоус, на станції метро в Волошині, від місцевих фермерів, «для тазарів», і цілком свідомо, від об'ємних дяків на преміальних седанах. Остання реальна пропозиція склала 20 тис. США, хоча вартість машини десь в 12-13 тис., неоціненна особиста ручна робота та інвестиції душі. Хто може не розуміти його, але продає його, як продається ваша дитина. Неможливо.
Протягом літа 2012 року брав участь в тематичних ретролетах з власниками аналогічних машин кілька разів. На виставках «Гродно EXTRIM-Auto» та SunDay AutoGrodno 2012, а також була на головному автопрояві нашої країни - «Ретромінськ». Проводиться щорічно громадською асоціацією «Автоамеріка». Захід присвячений Дню Перемоги та пам'яті всіх, хто впав у Великій Вітчизняній війні, щорічно проводиться на початку травня.
Ветерани і ветерани війни на таких заходах, часто щітають сльозу, люблячі рухають на лаковані боки. Можливо, це автомобіль, який колись належить, можливо, це викликає в них деякі радісні емоції з днів, що пішли, можливо, це з цією моделлю, пов'язаною з найщасливими спогадами про своє життя.
43.
44.
45.
Вибрати 46 _
В останньому ретрофестивалі взяли участь у номінації «Краща технічна ідея». На виставці я випадково чую від учасників з Росії, що це найшвидше Мусковітів у світі (не підрахунок фінського перетягування, звичайно). Я не думав про це до. Звуки, як і правда. Я планую відвідати кілька виставок за цей рік.
У сезоні 2012 р. я проходжу близько 25,000 км. Це багато для такого автомобіля. Звісно, з'явилися поломки, але в основному передача не вдалося. Це наслідок занадто активного водіння - шасі не завжди витримує живлення, що глянцевий джиповий двигун передає до нього.
р.
У зв'язку з відновленням та володінням 403 я можу сказати, що він став повноцінним членом сім'ї. У теплому сезоні ми постійно використовуємо його для коротких і віддалених поїздок.
Я не ризикує водіння взимку. Автомобіль в сухому, теплому гаражі чекає новий сезон. Як правило, на початку травня, під час зими я повністю проходжу через машину і усунути всі проблеми, які накопичилися протягом літа. Як тільки асфальтобетонне висихання і сонце прогрівається, мій M-403 буде готовий до нових пригод.
Зробіть свої мрії!
Я хотів би оскаржити хлопці, які, як мені, з дитинства мріяли відродити машину. Можливо, це не обов'язково внутрішня класика, можливо, це спортивний автомобіль або мінівен, позашляховик або седан - він не має значення.
Найголовніше, пам'ятайте, що все псується і реально. Необхідно мати терпіння і буде, щоб довести проект до кінця, і це не завжди легко, так як часто ви повинні заперечувати себе життєвими радами життя, даючи вільні фінанси шукати і купити потрібну частину в сусідньій країні, а іноді на сусідній континенті. Так, звичайно, в результаті реалізації ваших снів буде коштувати вам п'яти років Mercedes, але вірити мене - жоден з сучасних автомобілів не змусить ваше серце збити з двигуном, і жоден з сучасних автомобілів дасть стільки радісних хвилин, як що ви мріяли з дитинства.
Не боятися труднощів: вони допомагають стати міцними, більш впевненими, загартувати бажання стати ближче до того, що ви хочете, як результат! Відновити старі чоловіки, і вони завжди дадуть вам радісні моменти в будь-який час доби, чи їдете ви, або просто приїжджаєте до гаража, щоб перекручувати щось!
53.
54.
Нещодавно я почав помітити на вулицях більше і більше відновлених автомобільних легенд в шикарному стилі, як з транспортера. Це 21-й Волга, і Перемоги, і багатолітровий американський барг, а також спортивний купе, а також безліч японських і німецьких автоіндустрій 70-х і 80-х. Я радий, що я не тільки в своїх починах. Автокультура країни безперечно зростає. Більше і більше молодих людей і людей, які мій вік залучаються до дивовижного світу класичної автоіндустрії.
р.
Я хотів би висловити особливу подяку членам московських клубів Росії, України та Казахстану, без вашої допомоги в пошуку необхідних оригінальних запасних частин і оперативному надсиланні їм в нашу країну, мій проект, можливо, не буде завершено. Ми раді вітати Вас і Ваших залізних коней до розбіжностей нашої країни - в ретро-ідей як учасників.
Головна
р.
Джерело: