Географічна точка повернення

11 зображень

Чому програма для відновлення російськомовного населення Чечня не працює?

Чому програма відновлення російськомовного населення Чечня не працює

Програма для повернення російськомовного населення сповільнюється, активісти дробляться. Один з них Сайпутдін Гучигов, приваблює до столиці республіки колись втекли російські жителі. Розміщено нові розкішні будинки, палаци, фонтани. Водіння до могил близьких. «Уже невеликій кількості людей повернулися. Але дуже скоро прийде багато, говорить волонтер.

Минулого року заступник голови адміністрації голови та уряду Чеченської Республіки Олег Петухов розповів про необхідність повернення російського населення: Це одна з пріоритетних напрямків національної політики республіки, спрямованих на створення умов для повернення тих осіб, які змушені були залишити регіон у 1990-х роках через різні обставини. Рамзан Ахматович вітає прибуття російськомовного населення, незалежно від того, чи жив вони в Чечні або ні.

Я хочу зустріти тут.

Березень 1995 р. Валюта. Російське кладовище. Перевал миру зібрав у місті після зими.

Зручний, красивий, комфортний. Не можна п'ятинити, грубість, холіганізм і ви можете вільно ходити в ніч без страху для вашого життя.

Однак колишні жителі області сумніваються в необхідності повернення.

Я дуже пропустіть Чечня. Пролетарська вулиця. Чудове місце - парк поруч, каже Ольга Ростовцева, який зараз живе в Engels, Саратовська область. Відносини з сусідами були добре.

У 1990 р. проблеми. У поштових скриньках російські мешканці знайшли анонімні листи, які вимагають залишити. Про рік пізніше російські дівчата почали зникати на вулицях, а юнаки збивали і загинули. Мій 14-річний син прийшов в повному кров'ю, в тоновому одязі. Я майже втратив свідомість.

р.

Тоді вони почали вигнати мешканців Росії з квартир. На стінах будинків були написи: «Не купуйте квартири з Маша та Даша, вони все ще будуть нашими!» Немає одного навіть купили для символічних сум.

Надалі слогани стали популярними: "Росіянки, не залишають: нам потрібні раби." Це так страшно не сказати!

У квартирі загинув голова школи No 10. Чотири люди: чоловік і дві дочки.

Мій сусід загинув на вулицю - прокочував в голові, розбиті ребра і ріпаку.

Ми втрачали восени 1993 року. Немає житла, немає роботи. Шановні друзі!

Але ви хотіли б повернутися?

Я думаю, що я хочу, але коли я пам'ятаю, як ненавидимий збиток, гноб і загиблих росіян – бажання повністю зникне. Хоча, я повинен сказати, що в Грозному, які симпатували з нами, але відкрито бояться допомогти.

Місячна Чечня та кардіолог Вера Сотнікова, що мешкає в передмісті Волоколамськ: «Ми мешкали в невеликому містечку Нефтемейськ». Моя сина була захоплена багато разів. На жаль, ми побачимо! Хтось загинув, інші перетворилися в раби.

Моє сусідство і у мене були бандери, які зламали в кулеметах, зіштовхували свої житлові документи і замовили їх, щоб вигнали.

Я знаю, що ситуація в цій області досить спокійно. Росіянки називаються назад.

У країні дуже багато хороших людей. І ми знаємо з місцевих жителів у складних випадках спробували забезпечити підтримку, звичайно, приховані.

Я побував в рідному місті рік і навпіл. Аішатський сусід визнав мене і був радий. Як вони роблять, як діти? Добра жінка. І місто добре. Але ми не повернемося до неї. й

Чечня відчайдушно потребує науково-технічного персоналу, лікарів, вчителів. Таким чином, російсько-мовне населення закликають повернутися, сподіваючись, що вони прокинуться до ностальгії на часи своєї молоді, говорить Раїс Сулейманов, голова Волга Центру регіональних і етнорелігійних досліджень Російського інституту стратегічних досліджень. У Чечня є ті, хто був молодий наприкінці 1980-х і на початку 1990-х рр. Я маю на увазі, не дуже старий.

Друга причина повернення росіян – політична. Події 1990-х рр. в Чечні можна назвати геноцидом. Наявність росіян і їх комфортне життя буде свідченням стабільності в республікі. Для Рамзана Кадирова, хто позиціонує себе не тільки головою області, але і як лідера народу, це дуже важливо.

Неймовірно, хоч малоймовірно, Кадиров має бажання зробити куски для страшних подій 90-х років. Як молодий чоловік, він повинен дивитися російськомовне населення Чечні. Тепер він намагається показати, що чеченці гостинні, і отримати разом з людьми іншої національності. Ідею нас як жиртер, багатше за рахунок решти країни принципово неправильно.

Три козацьких сіл пережили в республікі, вони зуміли вижити у твердості.

Херсон

Скільки росіяни залишаються в регіоні?

Що таке поточна російська популяція Чечня? Більшість працівників правоохоронних органів, які щорічно проходять на ділових поїздках. Старі чоловіки, які пережили в Грозні після двох воєн. На сторінках я згадав раніше. Постійно жити – близько 10000 осіб.

Скільки залишилося республіка?

до Це називається 300000. Тим не менш, не відомо, скільки втекли з регіону, скільки загиблих і завезених в рабство.

Висловлена версія: велика кількість російськомовного населення загинула з оболонок і бомб російської армії.

Звичайно, вони загинули з цієї причини. Не тільки росіяни. Проте більшість загиблих російських спікерів перенесли в період «очищення».

499.00 Р

Чи підуть росіяни до Чечня?

до У нас немає. Можливо, для чисто пропагандистських причин деякі підприємства будуть створені для росіян, але для відпочинку не буде працювати.

Якщо новачки отримують більше робочих місць, корінне населення стане серйозним і авторитетним.

Для кваліфікованих фахівців, які не в Чечні. Але що буде йти там?

Крім того, немає нічого специфічного про надання житла.

Кандидат політичних наук, старший науковий співробітник відділу російської політики Московського державного університету імені Ломоносова Артур Атаєв погоджується з Радою Сулеймановим: Програма для залучення російськомовного населення діє в трьох дисциплінах: Дагестан, Чечня та Інгушеція. Останній для реалізації запланованого переносу значної кількості. Тим не менш, за словами Юнуса-бея Євкурова, не повернулася одна російська родина.

І сталося, що мешканці Ставропольської териториї заміжні чоловіки з Інгушеції, отримали субсидії та ліворуч. Немає випадків, які були допущені до розгляду.

Щодо Чечня. В даний час немає точних даних про кількість російських переселенців, що проживають в інших регіонах. Немає даних про кількість людей, які бажають повернутись.

Тепер проаналізуємо політичну еліту Чеченської Республіки. В кінці 1990-х, перша половина 2000-х, вона складалася з 60% росіян, тепер одна або дві людини.

У якій ситуації росіяни хочуть переїхати до Чечня?

Сьогодні, наприклад, в Грозному, є відчуття стабільності. Але як довго буде тривати?

Радикальні банди зуміли зануритися на територію Інгушеції. Але хто може гарантувати, що вони не будуть повернені найближчим часом? ?

Vera Sotnikova коментує, що чеченські підлітки і молоді люди вважають росіянами, щоб бути їх найгіршими ворогами.

до Вони не повинні бути розпущені. Вони народилися перед або під час війни. Ускладнену ситуацію вони не зупиняються.

Велике число чеченських ліктів вже пошкоджує ексодус росіян. Вони кажуть, "Не з вами."

Однак трагедія російськомовного населення Чечня не тільки вини Чеченів. Ми були зраджені російським урядом, який приніс Джокгару Дудайєва до влади, який сказав: «Якщо ви все ще тут, ви Чечени теж, і правозахисники, які не помітили, що ми загинули. Ми виходимо до другого класу росіян. й

Додано до [mergetime]1368955466[/mergetime]
все

Джерело: