Назад в акваріум

І так фон: втомлений з монотонного вічно лущіння і збивання в нашому акваріумі, я хотів об'ємний фон. Його перевага полягає в тому, що вона виглядає красиво і природно, поміщається всередині акваріума, недолік дуже дорогий. Я бачив ідею онлайн.

Матеріали:
- Лист пінопластового поліпропілену (старий в будівельному магазині);
Пакет цементу 2 кг (багато залишиться);
Невелика трубка силікону (в моєму випадку необхідно для склеювання, в твердих конструкціях не потрібно).
Інструменти:
- чаша для приготування цементної суміші;
- щітка і зубна щітка для її застосування;
- гострий будівельний ніж;
- обприскувач (спрейлер);
- ручка (фломастер);
- наждач 180/320

Ось 11 зображень і листів.

01 мар Ми позначаємо майбутній візерунок на аркуші. І нарізаємо лист до розмірів акваріумної стіни.

02 до кінця. Отвір в лівому куті залишається з минулого життя листочка, після чого зрізають його прямокутником і ущільнюють його шматочком.

03, візьміть ніж, а по лініях вирізати V у вигляді горизонтальних паз. Відступаємо від лінії 2-3 мм, а глибина 4-5 мм.

04 Вертикальні канавки. Приховуємо лист з наждачним папером, щоб цементна суміш краще тримати, а також закруглити кути пилок для більшої реалістичності.

72955925

05 мар На правому аркуші ви можете побачити, що відсутня частина, це від останнього життя листка. Я скористався цим і зробив руйнований педестал/арх/атар. Виготовлені камені на зруйнованих стінах і підлогах таким же чином, «подрібнені» камені з таким же ніжом, округлюючи все наждачним папером.

06 зафіксував все силіконом, і все, що змивається на ключових точках, приколів все зубними патчами. Так залишити на ніч до силіконової висихання.

07 приготувати цементну суміш - суміш води і цементу, щільність шампуню. Наносимо гладкий шар пензлики на всю поверхню суміші (фарба), потім проходимо через ріжучі з зубною щіткою, щоб цемент добре знаходився і видаліть надлишки звідти. Необхідно наносити не менше трьох шарів, періодично поливаючи водою від посипки, щоб потім не відійти тріщини, цемент стає міцним і не відпадав. Після кожного шару ми промиваємо все від душа водою, тим самим знаходимо слабкі плями. Краще цемент впав у ванній, не в акваріумі. Після фінального шару і миття, коли все стало як камінь - можна перенести в акваріум.

08 Поліпропілен має позитивну буйство, тому він був занурений в акваріум при зміні води, виготовлені клинові пастки з того ж ПП і закріпив їх в куточках фону, додатково посипаючи грунт знизу.

р.

09 мар За три дні риба перемістилася в осаду, в той час як фільтр розсмоктував нову воду в акваріумі з фоном, стабілізуючи біологічне середовище.

10 арка/альта/на відкритому повітрі. І риба

700537 р.

11 Ще один погляд. Риба не поранена і добре носить.
Вартість:
17 UAH - лист ПП
15 грн цемент
Решта доступна.
Щоб надати колір на стіну, можна зробити затірку для плитки в суміші.
Я зробив, спасибі всім.

Джерело: