20 найуспішніших випадкових винаходів

1. пеніцилін

Класика «винайдених винаходів» - пеніцилін. Олександр Fleming любив робити всі види експериментів. Він буквально жив у своїй лабораторії. Я вірю на мій стіл. Тексти пісень, а це означає: І не було часу, ні бажання залишити - все було в науці. Так під час вивчення стафілококових бактерій і було велике відкриття – один з зразків загинув суперечки цвілі, які професор був повною скрізь – навіть на стелі. У 1945 році Фламінг отримав премію Nobel за пеніцилін!

2. Нобелівська премія
Говорячи з Новим! У теорії ця нагорода повинна говорити про ніжну і вразливу душу Альфреда Нобеля, уособлює альтруїзизм і самовідданість до науки і мистецтва. Нічого не подобається! Він був просто протилежним. Журналісти отримали щось змішане, і видрукували обітуарія на смерть мільйонера наперед. Саме там, де Нобель дізнався про себе всю правду: «мерчанта смерті», «мільйонер на крові» і все це. Не хочу залишатися в пам'яті вілли людини, він придумав всю фортуню для створення фундаменту і призу, який називається себе.

3. У Мікрохвильова піч
Американський Percy Spencer вдосконалив пристрій, який генерує мікрохвильові радіосигнали, які використовуються в першому радіолокації. Одного разу, стоячи на робочому магнітоні (як був названий пристрій), інженер досягався в кишеню для снайкерів і впав в плавлений шоколад. «Я придумав мікрохвильовку!»

4. У Бетон
Французький садівник Йосип Монніер майже вирушав з продажу пальмових дерев – глиняні горщики збити на дорозі, а рослини загинули. Була ідея зробити трубу цементу, а для міцності - ще один каркас залізних пруток. Це як винайдений залізобетон. Тут немає пальмових дерев. Через десять років Мон'єр запатентував залізобетонні шпаклівки, а ще пізніше - залізобетонні підлоги, балки, містки і багато іншого.

5. Умань Шоколадна паста
П'єтро Ферреро виготовлена з цукерок і продається на місцевому ярмарку. Після того, як він збирався працювати так довго, що через тепло, цукерки перетворилися в безформний слайд шоколаду. Продати щось, П'єтро поширив отриману масу на хлібі і став винахідником шоколадної пасти «Нутелла». Сьогодні компанія, названа засновником, є однією з найбільш вигідних у світі. А перед початком особливо важливого бізнесу або переговорів П'єтро завжди програвав: «Майстерня Nutella допоможе нам!»

6. Жнівень Київський торт
Більше солодощів. «Київський торт» також з'явився випадково. Працівники бісквітного магазину просто забули збитого яєчного білого кольору в холодильнику. З ранку голова магазину Петроенко на власний ризик і хвилювання вирішили зробити торт від чого. Так був новий інгредієнт – знамениті хрустки. Цей торт не сором'язливий, щоб представити себе Brezhnev на одному з його багатьох anniversaries!

р.

7. Про нас Салат Цезар
Один з найвідоміших салатів, Цезар, вперше був зроблений випадковою. Справа 4 липня 1924 р. З нагоди святкування Дня Незалежності США, тому багато людей приїхали до ресторану «Цезар Кардіні», який не вистачить снеків для всіх. Магазини закриті з нагоди свята. Чи сприяли вродженості або розпаду: Цезар вирішив перемішати все, що залишилося на кухні - сир, яйця, листя салату, часник і навіть хліб. Партія була успішною. Життя ресторатора.

8. У Сиртаки танець
Навіть танець може бути придуманий! Незадовго до зйомок фінальної сцени фільму «Грек Зорба», Антоній Королев зламав ногу, а за сценарієм є танець з стрибками. Я мав подумати про щось інше. Він назвав Сіртакі і став однією з символів Греції. До речі, музика для танцю не має нічого спільного з Грецією - вона також була написана спеціально для фільму. Я ще думаю, що давні греки танцювали!

9. Навігація Суперклей.
У 1942 році Кодак шукав прозорий пластик для прицілів зброї. Один з співробітників компанії Гаррі Коувер отримав речовину, яка приклеюється до всіх і зіпсувала будь-які матеріали. 15 років пізніше, Коувер запам'ятався, що неприємний досвід і запатентований суперглю. У будь-який kiosk прямо зараз. І, в першу чергу, клей виготовляється таким же Кодаком.

10. Незламне скло
Нерідко лінь - двигун прогресу! Так було придумано колесо, і кран, і навіть потрійний, незламний скло. Але не тому, що французький хімік Едуард Бенедикт був ліньою для зміни зламаних (наприклад, з рогатої) вікон. Він був занадто лази, щоб мити труби і муки. Одне таке судно, як тільки впав і ... не зламався! Виявилося, що фляск мав розчин етилового ефіру, етанолу і нітратів протягом тривалого часу. Рідина випаровується, а тонкий шар розчину залишився на стінах. Volvo почав використовувати винахід Benedictus в 1944 році.

719162

11. переклад
Назва винахідника кросворда заявлена кількома особами. Як один Віктор Орвілл. Винайдено випадково. Від свічок і відчайу. У тюрмі. Він складав листи в слова на квадратній плитці його підлоги. Він був красивим і незвичайним. Цей підказав ув'язненого, щоб добре розуміти. Орвілл прийшов з простих правил і відправив перехресну головоломку до місцевої газети. Він був випущений з чіткою совістю і значною кількістю в його банківському рахунку.

12. Лего
У зв'язку з фінансовою кризою 30-х років минулого століття датський пенттер Олег Крістіансен практично пішов по всьому світу. Люди не були до сходів, на яких він один раз піднявся в кожному сенсі. Але дизайнера для дітей, які зробили Крістіансен, раптом стали затребуваними. Незабаром столяр заснував компанію для виробництва конструкторів Lego. Спочатку цей знаменитий іграшка був виготовлений з дерева – столяр просто хотів продати залишки деревини, він нічого не мав! Лего стала пластикою тільки в 1947 році.

638090 Р

13.00 р. Тефлон
Молодий амбітний хімік Рой Плункет боровся довгий час, щоб отримати сорти батона. Одного разу він відправив контейнер з тетрафтороетилену в морозильну камеру і на наступний ранок отримав речовину, яка не зламалася під впливом води, жирів, кислот і лугів, а також мала високу тепло і морозостійкість. По-перше, це відкриття було оцінено військовими, а потім нова речовина почала використовуватися в повсякденному житті. Це називається Тефлон.

14. Чіпси
Зацікавлений клієнт ресторану готелю скаржався, «Чому, чому ці картоплі скидаються так?» Chef George Crum відповів: Вирізати картоплю максимально тонко. Як кажуть зараз, гість тролінгу не розуміла, навіть навпаки - він прийшов в неприпустимо захоплення від смажених тонких скибочок. А ресторан швидко вирушив на чилі. Завдяки спеціальності чіпс. Що було в 1853 році.

15.00 р. Портвін
У 1678 році британська влада припинила торгівлю з Францією, а англійські винні торговці були на межі банкрутства. Відбувся варіант довести спирт з Португалії. Але дорога була довга, вино зіпсувала швидко. Ми намагалися додати бренді до бочки. Виявляв вирощене вино, яке було названо портове вино - після міста Порто, де придбано товари.

16.00 р. Мапа
Історія про португальське вино і довга дорога. Індія. Якось корабель, наповнений вином, потрапив на еквататор – спокійний, ви знаєте, вітер мовчить. Вино було безперечно зіпсовано, клієнт відмовився отримати товар. А моряки міцні хлопці, і не так п'яні! Відкриваємо першу бочку і – о, диво! Слава Dionysus Almighty! Це Madeira! Ну, я маю на увазі, в цей момент був придуманий, Madeira.

17.00 р. Кіі-салтинг
Майже революційне відкриття для більярдів – наклейка на кінець ліктя – було зроблено досить випадково. Авід-програвач і більярд Франойс Менго зламав ногу. Грати став непристойним, але він не міг сидіти в домашніх умовах, тому він прийшов і просто дивився інші гра. Після того, як в жарт потрапив м'яч з кишенею і... Якщо ви не знаєте - закрутіть на місці, розкачати назад, змінити кути і прискорити м'яч можна тільки завдяки цьому дуже набиваючи на кулі.

18 років Наклейка
Співробітники американської канцелярської компанії давно і безуспішно намагалися поліпшити акриловий клей. Новий клейовий патрон відмінно, але він не тримає його разом. Важливо забути про мету експерименту. В результаті чого компанія швидко перетворилася в багатонаціональну корпорацію з річним оборотом $ 20 млрд! І все завдяки стікерам, які придумали цю пару.

570 р.

19. Елвіс Преслі.
Один десяторічний хлопчик мріяв про велосипед. Але його родина була бідною. Мій батько безробітний і він провів пару років за барами. Але як улюблена дитина без подарунка на день народження! Я купила гітару, вона була дешевша. Так, дитина приймала музику. Вимкнено до загальної аварії. Я опанував інструмент, потім я санг. Він почав робити прогрес і дати високі сподівання. Вони називають молодий талант Elvis Presley.

20. ЛДС
Доктор Альберт Хофманн працював над розробкою препарату, що полегшить біль пологів. Серед інших речей він створив, що прийшов, щоб назвати LSD. У той же день Хофманн працював без рукавичок і що, звичайно, потрапив в тіло. 19 квітня 1943 р. був названий День велосипеда - лікар стержня додому на велосипеді і відчував всі психічні захоплення речовини, що він придумав - пилки звуки, чути фотографії. Ну, можливо, ви знаєте, що.

Всі

Джерело: