"Жава" 1973 реліз

Віталія відреставровала ретро «Ява» з коляскою з кришки іржі і фрагментів склопластику. Тепер 40-річний мотоцикл не має проблем, що проходить перевірку, збираючи захоплені посмішки на дорозі і відсутній 76-й бензин. Його власник не вважає себе «бікером» в сучасному розумінні слова: «Поцілунок, реставратор». Ява не велосипед!

У 9 класі я зрозумів, що я хворий з мотоциклами.

Він був Йова 250, що його батьки купили його. Він стержає його з любов'ю - і, ймовірно, приводив зараз, якщо я не розібрався його, готуючись до відновлення, сміється Віталія. У той час я був дуже молодий і не міг уявити всі труднощі і витрати, як фінансові, так і часові. Вело все ще чекає свого часу - і буде чекати, бо це історія - вона не повинна бути втрачена.

Коли Віталія була в 9-му класі, він і його брат влітку в с. давала стару Java і повний причіп запасних частин.

За тиждень ми приносили мотоцикл в гідний вигляд, я почав його - і зрозумів, що я хворий з мотоциклами для життя.

«Я шукав запасних частин всюди: в селах, на блох ринках, в Інтернеті, від друзів. Хто отримав проблему?

"Жава" 350, що Віталі пишається сьогодні, виділяється в 1973 році. Він купив його в 2003 році як студент: «Я не пам'ятаю точно, скільки коштує, але це було досить важко для мене назад. й

Ось де все почалося.

На "Жава" встановлений двостроковий двигун з об'ємом 350 куб. см.

Це рідний двигун, він пережили, але був в дуже бідному стані, повинен бути відновлений. Нещодавно зробив «капітал», тепер я запустив. Сам мотоцикл був страшним: все страшно, коляска практично не збереглася. Не залізо - світло, виготовлене з склопластику. Для того, щоб приїхати на мотоцикл з коляскою, і це, здається, було б’є часто. Якщо праска просто крапки, то цей коляска на найменших тріщинах удару, лопається - так вона була, затінена. Я зробив три або чотири аналогічні автомобілі. Здивився довгий, приклеюється ...

Запчастини для його ретро-джава Віталія шукає «все: в селах, на блошиних ринках, в Інтернеті, від друзів – хто має те, що на полиці запалюється куди».

Як було відновлено, це стало простіше: на дорогах люди реагують з посмішки, пропонують деякі запасні частини, які вони лежали в гаражах і шахів з часів безсмертності. Я пішов з перевіркою, людина перестає: «У мене є нові циліндри для вашого мотоцикла, мені потрібно? й

- Дати або продати?

- Продано. Але за розумну ціну. До речі, водії мого батька завжди збираються на діагностичних станціях навколо мотоцикла. вони дивляться на цю Java з ностальгією, вони мають щось пам'ятати і розповісти, і ці історії завжди наповнені щирою теплотою. До речі, сам огляд завжди без проблем.

На мотоциклі немає індикаторів напрямку, вони не передбачені виробником, тому Віталій має попередити про маневр з його застарілою рукою: «Щодо правила дорожнього руху» Хелмет, який постійно зношує моторика, "сортний - з точки зору безпеки, це, звичайно, застарілий."

Для мене це вихідний мотоцикл - Я не їздию його весь час, я їздию в хорошій погоді виключно заради позитиву і настрою інших. Так питання безпеки не гострий. Не їздити. На швидкісному вимірі максимальна швидкість 140 км / год. На доріжці прискорює досить динамічно протягом своїх років, але зараз мотоцикл працює після "капітального" двигуна - так максимум 60.

Віталія дуже скасовується, що Нормал-80 зникне з АЗС - щороку ми повинні піти на більш і більше хитрощів, щоб зекономити ретро двигун з сучасним бензином.

Я заправляю 92nd, але 40-річний Java не призначений для таких бензинів - двигун швидко перегрівається. У роки, коли такі високоточні бензини ще не були доступні, принаймні для масового продажу. Двигун призначений для 76-го і бензину з меншим числом октану. Тепер необхідно вирізати головки двигуна певним чином, щоб зменшити камеру згоряння.

Габаритний зображення

Віталія каже, що його ретробайк "Для того, щоб купити непорошок, очевидно, люди - як пам'ять молоді".

Ви зупинитеся на світлофора, автомобіль виходить, скла йде вниз - і море емоцій до мотоцикла. Я скажу, «Одно!» але ще не, бо історія не має ціни, і я зробив для себе, для естетичного задоволення. До речі, на поствоєнному моторному шоу в Парижі, такий «Жава» за свій ідеальний дизайн і технічний компонент був відзначений першим місцем. Тексти пісень, а це означає: Я думаю, добре заслужено, він все ще ідеально.

Р

... У той час як ми говоримо з Віталієм, Лексус гальмував на мотоцикл. Вікно двері водія скидається і чоловіком 50 років, милуючись кризою своєї мови, просили: «Так?» Продати? Отримав відмову, зліва “право в разі – раптом вирішить” телефон і, зважування, зліва.

з www.tut. від

р.

Джерело: