Рибалка в Астрахані

Сайс Сергій Доля:

Так сталося, що одна з представників цієї «професії» домовилися говорити зі мною. З бази, де наша компанія відпочивала, ми подали кілька годин на іншу площу для цієї зустрічі. Я не можу показати мій герой. Я скажу, що Василь, літня людина і рідний мешканець Астраханської області, сміхався і впровадив себе як «домашній поахер». За його словами, панування займався дідом, батьком та багатьма чоловіками в сім'ї.

Перед тим як почати, я хочу відзначити своє ставлення до цього явища. Зрозуміло, як і будь-яка нормальна людина, я проти попадання. Я збираюся до Астрахана на 8 років і я бачу з власними очима, що щороку є менше і менше риби. Пахувальники, які привидають до чорної ікри вбивають і кидають на борт половину тону на прогулянку. У сезоні тільки одна погашна бригада руйнує майже 50 тонн хірурга, які не можна знайти в магазині. Однак проблема не тільки життєздатність рибалок, які розірвали закон. Поглибше – низький рівень життя, відсутність альтернатив і моностройної корупції. Брюки за подачу оцінюються на десятки і сотні мільйонів рублів на рік! Але про все в порядку...
16 фото і пара відео

Для того, щоб розповісти про те, як поціновувачі порушують закон, необхідно спочатку розповісти про ці закони:

По-перше, для того, щоб зловити рибу на комерційному масштабі, необхідно спеціальний дозвіл, який видається Волога-Каспянською територіальною адміністрацією Росріболова. Рибалки-повідачі отримують таку дозвіл для кожного Путіна, і тільки зі шматочком паперу на руках, вони йдуть на риболовлі.

Риболовля можлива тільки в певні часи року. Цей період називається Путіна. У році є два Путіни – літо і взимку. Це зроблено з явних причин - риба повинна спазнитися і "рест" від рибалок.

По-третє, процес комерційної риболовлі чітко регулюється, до того, скільки риби можна половити, як зловити і куди зловити. Заборонені рибальські інструменти (мережі, гачки) порушення квоти - це подача.

Так, прибувши на місці, Василь перший з усіх показів ті текли, які заборонені - реглоговий хрестобул і сітка. Ми отримали на човні і пішли на прокатні рампи. Василь продемонстрував ті накази, які стоять біля села - вони використовуються переважно для себе, так як поблизу села небагато. Відповідно, подача може бути розділена на два види: внутрішня (коли риба спіймана, грубо кажучи, додому на столі) і комерційна (коли вони спійманіли на продаж).

«Якщо ви бачите невеликий човен з потужним двигуном, то це, швидше за все, катер.» Ті, хто залучає до попадання серйозно повісити два або навіть три двигуни на човні. Для того, щоб вийти з моря з прикордонних охоронців.

р.

Щоб показати серйозний човен Василь не міг. У селі біля будинку, звичайно, ніхто не тримає їх. Тим не менш, є багато фотографій цих катерів, які були конфісковані прикордонними охоронцями:

р.

浜у 灞 绀

Кастрові човни в Каспяні називаються байдарками. У них невелика відстань, середня довжина близько 10 метрів. Дизайн і форма човна така, що дозволяє долати морську хвилю. Загальна потужність декількох виїзних двигунів досягає 700 кінної потужності. Це дозволяє досягати швидкості понад 100 км / год, навіть при завантаженні кайди з серйозним захопленням до половини тону. Згідно з Василієм, вартість нормальної порожнистої яхти коливається від 300 тис. рублів до одного мільйона.

Мотори (приховані окремо) - найцінніші в кайді. У звіті RIA Novosti (на 1 хвилину 34 секунд), є епізод, який яскраво ілюструє це:

«Єдиний спосіб запобігти байдужому відходу, знімається через її двигуни, тому поашці буквально падають на них – прикордонники не знімаються на людей. . . ?

Куди зберігають каяк? Василь - сказав, що для цього кожен поход має кеш на рулонах, які практично неможливо знайти без GPS. Баїда прихована в селеях, розкидані реди, які розтягують на сотні кілометрів. Пахувальники вибирають підходящу шпильку, приводять чотири палички в дно, витягують мотузки між ними - коробку виходить. Ця коробка пов'язана з живою reed - вони не відрізати її, але просто зв'язують рослини, що ростуть поруч, щоб зробити стіну решетів. Зверху маскуюча сітка витягується, тому навіть з вертольота неможливо помітити лаву.

В одному з моїх попередніх постів я використовував, щоб показати рулони з повітря - уявіть, наскільки легко він буде втрачений в катері:

Про комерційну подачу в море, я поясню детально нижче. Далі ми пішли на невелике місто посередині. На цьому місці, Василь сказав, що він орієнтував себе деревами. Він взяв кішка, закинув її в воду, і почав плавати внизу:

На одній точці він спійманий наказ і забирав його з води:

Замовлення - це гакований роговий тампон. Це мотузка, на якій застібаються леші з гаками. Тим не менш, гострі гаки не надягають ніяких приманок - вони просто чіпають до боків риби, коли вона проходить поруч. Замовлення стоїть на висоті 1 сантиметра знизу і будь-якої риби, яка плаває внизу неминуче чіпляється до гачків:

Коробка на замовлення від Ростова. За даними риболовля, кількість гачків повинна бути непарною – наприклад, якщо ви отримуєте 90, краватку ще одну. Гаки вішуються на відстані 10 сантиметрів один від одного:

На використання саморобної зміни накладено заборону навіть Петра І:

Габаритний зображення

Василь має два замовлення 71 і 91 гаків біля будинку. Вони перевіряють кожну ніч. Як правило, один або два осетрови спійманий на них день, але в цей день весь лов складається з двох карасів. Риба загинула таким чином, що не перезняти їх.

Тоді Василь пішов, щоб показати сітку на сазані. Чистка відхилена паличкою і вона охоплює всю ерік - всю рибу, яка проходить через протоку потрапляє в мережу:

Чистка виходить з кота. Клітка велика, тому невелика риба проходить, і велика людина спійманий:

990 Р

Я попросив Василю, що буде відбуватися, якщо несправедливе шпиння туристів? Він забив свою руку і сказав, що він нічого не виправдав з ним. У мережі можна відремонтувати або поставити інший.

В одній статті про побачку, я прийшов на дуже важливу ідею. У лавці нижньої лінії це: довго тому, під царем горохом, вони також зловили мережами. А потім кожна сітка була варті її в золоті. Яблука з очей. І тепер ви можете легко придбати будь-яку сітку, втратити, перерву або забути і відразу знайти інший.

Так, крім побутових побачень, є комерційна подача, що викликає найбільшу шкоду. На морі.

Від селища до походів похилого віку на просту яхту. За допомогою навігатора і залишити ввечері, коли він починає темніти. Прибуваючи на місці, вони переносять на бухту, і човен заховані в очеретах і виходять на море. Від останнього кілочка з отворами до першого морського замовлення близько 70 км. 40 хвилин. Вони приходять додому, коли він починає блищати. Вони йдуть в море щодня, тобто 15 разів на місяць, якщо все добре з погодою. Якщо на морі є буря, то вони можуть провести ніч в шпильках (на добу) і повернутися в пару днів.

Якщо рибальські рибалки працюють тільки в сезоні Путіна, то поаучери виловлюють рибу до настання льоду – з березня по листопад. Василь має 12 замовлень на суму від 201 до 401 гаків, тобто 20 до 40 метрів. В середньому половину тонни риби піднімаються на прогулянку: човен не бачить дно, вони ходять на осетров. Замовлення навігатор. Якщо ви пропустите день (наприклад, через погану погоду, риба буде вмирати. Ми будемо чистити, видалити зіпсований лов і покласти знову.

Після отримання шестерні, похили відварюють всю рибу на човні і починають шукати ікру. Згідно з Василієм, в половині тонни чохла є дві три риби з ікрою. Вони віджимають яйця в сумку, а хірург відкидається. Чому? Важкий човен з'їдає більше палива, а хірург не продає багато хто-небудь. Якщо є ікра, то досить виправдати подорож, так як вартість чорної ікри становить 24 тис. на кілограм. Хірург - 400 рублів за кілограм. Севрюга - 350 рублів за кілограм. Якщо ми вважаємо, що середнє півтон виходить шість кілограмів ікра, дохід буде близько 140 тис. рублів.

В середньому за одну прогулянку поашці заробляють 170 тис. руб.: 150-140 тис. на ікра і 20-30 тис. на м'ясо (близько 50 кг - залишок риби відкидається).

e_polonskiy (джерело)

Згідно з Василієм, лише прикордонники бояться їх на морі, тому вони подорожують вночі. Вони працюють з двигунами, вимкнуті і якщо вони чують шум підходу двигунів, вони кидають все на борт і спокійно відступають від замовлення. Після проходження човнів вони повертаються.

З контролюючими органами, за словами Василя, питання вирішується просто - хабар. За встановленою «тарифом» одна погашна поїздка до моря «кошта» 50 тис. руб., і потрібно оплатити в будь-якому випадку, навіть якщо немає лову. Якщо ви не платите, буде проблема. Вони також можуть відмовитися від с. Якщо ви рахуєте середню 12 прогулянок на місяць, ви отримуєте 600 тис. рублів хабарів з однієї походової бригади. Згідно з Василієм, на його території є 10 таких бригад. $6 млн на місяць або $48 млн на рік за 8-місячний сезон. Неймовірні номери. І це лише один район в Астраханській області.

У с., згідно з Василем, Розриболовство снує день і ніч. Вони займаються тільки тим, що вони псують туристів з хребтом і дрібними рибалок. Астрахан неодноразово висловив незадоволення роботою відділу. Цього року з початком Путіна рибальські рибалки, як правило, заблокували Волга-дельта, якось приділяють увагу тому, що Волинська територіальна адміністрація веде:

Дмитро Марков
Річка Swamp

Ось ще один пост і відео про те, що відбувається на Волзі:

«Сітчасті сітки в повній мірі! Все. Вони не приховані, вздовж всього узбережжя з двох сторін річки переповнені сітками. Підлоги підстилаються сітками. У районі с. Староволизький на 1 кілометрі річки ми підрахували (прибуття!) 5 хв Навігація Якщо співробітники ВКТУ приїхали сюди, вони будуть виконувати свій однорічний план.

alexandr-alymov.livejournal.com/1435806.html

Все дуже сумно. Навіть Василь визнає, що це неправильно - за ним 20 років тому в 100 разів більше риби. Важко уявити, що відбудеться 20 років.

Джерело: