У Москві відбулася група активістів, які мають намір стати першою офіційною релігійною групою Російської Пасафаріанської церкви. 30 Пастафаріани підписали свої підписи під повідомленням про початок діяльності групи, які будуть подані в муніципалітет Хорошково-Мневникиського району. При виникненні декількох груп у регіонах та Пасафаріани стають зареєстрованою релігією в Міністерстві юстиції, вони зможуть отримувати податкові пільги і навіть підпорядковуватися новим законом про образи віруючих.
Пасафаріанство, або церква Монстра Латінга Спагетті (LMM), є пародія релігії, заснована в 2005 році 24-річним Канзасн Боббі Хендерсон у відповідь на рішення місцевого відділу освіти, щоб представити концепцію інтелектуального створення як альтернативу теорії еволюції в шкільні курси. Він заявив, що його власне уявлення, що світ був створений сильно п'яним, м'ясо-і-пагетті літаючи Спагетті Монстр був як діє і пласкі як традиційні християнські викладання, так що він вимагає стільки часу, щоб навчити Пастаріанство, як це було зроблено для вивчення інтелектуального дизайну.
"Я не маю претензій на релігію", - пояснив Гендерсон. У мене є скарги, коли релігія представлена під присяжністю науки. Я думаю, що він має почуття гумору.
Офіціанти не вразили почуттям гумору Хендерсона, але він написав Євангеліє ЛМММ, який сформульував вісім команд пастаріанства. Наприклад: «Я хочу, щоб ви не були такими, як носійська донька і святий, коли ви проповідаєте Моє пасту.» У 2011 році Пастаріанізм отримав свою частку публічності, коли австрійський атеїст Ніко Альм був фотографований з водійською ліцензією на голову в протесту проти органів влади, що дозволяють вірити фотографувати за права на релігійні заголовки: він переконаний посадових осіб, що гній був символом його релігії.
До недавнього часу в Росії, Пасафаріанство була представлена онлайн депаратом інтернет-користувачів. Найактивнішим з них є 40-річний успішний бізнесмен Вадима, який призначає на своєму сайті як Патріарха Кама Паста І. Вадима визнати, що ніхто не обраний йому, два роки тому він "для веселощів" просто почав сайт, де Пасафарі для маленьких грошей може замовити сертифікат про координацію і купити сувеніри з пастою символи. За цей час 6,6 тис. осіб вже задекларували свою самоідентифікацію через сайт, каже Вадим. Поклоніння російської православної церкви Московського Патріархату, Пастафаріани називають себе російською патріархатською церквою Макаронного Патріархату (в обох випадках РОЦ МП).
Вадим просить не публікувати своє прізвище - до останнього часу він був молодшим партнером одного з самопроголошених православних сенаторів. Зараз його другий старший партнер веде бізнес з церковними колами. Звичайно, він каже, що вони всі небесні і, ймовірно, не мають проблем, але великий бізнес традиційно.
У червні 2011 року Вадим став одним із засновників та спонсорів Фонду охорони здоров’я, який має на меті популяризації наукового світогляду та сприяння конституційним засадам світської структури держави. У той же рік Фонд провів високопрофільну акцію, висить в Москві білборди з цитатою з Конституції: «Російська Федерація – це світський стан». Нещодавно Вадим відступив від діяльності фонду: він не має часу і хотів би задіяти «світлові формати, де є більше вентилятора». Він, як і інші члени групи, подразнюється клеріфікацією Росії, а прийняття останнього закону про покарання за образи віруючих, які, відповідно до Пасафаріанів, навпаки до Конституції, спонукало прагнення боротися з ним з гумором і зробити ситуацію застрахованою. Він не проти віруючих - вони мають право вірити, що вони хочуть, поки вони не заважають іншим.
Плани новоствореної групи включають в себе флеш-моби для просування ЛМММ: розподіл паста, вживання спагетті на швидкості, придбання Досгірак для бездомних, поширення параферналії. Крім того, російська православна церква має намір публікувати Євангеліє ЛМММ – обласні активісти нещодавно завершили свій переклад.
Головне завдання - зареєструвати ROC як релігійну організацію. На відміну від груп, організації мають податкові пільги, право на встановлення власних навчальних закладів, а органи влади можуть допомогти їм з приміщеннями тощо. Відповідно до закону про релігійні об’єднання, релігійні групи просто оцінюють органи влади їх існування шляхом подання переліків підписів та базових доктрин, а після 15 років існування можуть застосовуватися для створення централізованої організації, яка повинна включати кілька регіональних груп.
Пасафарі хочуть швидше реєструватися. Помічник Вадима Ніколая Бородіна каже, що закон неконституційне та порушує права людини. Це було визнано у 2009 році рішенням ЄСПЛ у справі Кімля та інші проти Російської Федерації та прав людини омбудсмена Володимира Луккіна. Після того, як обласні активісти інформуватимуть органи про створення російських православних церковних груп за найближчі місяці, Микола планують звернутися до Міністерства юстиції. Скоріш за все, він буде відмовлено і буде замішувати.
У п'ятницю пасафарі подають свої документи до муніципалітету Хорошово-Мневникського району.
Головна
Джерело: