Перетворення старого мотоцикла

У 1979 році, коли батько був 16 років. На день народження він зробив стан: мотоцикл або випадає з школи. Ява-350 634. Я не буду говорити про особливості водіння мого батька на всі роки, але я кажу одне: цей мотоцикл 34 роки роботи не був в будь-якому випадку. Але зараз мій час! Не було грошей навіть для використовуваного японського мотоцикла, і я завжди думав, що ви повинні почати невеликі. Чи знаєте ця Жава, що через кілька десятиліть після складання лінії в Чехословаччині, вона все ще буде їздити на когось по місту героя Мінська?

Після тривалої персуазії батько погодився принести мотоцикл до Мінська. Це як я бачив його вперше.

10 зображень

Р

Я знаю, що там було багато роботи, щоб зробити, відверто, я хотів би показати в публіці посеред міста. В кінці осені 2011 року Жава вже в нашому гаражі в Мінську. І тоді робота кип'ятила, з цього моменту я забули, що вільний час і відпочинок. Бажання довести до розуму переважне над загальним почуттям.

Все почалося з виготовлення обладнання для того, щоб вона її вимагала. Коли я промив і видали все зайвим, план народився в моєму розумі: поставити підкладку від Jawa-350 638. Що я зробив в майбутньому. На темних зимових вечори, коли всі мої друзі сиділи в теплих і затишних кафе зі своїми дівчатами, я сидів в холодному, вологому гаражі і приготував мій "іроновий конь" на сезон.

74786

Найдешевші купили застібку Jawa-350 638 від свого доброго друга. Фарба в яскраво-червоному акрилу і полірують. Виявилося ще краще, ніж я уявляв. Потім він приймав сидіння - зшивається польською шкірою (матеріал виявився добре). Пофарбувавши каркас і варивши кріплення на нове сидіння, він взяв передню виделку: він пішов повністю, починаючи від джерел і закінчуючи залозами. Він вирішив не торкнутися каучуку, бо він не хотів поставити спорт за принципом. Після зміни колодок і установки нового моторного контуру і зірок, я плавно переключився до тирсів. Я усвідомив, що не варто їх міняти: звук влаштував мене повністю, і інакше не було проблем. Я відшліфував їх з відчуженням і закріплюємо їх назад.

У той час я зрозумів, що багато деталей, необхідних для заміни, водоростей з Китаєм, з новими. Я купив муфту і передній гальмівний, NGK свічки і дроти до них, сигнал з Мінського мотоцикла (звідси про запалювання кладуть з MMVZ і генератор не тягував сигнал від Jawa), гофрований виделка, ланцюговий обсад, дзеркала і нові кабелі. Я поклав все разом, і нарешті він прийшов до найважливішого, двигуна.

Шукаю вперед, я зауважив, що в сезоні, коли я вже прокочував більше 3000 км, підшипники на колінному валі не вдалося, мені довелося «зловити» двигун вперше. kolenval був відремонтований відомим майстером в Мінську, за 100 доларів США був перепресований заміною стрижнів і всіх трьох підшипників. Я також отримав гарантію 10000 км.

Тепер назад до двигуна. Я мав замінити поршневі поршні (зварені гроші і купили чешки), також купили кільця, сепаратори і пальці. Я вирішив змінити циліндри одночасно, залишаючи тільки старі голови.

Прийшла до електрики. Я купив новий генератор з Мінського мотоцикла разом з котами, не хочу залишити 6-вольтову контактну систему запалювання. Я зітхнувся з рельєфом, як майже все було вже готово. Він також замінив повітряний фільтр, поставив новий карбюратор, і це був кінець мого ремонту. Залишилося тільки покласти свіжозмаране облицювання, і ви можете почати витягти лапу.

Ось як Жава розгорнулася з гаража. І я почав працювати. Спочатку мотоцикл не починав добре, не тримав "ідлі" і прогрівав кожні 2-3 км. Через два тижні я остаточно встановив карбюратор і встановив запалювання саме (хоча це було дуже важко для мене), але все ще поїхав тільки ввечері, так як мотоцикл дуже швидко прогрівався.

Через місяць я вже їздив на повній швидкості на практично запущеному двигуні. У той час мій особистий пробіг був близько 2 500 км. Максимальна швидкість, при якій він поїхав один раз, 110 км / год. Якщо він збирається? Для Жави, швидкість 80-90 км / год є жорстоким. Витрата міста становила 4,8 л на сто.

Я не соромився приїхати до натовпу. Я не побачила, що перший раз я майже не здивився.
Щодня не менше 2-3 осіб підійшло мене, як у місті, так і на АЗС. Як правило, люди, які звикли приїхати до Jawa у молоді, або молоді люди, які хочуть купити його прямо зараз. Я часто чув питання silly: це "зеро"? Я відповідав посмішку: Жава не випускається протягом тривалого часу.

42,500460

Останній сезон I drove 6500 км. За цей час він змінив: (1) масло в коробці; (2) кабель зчеплення; (3) токарна лампа. Я все одно дивлюся, що мотоцикли я зробив до.

мотоцикл дуже м'який, з комфортною посадкою. Для водія, більш ніж достатньо, другий пасажир є максимально комфортним, оскільки ви є. Тільки п'ятий редуктор відсутній. У роботі було вкладено близько 700 доларів і кілька тисяч нервових клітин. Я не можу сказати, що цей мотоцикл краще, ніж японська, спортивна, з об'ємом автомобіля, але я відзначимо одне: Я не шкодую за другий, що я зв'язався з Jawa-350 634.

Додано до [mergetime]1367266073[/mergetime]
Кирило Бірюков авто.onliner.by

Джерело: