Де гроші на генії?

11-градер Павел Курбатський з Армавіру не може придумати що-небудь, якщо він не був друзів з дітьми з школи для сліпих і важкого слухання
Я побачила, що навіть на перевороті ніхто не допоміг. І вони, як 100 років тому, подивіться на світ з канатом. Але це двадцять-перший століття! Чому всі досягнення технології недоступні для них?

Він попросив своїх друзів, що полегшить життя. Так з навігатором, який попереджає про перешкоди і пропонує правильний спосіб. І нещодавно він прийшов з іншого: фурнітура-програмне скло.
Принцип роботи пристрою простий. У правих місцях (наприклад, на дверцятах офісів різних установ, на вітрині громадського транспорту і т.д.) встановлено мініатюрні електронні датчики-інформатори. За допомогою спеціальних келихів з вбудованими динаміками, візуально погіршуються як вони підходити, вони чують голосовий сигнал, що випускається цими датчиками, наприклад: «Рецепція голови міста», «Бус маршруту No1». Ви просто повинні йти до звуку.
Хмарні окуляри вже протестовані армавіарами, які відчувають проблеми з баченням. У міському залі встановлено 119 датчиків, відключених людей було надано 10 балів. Звісно, це недостатньо, і має бути більше сенсорів в клініках, магазинах, аптеках, школах. Але ще немає грошей. Нещодавно Павло повернувся з Сполучених Штатів, де він зайняв 3-е місце в Міжнародній виставці науки Intel – ISEF. Студенти запросили на навчання в Американському коледжі, але Павло відмовився.
«Я хочу дізнатися і винахідити в Росії», - розповідає Павел. Вони роблять стільки для сліпих. Хто тут гонна? й
Запобігання

Джерело: