Олія-охолодження компонентів

6 фото + 2 відео

Я довго хотів зробити щось, як це, але немає причин.
Останнім часом почав експериментувати з гірничодобувними картками в різних будівлях. Я прийшов до висновку, що найменші картки високого рівня прогріваються без випадку.
Але при установці декількох карток рівня 7950/7970 вам доведеться побудувати вентилятори зверху - дизайн плавний, шумний і займає багато місця.

р.

Я спробував випадки сервера - 1U і 4U. Шум так, що ви глухий, і прохолодний не дуже ефективний - пара карт рівня FirePro V9800 і S10000 перегрівається на стандартних частотах після 10 хвилин. Коли вона досягла 100 градусів, станція переповнена. Небезпечний для роботи при таких температурах. Для досягнення стабільності в таких умовах необхідно зменшити навантаження на чверть, що не знизило шум і тепло, а ефективність - навпаки. Я не думав про шум - обладнання було в серверній кімнаті, але тепловий режим засвоюється, незважаючи на робочі кондиціонери і охолоджувачі на повній потужності.

Ідея була зібрати системний блок на основі акваріума і забезпечити рівномірний теплообмін всіх внутрішніх компонентів шляхом заповнення акваріума маслом.
Починався з акваріумом - приніс до роботи 30-літровий акваріум, з очікуванням, що маленький був і комплект підходить. Тіло приймав найпростіший Midi-tower, висвердливши всі заклепки з нього і розбирання каркаса - залишили тільки простір для материнської плати і всю задню панель.
Решта комплекту була зібрана з світу по нитці - після того, як я працюю на комп'ютерах DEPO. Незважаючи на те, що колеги були скептиком моєї ідеї, але все ж пожертвували залізо "вбити", очевидно, заради інтересу.

, Україна

Зібрано повний набір компонентів - материнська плата з процесором, встановленим без проблем. З електроживленням довелося настоювати - на стандартних кріпах не вписали в акваріум, довелося розібрати і викрутити ближче до материнської плати для шурупів. Після півгодини роботи з фіксаторами, платформа вписується в акваріум. Охолоджувач на процесорі займає більш красивим - з підсвічуванням, хоча це можна зробити без нього, тому що процесор був найслабшим і не може фізично нагрівати вище 30 градусів. Відеокарта FirePro V9800 мала розібрати, але не повністю – знімали тільки обсаду, а радіатор і вентилятор зліва.

Як привід я обрала SATA DOM для 8 ГБ (для чого я потім оплачується). Здається, що все можна залити (вісь) і залити (масло). З операційною системою були проблеми, адже всі розподіли Win 7 і Win 8 не хочуть поставити на модуль DOM. Займали не менше 8 Гб дискового простору, і мій диск мав лише 7,5 Гг корисного простору. Стоппед в XP. У п'ятницю вночі я вирішив залишити систему пізніше. Він взяв все будинку, на шляху придбання 25 літрів соняшникової рафінованої олії - найбільш бюджетний варіант вийшов.
У домашніх умовах все було поставлено разом, кришка акваріума була завершена - додала скидання, потужність, показання дисків та порти USB. Необхідно перевірити видобуток для сухих ... але свербіж руки, щоб заповнити все маслом.

кут

03039, Україна

І заливають.

Потім виявилося, що майнер не бачить відеокарти під XP. У мене було зняти структуру з олії і вирізати HDD (так ви син – допомогло). Незважаючи на те, що всі роз'єми були в олії (і потужності і SATA), диск був визначений без проблем і Win 8 стала в 10 хвилин.
Я вирішив перевірити в перекритому режимі - встановити частоту відеопроцесора до максимальної робочої ліміту - 1000 МГц (з стандартом 850). Мінімальна продуктивність зросла на 20%, температура від 66 градусів заглиблюється. Я прийшов час.

Після години роботи в ліміті можливостей відеокарта зігріталась до 79 градусів (з повітряним охолодженням температура пішло понад сто після 10 хвилин роботи). І в повній тиші! Олія в акваріумі прогрівається до середини 53-58 градусів.

Я думав, що це був поганий знак, і я уклав, що з пасивним охолодженням, система недосконала. Ми повинні спробувати охолонути маслом якось. Але це ще одна історія, коли я отримую -- Я не знаю, я отримав насос з радіатором.

Єдиний висновок, що я прийшов до того, що це найефективніше, безшумне і, одночасно, бюджетне рішення для систем охолодження з теплогенерацією більше 500 Вт. Акваріум коштує мені дві тисячі рублів, масло в тисячі. Насос і радіатор з тихим вентилятором візьмуть, можливо, стільки. Але, крім всієї ефективності я отримав незвичайний експонат, який можна прикрасити робочий стіл.

Для пакету я хочу подяку колегам: Антон Л., Андрій Г., Володя Б., Альоша Г.

Після читання коментарів:
Я спробував зібрати бюджет, щоб перевірити технологію. Олія соняшника обрана на основі бюджету. Тепер, що все працює, можна використовувати більш підходяще масло.

й

Джерело: