ММВЗ 3.221

У цьому огляді я розповім про рідкісні і, на мій погляд, красиві радянські мотоцикли ММВЗ 3.221.
Я починаю з маленькою історією. У 2010 році я хотів купити велосипед, але не подрібнювач або спортивний варіант, але клас ендоро. На жаль, в той час в рекламних оголошеннях було досить дорогі копії. Коли я був школярем, я навчався в спортивній секції автоспорту. У цей час ми їздили на Мінську для використання доріг, трохи модернізували, а старші хлопці – на MICEZ 3.221. Це остання машина і вибір впав.

32 зображень

673958

...

...

...

р.

...

Боротьба з праскою

Пошук цієї копії дуже довго. Проблема полягає в тому, що виробництво моделі закінчилося до 1995 року. З тих же причин не було запасних частин на заводі, а точніше, в магазині компанії. Активні пошуки почалися в Інтернеті, на форумах і через знайомства. Так, один день, я підписала чоловіка, який пропонував деякі частини, які підходять моїй ідеї. Почати десь!

...

У той час я не збираю, що я згоден. В цілому я купив все, що було запропоновано мені: Я зумів знайти ще кілька деталей (звісно, нічого нового виробляється, запасні частини шукали по Білорусі протягом усього року). З моделей, які були виготовлені на заводі після мотоцикла, але одна деталь з першого Мінська в 1960-х роках. Це газовий бак.

Ця мозаїка була підказана відсутністю оригінальних деталей. Поступово, думав виник в моїй голові: якщо ви робите, то не заводська версія, але з рефінансами, виправляючи заводські недоліки. Перший проект збірки. Знімок був заміський і бойовий. Довгий вечір в холодну кімнату, а боротьба людини з залізом не проходила без сліду.

р.

Деякі частини придбали два-три рази.

На моєму мотоциклі завод встановив ще один двигун, у спільних людей «хedgehog» (запобіжники циліндрового охолодження голови). Але на ній немає деталей. Таким чином, було прийнято рішення встановити двигун з дорожньої версії.

Багато довелося боротися з фурнітурою запасних частин і дизайнерських рішень. У 1980-х і 90-х роках мотоцикл був любий своєю простотою і відносною надійністю. Багато людей пам'ятають Мінськ як незламний і простий. Згода з цією заявою, але для 1980-х і 90-х років. При роботі на двигуні деякі частини були придбані два-три рази (повороти редуктора вперше і другий раз не пройшли випробування удару). Регульовані всі проміжки в редукторі. В шахті встановлено радянське виробництво в дуже пристойному стані (нові були всі «вигнуті» і не могли б бути збалансованими, досить викинути їх, щоб стати таким).

Спочатку придбали новий циліндр, а потім змінився з другом на циліндрі 1990-х. Тепер продаємо китайці, польську, рідко російську (найпопулярніші) комплекти. На жаль, вони не сяють з міцністю (за рахунок використовуваних матеріалів) і якістю виготовлення. З наступною зарплатою, всі необхідні компоненти були відправлені для живопису.

З наступної заробітної плати придбано необхідні кріплення. Виготовлені стелажі. І почалися контури. Щодня, і іноді вночі я думав всі нюанси і дрібниці, чи є він монтажем або електропроводкою. Після деякого часу рама почала «заростити» все необхідне, зібране бітами. Вибір шин припав на більш дорогий варіант, так як влітку, на мій погляд, більш приємно їздити на мотоцикл, ніж автомобіль.

...

...

Перший запуск був цікавим, результат роботи залежить від його результату. І стартував велосипед! З одного боку я вірю в успішний запуск, з іншого боку, я нічого не вірю. У ці моменти я був наповнений Радою, здавалося, що навіть сльоза зійшов. Визначні знаки життя дитини! Пізніше додано все необхідне для отримання бажаного зовнішнього вигляду і функціональності.

...

...

Зірка проблема

До фінальної збірки було оцінено, що «нативні» зірки з дорожнім двигуном від MMVZ 3.112 на середніх швидкостях не зможуть досягати швидкості понад 35-40 км / год. Я був зміщений, тому що не було інших зірок на цьому велосипеді. Якось, випадково, я пам'ятав тестову версію ММВЗ 3.232, яка мала необхідну зірку (і пошук було також довго, мотоцикл був виготовлений в дуже невеликих пакетах). Причиною довгого пошуку було також в специфіку вузла диска (вони були покладені на обмежену кількість обладнання - крос, випробування, мотоцикл кошик).

...

...

Власне, в остаточному варіанті було знайдено раба зірка (це був адаптований), а провідний був розміщений на 16 зубах (це варіант не часто зустрічається). В результаті при середній швидкості мотоцикл розвивається 50 км / год. Для порівняння: в дорожньому варіанті ММВЗ 3.112 при приблизно однаковій швидкості становить близько 60-65 км / год.

Для досягнення швидкості, на якій можна переїхати по місту, а також необхідної тяги для руху за межами асфальту. Це заслуга карбюратора індійського виробника (на мій погляд, кращий карбюратор для цього двигуна).

...

...

Всі проводки були замінені на мотоцикл, доданий акумулятор, запобіжники кладуть в необхідні електричні ланцюги, запобіжний замок давав шлях до більш хитрості. Двигун перейшов на 92-й бензин, хоча спочатку працював на 76-му. Після перших походів згортається нова високовольтна котушка «діє», згортається нова котушка з кrankshaft. Це впливає на якість поточних деталей для класики, можливо, шлюбу. Котушка була замінена на інший, радянсько-made, котушки - іноземними аналогами.

На ходу велосипед дуже цікавий. Важко переходить нерівності і відмінно тримає дорогу на асфальті, швидко набирає швидкість і гальма добре (для барабанного типу гальмів). У глибоких і в'язких брудах, через універсальні шини, іноді не вистачає зчеплення.

кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс кс

...

...

Після першого сезону мотоцикл був перероблений. Поршень, сепаратор, кільця заміщені японським аналогом (в поршневі виготовлені додаткові канали для олії, кільця хромовані), в циліндрі правильно обробляється очисними вікнами (підготовка дуже відрізняється від істинної цінності), знімається заливка, встановлена пальцевий клапан з японського обладнання (іміляр до підводного плавання) і зробив третій канал (прискорює прийом на низьких і середніх швидкостях), зупинка автостоянка заміщена більш міцною. Додано інструментне відділення, реле електронного повороту ( Дозволяє чітко сигналізувати з лампами на будь-якій напругі мережі) та стабілізатор напруги для зарядки акумулятора. "Нативні" гофровані штекери, замінені міцними, встановленими високовольтними котушками B-117 (з урахуванням надійності), армовані гальмові барабани. Додано 3-й траншу для жорсткості виделки.

...

р.

...

У процесі я вивчила Мінський мотоцикл у великій деталь. Приходь до магазину, і є нові розробки класу ендоро. Мотоцикли, звичайно, не погані, але вони не були зроблені нашими інженерами (або ж, не своїми руками). Але були цікаві проекти, які ви дивитесь і відчуєте щось з нашого, приємно до очей. Тепер, мій проект коштує близько до $2,000, тому хлопці, які вирішили зробити це свого роду відновлення, повинні дійсно подумати про те, що вони повинні купити один. Я хочу подякувати всім друзям і знайомим, які допомогли мені в цій роботі, а особливо дружині, за їх терпіння і розуміння.

Додано до [mergetime]1367859061[/mergetime]
Автор і власник мотоцикла Володимир Філістович.
Фото: авто.onliner.by

Джерело:

Категории

Смотрите также

Новое и интересное