Італійський нейронауковець говорить готовий

Італійський нейронауковець каже, що він готовий пересадити голову людини за $ 15 млн

Вчені вважають, що вони можуть пересаджувати голову людини. Крім того, перша операція для такої пересадки може відбуватися в 2 роки.

У Італії лікар Сергій Кентаверо заявив, що він може пересадити голову людини в інший орган. За даними TCH.ua з посиланням на The Daily Telegraph, нейрохірург з Турина розробили метод, який дозволяє успішно підключити мозок з спинним шнуром.

«Я хочу відзначити, що технологія виконання таких операцій з'явилася тільки зараз», - сказав він.

3 фото і текст

Нейрохірург сказав, що він розробив метод на основі експериментів, що проводилися в 1970 році, коли голова однієї мавпи був пересаджений в тіло іншого. Потім важка голова тварини була охолоджена до 12 градусів Цельсієм і швидко підключена до тіла. Після того, як голова було підключено до системи кровообігу, серце знову починало битися.

Після цього лікарі, які беруть участь в експерименті, розпочали операцію з підключення нервів. За даними канаверо, для хірургії бути успішним, розріз на нервових тканинах повинен бути «чистий». І досить гострі хірургічні інструменти, він сказав, що з'явився тільки зараз.
2,2 км

Італійський нейронауковець говорить готовий р.

Однак, щоб пришити голову до нового тіла італійського займає багато грошей. Операція тільки буде коштувати $15 млн.

Серіо в своїй роботі передбачає, що можна зробити дуже точну розріз хребта і через неї з'єднати нервову тканину пацієнта і донора. Далі потрібно використовувати пластиковий і поліетиленовийгліколь (останнє допоміг відновити хребтовий шнур декількох собак). Потім потрібно довести нервові тканини якомога ближче і закріпити їх в такому положенні, щоб організм самостійно «зварився» місце розриву, додати «Вести».

«Найбільш технічно складна частина трансплантації голови – підключення хребта донора і одержувача. Я вірю, що тепер є технологія, яка дозволяє це зробити, пише Canavero в статті.

Якщо вчені можуть перевірити поліпшену методику у людини, її використання допоможе паралізоване (якщо є не надто пошкоджений спинний мозок, достатній для хірургії) і пацієнтів з м'язовою дистрофією (актуально легше замінити весь організм, ніж відновити кожен окремий м'яз).
3. У

Джерело: