Валентина Володимирівна, ювілей!

16 червня відзначає 50-річчю польоту в космос першого жіночого космонавта Валентина Терешкової.

Про десять фото. Не ламайте.

Офіційна біографія Валентина виглядає так. Звичайна дівчина з села Масленніково, Ярославська область. Мій батько загинув на фронті. Мати піднялася трьох дітей.
На сімнадцять років Валя прийшов на завод шин, як працівник – вона повинна заробити гроші. У вихідні я був парашутом до повітряного клубу. У 1962 році вона, двадцять-річний працівник, був обраний для підготовки до космічного польоту.

Додано до [mergetime]1371220078[/mergetime]
Правда тут, що після польоту Гагаріна, всі повітряні клуби країни шукали гарних дівчат-паратрупів – Хрущов захотів стати першою в космосі радянською жінкою. Валентини за цей час не було простого працівника, але виділяється секретарем Комсомольської організації Ярославського заводу технічних тканин. Ідеологічно надійний чоловік.

А ось «пошта» - батько не вмирав на фронті, але вийшов в Фінську. Тільки наприкінці 80-х років Міністр оборони Дмитро Язов допоможе Валентину знайти масову могилу, де похований Володимир Терешков.

Додано до [mergetime]1371220158[/mergetime]
Перший жіночий набір в космонавту п'ять. Валентина Пономарева та Ірина Соловйова чітко зміцнюються. Пономарева за МАІ, досвід польоту (участь у всіх змаганнях зі сквошу). Соловйова - Уральська політехніка, майстер парашутного спорту, понад 700 стрибків.

Тільки Валі Терешкова не має вищої освіти, при парашуті 1-ї категорії. І з академічним виконанням під час підготовки не дуже - виконувати всі тести на "експерт" не завжди можливо. Але комісія вибрала її на рейс. Існує кілька причин.

14 червня 1963 р. на орбіту «Восток-5» з Валеріям Биковським. У день після нього на «Восток-6» планується запустити Терешкову. Ми приїжджаємо до космодрому дівчатам в нову лейтенантську форму. Але потім Москва вирішив видалити «військову замітку» і Терешкову, разом з подвійними, терміново відправлено на зміну одягу.

Починався плавно. Але що сталося на кораблі після вступу на орбіту, Валентина нещодавно розповіла вперше:

У автоматичній програмі корабля був неточний: він був орієнтований так, замість спуску, навпаки, підняв орбіту. Я не підійшов до Землі, і з кожним поворотом я пішов від неї.

Терешкова повідомила про це Королеві. Тільки на другий день були введені нові дані в систему, а орбіта почала регулювати.

Під час тренінгу Валя легко займається харчуванням (розмальовується). Політ не працює.

Сергій Павлович запросив мене не говорити про це. Я зберіг секрет протягом десятиліть, пояснив Валентину Володимировну. І тепер є звіти про це, тому я можу вільно говорити.

Було багато чуток, що безважність була погана для Валентина. Вона була хвора, запаморочення, і дослідницька програма була літати. Так само Королева збиралася передчасно зупинити рейс. А після посадки тремтячих рук, астронаут спробував почистити в його кораблі-балоні.

По суті, триденний рейс був різним. Костюм не допускається при видаленні під час польоту. На другий день правий блискучий бор. До третього дня біль був важко носити. Він натискав плеч з гермогельом. На голові під датчиком була відьма.

1523725

Я бажав нормальну землеробство - чорний хліб, картопля і цибулю. замість цього були сухі хлібні скоринки у стеці. Терешкова прийнята, що вона колись кинула, але не через вестибулярний розлад, але через їжу.

Нова атака при посадці.

Коли я в'яжу (в Восток, астронавти висаджують окремо від корабля парашутом). «Ав.,» Я був захоплений тихим жахом, астронаут вперше отримав після 44 років. На висоті 4 км знаходилося озеро нижче мене (астронаут не може керувати великим великогабаритним парашутом). - Автор. Перша думка: Господи, вони відправили одну жінку, і вона повинна потрапити в воду!

Астронавти навчалися розбризкувати. Але є достатня міцність для перебування на воді після витяжного польоту? Удачливий, озеро перетнула. Земля має сильний вітер, він витягує величезну купол. Дівчина в важкому, рухомому костюмі ...

«Чи болить вдарити шолом трави», - пояснює Терешкова. Парашут нарешті відійшов, але на носі з'явився хороший синець.

Тоді лікарі мали розмазувати сині - як красива дівчина з'являтися до влади з фінгальним?

По суті, Валентини обтягували партійним навантаженням. Для своєї соціальної діяльності вона не отримала копійки! Всі роки вона була вказана в якості спеціаліста Навчального центру Cosmonaut, де вона отримала зарплату. І мріяв про новий рейс (другий раз Андрій рос!). Я спробував повернутися в космос. Але після смерті Гагаріна «перший» вирішив захистити, і Терешкова зробила це чітким: костюм, який не носити.

«Якщо я був гроші, я буду щасливий літати зараз», - сказав Терешкова. Я зацікавила все, що стосується Марса протягом багатьох років. Уві сні першого знаряддя астрономів – рейс до Червоної планети. Якщо я можу це зробити! Готові піти туди і не повертатися!

Останній. Я не хочу говорити про політику, я сподіваюся, коментатори на цю тему теж.

Привітання з вами, Komsomol, athlete і просто красива дівчина!!!

Джерело: http://