Радянський кіберзвіт

1983 р. став просвітним роком для технічних інновацій. Ось ще один:

Програмований науковий мікрокалькулятор "Електроніка Б3-34"

Тут буде багато фотографій.

Звідси.

Він зробив хутор серед студентів нашого інституту, адже він мав дивовижні можливості у своєму класі. Описаний копія все ще живий і працює!

Пристрій супроводжувався товстою ручкою:

Я не буду описати функції обчислювального пристрою гаджета, читайте тут:

...

...

Цей диво був випущений рівно 30 років тому:

За допомогою гнучкої і великої логіки, не поступається сучасним мовам програмування, що дозволило програмі вичавити пекло знає, що в 98 кроків!
Ось свої кнопки програми:

Його схема: простий і елегантний:

...

Два процесори: базові та математичні

... і пам'ять. Крім того, що примітно, дані і програма зберігаються не в статичних клітинах, але в двох регістрах зміщені процесорами, в яких вони безперервно циклують уздовж серійного автобуса (я потім зламати цей пристрій за допомогою нешкільногооскопа і логічного показника для збільшення ємності програмного забезпечення, але руки не досягали, а потім проблема втратила свою актуальність - Iskra-226 з'явилася). . . . )
Як і всі наші наукові калькулятори, він володів надзвичайно просунутою математикою (див. підписи на кнопках). Щоб літати в простір, ви знаєте, тут вам потрібно аrctangents, і logarithms десятковий і природний! Дозволяється працювати з числами від 10^-95 до 10^99 (і навпаки - десь до 10^270), які дозволили його використовувати для наукових розрахунків в різних галузях - від атомістики до астрономії.

Ось, і це мене попередньо розширився потім: Я спалю транзистора на вхідному електропостачанні, мені довелося пити.

Ви знаєте, що це таке?

Це мій скарбний блокнот з програмами для цього дива. Ось що це було:

Додано до [mergetime]1369613234[/mergetime]
... І не просто, але (у студії!)
Вирішення рівних умов за півдайвінг

Інтегральний метод Сімпсону

Прибуття функції будь-якого замовлення

Розрахунок детермінанту (матриця, просто покласти) 4 замовлення

Вирішення диференціальних показників методом Euler

Статистичні обчислення (середній, cf.-square, студент тощо)

Розрахунок коефіцієнтів регресії

Обробка експериментальних кривих

Рулетка!

Моделювання клітинної автомати (покращено, «оглушення»)

Це, ніжники! І 98 кроків і 14 змінних + 4 рівні стека ... дізнатися, Microsoft!

Паяльна праска

Можливо, хтось помітив цю дивну деталь:

Так, це перша справа перекриття в Союзі! Тим самим, за допомогою перекачування опору ланцюга частотно-насадочної установки годинникового генератора на чіпі 165GF3 (неарбі), продуктивність гаджета вдалося підняти один і півгодини! (Нагадуємо, що камені Intel почали повністю перевернути з 486 р.) . . . )

2013: "Я знову живе!"

Режим розрахунку.

Режим програмування.

Всі

3025576

Джерело:

Категории

Смотрите также

Новое и интересное